Sportweddenschappen: Speeldag 9 van de Jupiler Pro League

Het Belgische voetbal is in volle gang. Terwijl AA Gent nog moet verliezen, zijn Westerlo en Kortrijk nog steeds op zoek naar hun 1e overwinning in de Jupiler Pro League. Onze redacteurs geven je hun sportweddenschappen op speeldag 9.

Kortrijk – Cercle Brugge, onze sportweddenschappen

De dag kent geen vliegende start. Aanstaande vrijdag om 20:45 reist Cercle Brugge naar Kortrijk. Het was een zware week voor de Kortrijkers. Na het verlies tegen Charleroi besliste het management om afscheid te nemen van Edward Still. Glen De Boeck zal voor het eerst op de bank plaatsnemen. Het moet gezegd worden dat Kortrijk niet heeft kunnen winnen sinds het begin van het seizoen. Met de slechtste aanval en de slechtste verdediging in de Jupiler Pro League staat Kortrijk onderaan.

Cercle Brugge heeft ondertussen een gemengd record. Na een goede start van het seizoen hebben de Bruggelingen nu twee keer verloren (van RWDM en Union). Cercle Brugge staat 6e in de Jupiler Pro League en zal zich moeten herpakken tegen de slechtste ploeg van het kampioenschap. Daarvoor kunnen ze rekenen op hun spits Denkey, die al 5 doelpunten maakte in 8 wedstrijden.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

Kortrijk staat gemiddeld 2,5 doelpunten per wedstrijd toe;
Nul is het aantal overwinningen van Kortrijk in 8 wedstrijden;
Cercle Brugge heeft 8 doelpunten gemaakt in 8 wedstrijden;
Cercle heeft 4 van de laatste 5 wedstrijden tegen Kortrijk gewonnen.

Onze voorspelling voor Kortrijk tegen Cercle Brugge: Wat deze twee ploegen gemeen hebben, is dat ze hun laatste 2 wedstrijden niet gewonnen hebben. Het valt nog af te wachten of de nieuwe coach van Kortrijk de onderste club nieuw leven kan inblazen. Onze redactie biedt de weddenschap ‘Cercle Brugge wint’ aan tegen 1.68 bij Ladbrokes. Tegen de slechtste verdediging in de competitie staat Cercle’s spits Denkey geprijsd op 2.10.

Sportweddenschappen: Eupen – Anderlecht

10 punten uit 15… Eupen was het seizoen perfect begonnen. Maar zoals zo vaak heeft de realiteit de Panda’s ingehaald. De Duitstaligen hebben nu 3 nederlagen op rij (tegen Mechelen, Standard en La Gantoise). Net als vorig seizoen is de verdediging het grootste probleem van de ploeg. Met 11 tegendoelpunten is het de op één na slechtste verdediging in de Jupiler Pro League.

Anderlecht langs zijn kant blijft op een reeks van 3 opeenvolgende gelijke spelen. Ondanks een XXL-mercato. De kwestie Dupé-Schmeichel werd ‘geregeld’ tegen Club Brugge. De Deense doelman verving de Fransman in het doel van Anderlecht. Anderlecht heeft echter al vijf wedstrijden geen nul gehouden. De Mauves zullen het ook moeten doen zonder de geblesseerde Delaney, terwijl Dolberg twijfelachtig is.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

Eupen verloor haar laatste 3 wedstrijden;
Eupen heeft de laatste 6 wedstrijden tegen gekregen;
Anderlecht speelde zijn laatste 3 wedstrijden gelijk;
RSCA scoorde in 7 van zijn 8 Jupiler Pro League-wedstrijden;
Anderlecht scoorde 14 doelpunten in 5 wedstrijden tegen Eupen.

Onze voorspelling voor Eupen-Anderlecht: Anderlecht zou dit weekend weer moeten winnen. Onze redactie verwacht doelpunten en stelt daarom de weddenschap ‘Anderlecht en meer dan 1,5 doelpunten’ voor aan 2.05 bij Ladbrokes.be.

Voorspelling: OHL vs Standard

Leuven is getransformeerd sinds de komst van Youssef Maziz. Leuven begon het seizoen met 2 punten van de 15 mogelijke punten. Sinds zijn transfer heeft de voormalige speler van Seraing al twee doelpunten gemaakt en één assist gegeven in drie wedstrijden. Bovendien hebben ze geen enkele van hun laatste 3 wedstrijden verloren.

