Speeldag 8 van de Jupiler Pro League: Smakeloze topper

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de resultaten van het weekend in de Jupiler Pro League. Charleroi proeft eindelijk de overwinning beet, RWDM bezorgt Antwerp problemen, Anderlecht en Brugge spelen gelijk.

Jupiler Pro League – Standard – Westerlo: 0-0

Na de overtuigende overwinning tegen Eupen had Standard goede hoop om een tweede overwinning op rij te boeken. Deze keer tegen Westerlo. Maar Les Rouches slaagden er niet in om beter te doen dan een somber 0-0 gelijkspel in deze wedstrijd in de Jupiler Pro League.

Charleroi-Kortrijk: 1-0

De Zebra’s schaatsen al sinds het begin van het seizoen. Ze waren tot zaterdag op zoek naar hun eerste overwinning. Eindelijk is het zover. De mannen van Felice Mazzu versloegen Kortrijk dankzij een treffer van Isaac Mbenza. Precies zoals we afgelopen vrijdag voorspelden.

Jupiler Pro League – Antwerp – RWDM: 0-0

Na de klap in het gezicht van Barcelona was Antwerp vastbesloten om terug te komen tegen RWDM. Maar de Brusselse ploeg vocht goed terug. En dat hebben ze te danken aan hun doelman, Théo Defourny. De RWDM-doelman redde niet één, maar twee strafschoppen. Beide pogingen van Vincent Janssen werden gered door de doelman. Uiteindelijk speelden de twee ploegen met 0-0 gelijk. Een goed punt voor RWDM, dat 9de staat in de Jupiler Pro League.

Jupiler Pro League – Mechelen – OHL: 1-2

Een levendige wedstrijd tussen Mechelen en OH Leuven. OHL opende al snel de score via Thorsteinsson (2′). Vlak voor rust maakte Pflücke gelijk voor Mechelen, maar Leuven reageerde meteen en Maziz kopte raak. Een 1-2 stand bij de rust. In de tweede helft dacht OHL op 1-3 te komen, maar het doelpunt van Thorsteinsson werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Eindstand: 1-2.

Genk – Sint-Truiden: 3-3

Deze Limburgse derby tussen Genk en Sint-Truiden beloofde een goede wedstrijd te worden, want beide ploegen zijn de laatste weken in vorm. Sint-Truiden sloeg voor rust drie keer toe, drie keer via Aboubakary Koita, waardoor het bij rust 0-3 stond. In de tweede helft bestormde Racing Genk het veld van STVV en dat betaalde zich uiteindelijk uit. El Khannouss verkleinde de achterstand (58′), Arokodare gaf hoop (2-3 (71′)) en Paintsil bezorgde Racing Genk uiteindelijk een bijna onverwacht punt (3-3). We hadden weer eens gelijk met onze voorspellingen!

Cercle Brugge – Union Saint-Gilloise: 0-2

Na Mitoma in 2021 en Adingra in 2022 heeft Union zijn nieuwe klompje voor 2023 gevonden. Zijn naam is Mohamed Amoura. De kleine Algerijn met brandende benen scoorde zijn 2e en 3e doelpunt voor Union Saint-Gilloise tegen Cercle nadat hij afgelopen donderdag scoorde tegen Toulouse in de Europa League. De overwinning zal Union goed doen na de nederlaag van vorige week tegen Genk.

Anderlecht – Brugge: 1-1

Deze topper tussen Anderlecht en Brugge leek een van de meest evenwichtige van de afgelopen jaren. Anderlecht speelde een goede eerste helft en opende zelfs de score voor de pauze dankzij Dolberg. In de tweede helft drong Club Brugge aan en werd Sporting teruggedrongen. Uiteindelijk maakte Skov Olsen gelijk met een mooi schot van binnen het strafschopgebied. De twee ploegen staan nu achter elkaar na een logisch- en smaakloos 1-1 gelijkspel.

AA Gent – KAS Eupen: 2-1

In een wedstrijd die binnen handbereik leek voor de Buffalo’s, waren het de Panda’s die de score openden via Pantovic (0-1). Na de rust werd het nog erger voor La Gantoise. Gift Orban werd van het veld gestuurd en de thuisploeg kwam met 10 man te staan. Maar de mannen van Vanhaezebrouck kwamen terug in de wedstrijd via Kums en namen daarna de leiding door een doelpunt van Tarik Tissoudali. Het was een zwaarbevochten overwinning voor de Bufallo’s, die nu weer bovenaan staan in de Jupiler Pro League.