Challenger Pro League: Sportweddenschappen voor speeldag 7

Op wedstrijddag 6 van de Challenger Pro League zag Club NXT SL16 in een crisis belanden. Lierse kende ook een slechte start van het seizoen met 4 op 18. Lommel en Zulte-Waregem hebben zich gepositioneerd als de nummer één favorieten om te promoveren. RFC Liège boekte zijn tweede overwinning op rij tegen Beveren. Tijd voor een voorbeschouwing op de 7e speeldag van de Challenger Pro League.

SL 16-Patro Eisden in de Challenger Pro League

SL 16 verwelkomt Patro Eisden. Les Liégeois vielen vorige week echt uit elkaar in Roeselare tegen Club Nxt. Het gebrek aan efficiëntie in beide helften is opvallend. En er wordt een reactie verwacht op het kunstgrasveld in Visé. Met 11 van de mogelijke 18 punten is Patro Eisden perfect begonnen aan de Challenger Pro League-campagne. De Limburgers zijn goed op dreef. Ze zouden echter overmoedig kunnen zijn als ze naar Luik afreizen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

SL16 heeft in al zijn wedstrijden minstens één doelpunt tegen gekregen;
Met 3 gescoorde doelpunten heeft SL16 de slechtste aanval in de competitie;
Patro Eisden heeft in elke competitiewedstrijd gescoord;
Patro Eisden heeft 4 op 6 gemaakt in zijn twee uitwedstrijden tegen U23-teams (gelijkspel tegen Club Nxt en winst tegen RSCA Futures);
Elisha Sam heeft al vier doelpunten op zijn naam staan.

De voorspelling van de redactie voor SL 16 tegen Patro Eisden: We zien de onderste ploeg in de val lopen van een ploeg die thuis punten nodig heeft. We kunnen ons echter niet voorstellen dat Patro Eisden verliest. Daarom zetten we in op 3.70 voor een gelijkspel.

Deinze tegen Beveren in de Challenger Pro League

De andere wedstrijd op vrijdagavond is een Top 6-kanshebber. Na een geweldige strijd verloor Deinze uiteindelijk in de derby tegen Zulte-Waregem. Hun prestatie zou hen echter vertrouwen moeten geven in de aanloop naar de clash met Beveren. Beveren werd op eigen veld bedwelmd door RFC Luik, dat in blessuretijd de zege greep. De ploeg van Wim De Decker moet zijn draai nog vinden. Veel spelers zijn onder hun kunnen. Hrncar is op zoek naar zijn beste vorm, Everton Luiz is niet meer dezelfde en de meeste nieuwkomers hebben nog geen eensluidende meerwaarde gebracht. Deze moeilijke reis naar Deinze belooft een hachelijke te worden.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

Deinze heeft zijn 9 punten thuis gepakt (een 9/9 sinds het begin van het seizoen);
Het verloor thuis voor het laatst op 25 februari 2023;
Deinze heeft 7 doelpunten gemaakt met 7 verschillende spitsen. Het gevaar kan overal vandaan komen;
Het uitrecord van Beveren is 1 op 9;
Koyalipou heeft al twee doelpunten gemaakt. Drie is te veel.

De voorspelling van de redactie voor Deinze tegen SK Beveren: We zien Deinze deze wedstrijd niet verliezen. De notering op Deinze speelt gelijk of wint is 1.40.

Challenger Pro League: Beerschot – Oostende

Na een zwaarbevochten duel tegen Lierse, kwam Beerschot eindelijk bovendrijven in deze Antwerpse derby. Met 10 op 15 taan ze in de bovenste regionen van de ranglijst voor het bezoek aan Oostende. Dat Oostende werd opnieuw vastgehouden door een talentvolle ploeg van Jong Genk. De kustploeg kwam twee keer op voorsprong en miste de kans om een tweede overwinning op rij te boeken. De ploeg van Stijn Vreven blijft dus in een ongemakkelijke positie aan de voet van de ranglijst.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

Kosiah maakte met drie doelpunten een derde van de doelpunten van Beerschot, maar zijn seizoen is voorbij door een gescheurde kruisband;
Beerschot heeft thuis nog nooit gewonnen tegen Oostende (4 wedstrijden, 4 nederlagen)
Het enige succes van Oostende kwam uit tegen SL 16;
Met twee doelpunten vorige week scoorde Oostende eindelijk meer dan één doelpunt in een wedstrijd;
Ewan Henderson was de beste speler van Oostende tegen Jong Genk. De Schot lijkt zich te vestigen als de spelverdeler van Oostende.

De voorspelling van de redactie voor Beerschot – Oostende: Zonder Kosiah zit Beerschot zonder spil. Oostende zou hiervan kunnen profiteren en een goed resultaat mee terug kunnen nemen naar Kiel.

