NBA: de krachten aan het werk voor de nieuwe seizoensstart

De drieslag van de NBA-campagne 2023-2024 nadert met rasse schreden. De 30 teams van de Great American League staan op het punt om officieel te beginnen met hun collectieve voorbereidingen om klaar te zijn voor de aftrap van het reguliere seizoen op 24 oktober. Op die dag beginnen twee grote wedstrijden met een duel tussen de Lakers van LeBron James en titelverdediger Denver. Golden State reist met Stephen Curry af naar Phoenix en zijn trio aan sterren. Maar hoe staan de zaken ervoor met nog maar een paar weken te gaan?

Wie zijn de favorieten voor de NBA-titel dit seizoen?

De eerste dingen eerst! Denver is de regerend kampioen. Denver is ook kandidaat voor hun eigen opvolging. Ondersteund door hun duo Nikola Jokic-Jamal Murray kunnen de Nuggets rekenen op een vorm van continuïteit binnen hun team, waar de belangrijkste spelers zijn gebleven. Het collectieve automatisme van vorig seizoen zal hen in staat stellen om vanaf het begin van het seizoen competitief te zijn.

Nog steeds in de Western Conference lijken drie andere teams op te vallen. De Golden State Warriors zijn er daar één van. Dit omdat ze in het tussenseizoen de veteraan Chris Paul hebben aangetrokken als point guard om zich aan te sluiten bij Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green en Andrew Wiggins. Op papier heeft het team uit San Francisco de ingrediënten voor een All Star Game.

Na een nederlaag tegen Denver in de Conference Finals in de play-offs van 2023 zullen de Lakers hongerig zijn naar revanche. LeBron James en Anthony Davis blijven de twee leiders van een kern die redelijk stabiel is gebleven, maar waar een aantal interessante veranderingen in zijn aangebracht.

En laten we Phoenix niet vergeten, waar het trio Booker-Beal-Durant het de verdediging van de tegenstander erg moeilijk zal maken. Aanvallend zullen de Suns ongetwijfeld formidabel zijn. Maar ze zullen ook hun collectieve- en verdedigende chemie moeten laten werken als ze op een kampioensring willen afstevenen.

Boston en Milwaukee, de belangrijkste kanshebbers in het oosten

Terwijl de strijd in de Western Conference intens belooft te worden, met veel grote namen, lijken twee teams op te vallen in de Eastern Conference. Door de Let Kristaps Porzingis te contracteren, heeft Boston misschien wel het ontbrekende stukje toegevoegd aan hun puzzel om een kampioenschapstrofee terug te winnen. De Celtics, die zwaar leunen op hun duo Tatum-Brown, hebben een grote, evenwichtige ploeg.

In Milwaukee ligt de nadruk op continuïteit. Dit met een zeer stabiele kern. En een leider die even fel is als altijd in de persoon van de Griek Giannis Antetokounmpo. Naast hem hoopt hij Khris Middleton weer op zijn best te zien na een gecompliceerd seizoen door een aantal blessures. De Bucks zullen met hun volle kracht een geduchte concurrent zijn.

Maar wat als Damian Lillard en James Harden het spel veranderen?

Van alle bovengenoemde kandidaten komt Miami niet voor. Dit ondanks dat ze vorig seizoen de finale bereikten. Hun heroïsche run na een regulier seizoen dat eindigde op de achtste plaats in de Eastern Conference lijkt moeilijk om twee keer te bereiken. Maar één naam zou alles kunnen veranderen. Niemand minder dan Damian Lillard. De superster van Portland heeft aangekondigd dat hij de Blazers wil verlaten. En hij wil zich aansluiten bij een team in staat om een titel te winnen. Miami zou een serieuze optie zijn voor de 33-jarige point guard. Zijn komst naar Florida, naast Jimmy Butler en Bam Adebayo, zou van de Heath een veel serieuzere kanshebber voor het kampioenschap maken.

James Harden is een min of meer vergelijkbaar geval. De bebaarde vleugelspeler zit vast in Philadelphia. Hier vormt hij een interessant duo met uittredend MVP Joel Embiid. Embiid heeft ook aangegeven te willen vertrekken. De populairste bestemming zouden de Los Angeles Clippers zijn. Bij LA zouden Kawhi Leonard en Paul George hem met open armen ontvangen. Een alliantie die er ook op papier geweldig uit zou zien.

Het verwachte debuut van Victor Wembanyama, nummer 1 in de NBA Draft

Alle ogen zullen ook gericht zijn op het NBA-debuut van Victor Wembanyama bij de San Antonio Spurs. Hoewel zijn team geen titelkandidaat zal zijn, heeft de 20-jarige Fransman, die nummer 1 was in de laatste NBA Draft, nu al het label van beste nieuweling van het seizoen op zijn rug geplakt. Met een lengte van slechts 222 centimeter zal hij met deze druk moeten omgaan. De hype rondom hem en zijn contract van $12 miljoen zullen hem een doelwit maken voor al zijn tegenstanders.

Ontdek alle mogelijkheden om te wedden op basketbal bij Ladbrokes.be!