Wij zagen Eden Hazard een laatste keer in actie (Foto’s en video’s)

Eden Hazard nam woensdagavond deel aan een liefdadigheidswedstrijd voor het goede doel Pièces Jaunes in Calais. De man uit Brain, die een week geleden het einde van zijn carrière aankondigde, sprak voor het eerst over zijn redenen om zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

Omringd door een menigte journalisten beantwoordde Eden Hazard vragen met een glimlach en zijn legendarische authenticiteit. Het oudste lid van de Hazard-familie trok vervolgens zijn schoenen aan om te doen waar hij het beste in is: voetballen.

De man uit Brain bracht alle toeschouwers, die waren gekomen om zijn briljante voetbal te bewonderen, in verrukking. Hazard was net als Eden. Trucjes met de achterhak en onbaatzuchtigheid die soms tot het uiterste gaat om anderen te helpen. Het bewijs is hieronder te zien:

Eden Hazard gaf vervolgens een prachtige beslissende pass op een zekere Wilfried Mbappé. Ja, de vader van Kylian, die nog steeds sterk is!

Na de wedstrijd, die eindigde in 12-2 in het voordeel van Hazards team, vertelde de voormalige aanvoerder van de Rode Duivels dat hij absoluut geen spijt had van zijn beslissing om het voor gezien te houden, ook al “is er een klein vleugje teleurstelling aan het einde van mijn carrière”, zei hij, voordat hij positief afsloot.

“Maar hé, dat hoort bij mijn verhaal. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest. Ik ben blij met wat ik heb gedaan en als ik terugkijk denk ik dat ik een geweldige carrière heb gehad, ik heb er geen spijt van.”