RSCA Futures – Lierse

Een duel onderaan de ranglijst tussen RSCA Futures en Lierse. Tegen Seraing wisselde Anderlecht af tussen warm en koud. Antoine Collasin kon Lucas Stassin doen vergeten. La Chaussée du Lisp is nog steeds aan het bekomen van de nederlaag tegen rivaal Beerschot. Coach Jo Christiaens was tevreden over de prestaties van zijn spelers, maar miste kwaliteit in de afwerking. Tegen Anderlecht moeten Les Lierrois de drie punten pakken, anders zullen hun Top 6-ambities snel naar de prullenmand verwezen worden.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

Antoine Collasin heeft gescoord in de laatste twee wedstrijden;
RSCA Futures heeft in elke wedstrijd toegegeven;
Anderlecht heeft in alle drie zijn thuiswedstrijden gescoord;
Lierse pakte één punt uit 9 uitwedstrijden;
Thibaut Van Acker scoorde 4 van de 8 doelpunten van Lierse, dat is 50%.

De voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd RSCA Futures – Lierse: We zien een spannende wedstrijd met een gelijkspel op het einde, maar met doelpunten. De notering op een gelijkspel met beide doelpunten is 4.10.

Zulte Waregem – Club Nxt

Na Deinze staat er weer een derby op het programma voor de mannen van Vincent Euvrard. De succesvolle RWDM-coach maakte enkele opvallende keuzes toen hij Ruud Vormer er in de rust afhaalde tegen Jong Genk. De Nederlander reageerde met een assist tegen Deinze. Tegen zijn oude club zal Ruud Vormer gemotiveerd zijn. Club Nxt speelt goed voetbal en zou de oude rotten van Zulte-Waregem het vuur aan de schenen moeten leggen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

Jelle Vossen en Zinho Gano zijn het meest formidabele aanvalsduo. Met elk vijf doelpunten staat de Essevee-aanval in vuur en vlam;
Met 15 doelpunten is Zulte-Waregem de beste aanvallende ploeg in de reeks;
Zulte-Waregem is in zijn laatste drie wedstrijden van een achterstand gekomen;
Club Nxt scoorde vier doelpunten tegen SL 16. Sinds 25 november 2022 hebben ze niet meer vier doelpunten gemaakt in één wedstrijd;
Club Nxt is de op één na hoogste scoorder in deze reeks.

De voorspelling van de redactie voor Zulte-Waregem en Club Nxt: We verwachten een spectaculaire wedstrijd met doelpunten, en uiteindelijk een overwinning voor Zulte-Waregem waar beide teams zullen scoren.

RFC Luik – Lommel

RFC Liège zorgde op de slotdag voor een sensatie door te winnen in Beveren. Een overwinning tegen een ploeg die (op papier) bovenaan staat zal voor opschudding zorgen. Bovendien zal het de balans helpen verbeteren. Met negen punten hebben de gepromoveerde ploegen een succesvolle start gemaakt in de Challenger Pro League. Tegen de competitieleiders zullen de Sang et Marine het moeilijk krijgen. Lommel was van begin tot eind dominant tegen Francs Borains. Het team van Steve Bould lijkt meer dan klaar om te strijden voor de titel. Dender wees twee weken geleden de weg. Zullen Les Liégeois in hun voetsporen kunnen treden?

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

Adriano Bertaccini is met zes doelpunten de topscorer van de reeks;
RFC Liège heeft in zijn laatste vijf wedstrijden gescoord;
Lommel heeft de beste verdediging in de hoogste klasse;
Met twee doelpunten en drie assists is Zalan Vansca betrokken bij meer dan 50% van de doelpunten van zijn ploeg;
Lommel heeft in elke wedstrijd gescoord.

Voorspelling van de redactie voor RFC Luik – Lommel: We verwachten dat Lommel zijn zegetocht voortzet met een zwaarbevochten overwinning tegen een dapper Luiks team.

Dender – Jong Genk

Sinds het begin van het seizoen heeft Dender ontelbare kansen gecreëerd. Een gebrek aan efficiëntie heeft hen punten gekost, vooral thuis tegen RSCA Futures en Lierse. De ploeg van Timmy Simons moet er thuis munt uit slaan als ze Top 6-ambities willen koesteren. Vorige week kwam Jong Genk twee keer op achterstand. Zonder de moed te verliezen, kwamen de Limburgers telkens terug om te scoren. Met een doelpunt en een assist wordt Konstantinos Karetsas steeds bepalender.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

Lennard Hens is met vier assists de beste assistgever in de competitie;
Dender is vier wedstrijden ongeslagen;
De ploeg scoorde in de eerste zes wedstrijden;
Dender is de enige ploeg die koploper Lommel heeft verslagen;
Dender heeft 50% van zijn wedstrijden gedeeld;
Genk is thuis ongeslagen (5 uit 9).

Voorspelling van de redactie voor Dender tegen Jong Genk: Ondanks drie gelijke spelen van hun laatste zes wedstrijden, is Dender goed op dreef en zou het nog beter moeten doen tegen Jong Genk. De wedstrijd zal echter zwaar bevochten worden, maar Dender, dat vijf doelpunten maakte in het laatste kwartier, zal uiteindelijk boven komen drijven. Wij zien twee doelpunten in de tweede helft aan 1.75.

Merk op dat de wedstrijd tussen Francs Borains en Seraing in een ander artikel zal worden behandeld.