Standard-Anderlecht: de XI volgens de Ladbrokes.be-redactie

Ter voorbereiding op de Clasico tussen Standard en Anderlecht hebben we een lijst samengesteld met de meningen van de redacteurs over de best mogelijke XI met spelers van beide kanten.

Standard-Anderlecht: Doelman

Hoewel Bodart zijn leeftijd begint te tonen in de Jupiler Pro League, is de 25-jarige Belgische doelman geen partij voor Kasper Schmeichel (97 caps voor Denemarken, Engels kampioen met Leicester). Al moet die laatste sinds zijn komst naar België nog echt laten zien waartoe hij in staat is.

Verdedigers

In de centrale verdediging was het debat levendig, maar uiteindelijk kozen we voor het paarse duo Vertonghen en Debast. Een duo dat talent en ervaring perfect combineert. Op rechts was er ook wat discussie, want Sardella kreeg de voorkeur van de redactie, maar uiteindelijk werd Ngoy gekozen, die veel veiliger en harder op de man is dan de jonge Anderlecht-speler.

Standard-Anderlecht: de middenvelders

Op het centrale middenveld was de keuze relatief eenvoudig. In onze ogen is Alzate onmisbaar, net als zijn coach, die niet meer zonder hem kan bij Standard. Net als Theo Leoni bij Anderlecht. Beiden schitteren sinds het begin van het seizoen in het hart van de wedstrijd.

We kozen toen voor Delaney, maar de Deen is geblesseerd. De redactie twijfelde tussen Hayden en Rits, maar de voormalige Bruggeling kreeg de voorkeur omwille van zijn ervaring en zijn bijdrage aan het evenwicht in het spel van Anderlecht sinds het begin van het seizoen. Hayden is daar nog niet helemaal in geslaagd.

De ultieme aanval

Deze aanval is genoeg om elke Pro League-verdediging bang te maken: Moussa Djenepo – Kasper Dolberg – Thorgan Hazard. De dribbels van de eerste, het doelpunteninstinct van de Deen en het pure talent van de Rode Duivel.

Dit gemengde team van spelers van Standard (8e) en Anderlecht (2e) vertegenwoordigt de competitiestand van de twee teams relatief goed, met 7 Mauves en 4 Rouches, 1 per linie.