De hoop was terug in Luik na de 1-3 overwinning op Eupen. Veel waarnemers zagen de bijdrage van de nieuwe aanwinsten al. Dat bleek echter van korte duur. Vorig weekend liet de Luikenaren 2 punten liggen in een 0-0 gelijkspel met Westerlo.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

OHL heeft 3 wedstrijden geen nederlaag geleden;
Leuven heeft dit seizoen de meeste penalty’s tegen gekregen (5);
Youssef Maziz is OHL’s man van de wedstrijd met 2 goals en een assist in 3 wedstrijden;
Standard heeft in hun laatste 6 uitwedstrijden tegengoals gekregen;
De Rouches scoren gemiddeld 0.8 doelpunten/wedstrijd;
Standard heeft geen van zijn laatste 5 wedstrijden tegen OHL gewonnen.

Voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd OHL – Standard: Voordat Club Brugge en Anderlecht elkaar opvolgen, zal Standard erop gebrand zijn om die 3 kostbare punten te pakken tegen OHL. Onze redactie ziet Standard echter niet winnen. We bieden je de weddenschap ‘Beide teams scoren en +2.5 doelpunten’ aan aan 1.67 bij Ladbrokes.

Mechelen – Antwerpen: onze voorspellingen

We dachten dat de mannen van Steven Defour eindelijk op dreef waren na hun 9 op 9. Mechelen is echter niet hersteld van de interlandsbreak en verloor beide wedstrijden bij hun terugkeer in actie.

Antwerp is weer op de goede weg. Met deze wedstrijd speelt Antwerp hun 4e wedstrijd in 2 weken. Hoewel Jean Butez zijn doelpunt intact heeft weten te houden in de JPL, ontbreekt het aan een aanval. Antwerp heeft al 3 wedstrijden niet gescoord.

Enkele interessante cijfers voor gokkers onder ons:

Mechelen verloor zijn laatste 2 wedstrijden;
2 van Mechelens 3 overwinningen waren thuis;
Antwerp heeft al 3 wedstrijden niet gescoord;
De Great Old heeft een clean sheet gehouden in zijn laatste 3 JPL-wedstrijden;
Antwerp heeft maar 1 van hun laatste 5 wedstrijden gewonnen.

Voorspelling van de redactie voor Mechelen-Antwerpen: Mechelen kan Antwerp voor eigen publiek op een gelijkspel houden. Onze redactie gaat voor het groot risico door te spelen op een gelijkspel in de wedstrijd tegen 3.95 bij Ladbrokes.

Sportweddenschappen: Union Saint-Gilloise – Charleroi

De ontmoeting tussen Charleroi en Union Saint-Gilloise zal de perfecte gelegenheid zijn voor Felice Mazzu om zich te herenigen met zijn oude club. De Carolo’s hebben een moeilijke start van het seizoen achter de rug. Toch wisten ze dit weekend hun eerste overwinning te pakken tegen de hekkensluiter.

Ze nemen het op tegen Union Saint-Gilloise, die hun 4e wedstrijd in 15 dagen spelen. Tussen de Europese wedstrijden en de Zwanze-derby, zal Union beroep moeten doen op de diepte van hun bank als ze punten willen pakken.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

Union heeft zijn 4 vorige wedstrijden tegen Charleroi gewonnen;
Union kan het zonder topscorer Eckert Ayensa (5) stellen;
Charleroi heeft geen enkele van hun laatste 5 uitwedstrijden gewonnen;
Met 7 doelpunten heeft Charleroi de 2e slechtste aanval in de JPL.

Onze voorspelling voor Union SG – Charleroi: Wat als Charleroi een trucje uithaalt tegen Union Saint-Gilloise? Met zoveel wedstrijden op rij denkt onze redactie van wel. Wij bieden je de weddenschap ‘Charleroi of gelijkspel’ aan 2.15 bij Ladbrokes.

Sportweddenschappen in bulk

Voor de gelegenheid heeft onze redactie een lijst samengesteld met interessante sportweddenschappen op wedstrijden die niet in ons artikel aan bod komen:

Genk wint zonder tegengoal 2.85;
Club Brugge wint met minstens 2 doelpunten 2.20;
Club Brugge wint met meer dan 1,5 doelpunt 1.68;
RWDM of gelijkspel 2.20.