Sportweddenschappen: Speeldag 5.2 van de Jupiler Pro League

Allemaal door Europees voetbal. Daarom zijn niet alle wedstrijden op speeldag 5 gespeeld. Deze week komen een aantal ploegen uit de Jupiler Pro League weer in actie. Onze redacteurs geven je hun sportweddenschappen voor de 3 wedstrijden die mid-week plaatsvinden.

RWDM-doelman Théo Defourny viert gelijkspel met Antwerp

Antwerpen – AA Gent, onze sportweddenschappen

Velen verwachtten dat Antwerp makkelijk zou winnen van het net gepromoveerde RWDM. De realiteit op het veld was echter anders. Dankzij een geweldige prestatie van Théo Defourny speelde RWDM met 0-0 gelijk tegen de regerend kampioen.

Wat La Gantoise betreft, gaat alles goed. De ploeggenoten van Gift Orban hebben nog niet verloren in de Jupiler Pro League. De Buffalo’s zijn op gelijke wijze begonnen als het seizoen van Antwerp in 2022-2023. Het valt nog af te wachten wie hen zal stoppen… Na een achterstand tegen Eupen keerde Gent het tij in de 2e helft, 10 tegen 11, dankzij doelpunten van Kums en Tissoudali.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Antwerp is 180 minuten zonder doelpunt;
 • Antwerp heeft sinds 19 maart 2023 niet meer thuis verloren in de JPL;
 • AA Gent heeft nog niet verloren in de JPL (5W – 2G – 0V);
 • AA Gent heeft in hun laatste 5 JPL-wedstrijden steeds een doelpunt tegengekregen;
 • Hugo Cuypers heeft niet gescoord in 4 Jupiler Pro League-wedstrijden;
 • Antwerp heeft hun laatste 6 ontmoetingen tegen Gent gewonnen.

Onze voorspelling voor Antwerp – Gent: De twee ploegen spelen een 3de wedstrijd in 7 dagen tijd. Tussen de competitie en de Europese competities zouden de coaches een paar wijzigingen kunnen aanbrengen. Onze redacteurs hebben hun vertrouwen gesteld in het zwarte schaap van AA Gent. We bieden u de overwinning van Antwerp aan 2.15 bij Ladbrokes. Antwerp zou de vermoeidheid in de benen kunnen voelen na 45 minuten spelen met 10 tegen 11 man tegen Eupen.

Sportweddenschappen: RWDM – Union Saint-Gilloise

De derby van de zwanze… We wachten al meer dan 50 jaar op een ontmoeting tussen RWDM en Union Saint-Gilloise in de Jupiler Pro League. Afgezien van het tijdstip, zal de wedstrijd waarschijnlijk spannend zijn van de 1e tot de laatste minuut.

RWDM heeft voor een verrassing gezorgd. Het is waar dat een 0-0 gelijkspel tegen Antwerp niet voor iedereen is weggelegd. Ze hebben dit resultaat te danken aan Théo Defourny. De RWDM-doelman en aanvoerder redde beide Antwerpse strafschoppen om Molenbeek met een 0-0 gelijkspel naar huis te sturen.

Daartegenover stelde Union Saint-Gilloise zichzelf gerust. Na drie wedstrijden zonder overwinning won Union met 0-2 van Cercle Brugge, dat met 10 tegen 11 man kwam te staan. De man in vorm? Niet Vanzeir of Undav, maar Amoura. Union heeft misschien wel zijn spits gevonden. Met drie doelpunten in twee wedstrijden heeft de Algerijnse spits de aandacht getrokken van de Brusselse fans.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • RWDM heeft in 5 van zijn laatste 6 JPL-wedstrijden gescoord;
 • Xavier Mercier is de RWDM-speler die de meeste kansen creëert;
 • Mohammed Amoura heeft 3 doelpunten gemaakt in zijn laatste 2 wedstrijden;
 • Union SG scoorde slechts 25% van zijn doelpunten buitenshuis (3 van de 12 doelpunten);
 • In 1B won Union de laatste 3 Brusselse derby’s.

De voorspelling van de redactie voor RWDM – Union SG: Een derby wordt niet gespeeld – die wordt gewonnen. Onze redactie verwacht een echte strijd op het veld. Tot vreugde van de fans zien we beide teams scoren tegen een notering van 1.55 bij Ladbrokes.

Voorspellingen: Club Brugge – KRC Genk

Dit weekend reisde Club Brugge af naar Anderlecht voor een nieuwe topper. De Bruggelingen, die in de eerste helft werden gedomineerd, wisten gelijk te maken dankzij een doelpunt van hun topschutter – Skov Olsen. Club Brugge mag dan wel veel scoren in het begin van het seizoen (2,85 doelpunten per wedstrijd), hun verdediging laat te wensen over.

KRC Genk maakte zijn reputatie bijna niet waar in de Limburgse derby. Na een hattrick van Koita in minder dan 6 minuten stonden de Genkies met 0-3 achter tegen hun vijand. Gelukkig draaide de ploeg de zaken om in de 2e helft met 3 wissels. De mannen van Vrancken wisten in de 85e minuut een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Club Brugge heeft in de laatste 8 wedstrijden een doelpunte tegengekregen;
 • Met Skov Olsen heeft Club Brugge zijn 2de topschutter in het kampioenschap (5 doelpunten);
 • Club Brugge heeft de beste aanval in de JPL (20 doelpunten in 7 wedstrijden);
 • Genk heeft thuis nog geen enkel punt verloren (3W – 0G – 0V);
 • Genk heeft 5 doelpunten tegengekregen in 2 wedstrijden;
 • Laatste 5 wedstrijden tussen de 2 teams: 2W Club Brugge – 3W Genk.

De voorspelling van de redactie over Club Brugge – KRC Genk: De weddenschap ‘beide teams scoren en meer dan 2,5 doelpunten in de wedstrijd’ is in de laatste 5 wedstrijden tussen beide teams gepasseerd. Onze redactie ziet een echt doelpuntenfestival en biedt je daarom deze weddenschap aan tegen een notering van 1.77.