JPL: Uitslagen speeldag 12

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de JPL-uitslagen van het weekend. Anderlecht stuitert terug, Gent stopt de vormreeks van Standard, Cercle en Union blijven indruk maken.

JPL: STVV – RWDM: 2-1

RWDM dacht een punt mee te nemen uit Sint-Truiden toen Makhtar Gueye gelijk maakte in blessuretijd (90’+3′). Maar Daiki Hashioka maakte er drie minuten later 2-1 van. Opnieuw een domper voor RWDM in de blessuretijd.

Mechelen – Cercle 0-2

Na een verrassingsnederlaag in Kortrijk heeft Cercle Brugge de draad weer opgepakt. De mannen van Miron Muslic blijven verrassen in de JPL met een derde overwinning op rij (en zevende sinds het begin van het seizoen) tegen Mechelen achter de Kazernes. De onvermijdelijke Kevin Denkey opende de score met zijn 10e roos van het seizoen voordat Olaigbe de voorsprong verdubbelde, 0-2.

Eupen – Charleroi 2-0

Sporting Charleroi kwam na twee mooie overwinningen in de JPL. Maar de Zebra’s moesten het dit weekend opnemen tegen een paar goede Panda’s in Eupen. De mannen van Felice Mazzu dachten in de 17e minuut op voorsprong te komen toen Stulic toesloeg, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Eupen domineerde de wedstrijd, maar reageerde op het einde van de helft en vond de achterkant van het net via Kral op een mooie tegenaanval (1-0).

Een doelpunt dat pijn deed net voor de pauze… Maar het was nog niet gedaan, want in de tweede helft verdubbelden de Panda’s hun voorsprong dankzij een doelpunt van Mohwald (0-2). Eupen volgt Charleroi op de 10e plaats in de JPL met 13 punten.

Anderlecht – OHL 5-1

RSCA had moeite om de nederlaag van vorige week in de Clasico te verwerken. De Mauves kwamen al na 12 minuten op achterstand toen Misao raak schoot. Maar de Mauves reageerden goed. Dreyer zorgde met een hard schot vanaf rechts voor de gelijkmaker (1-1). Een paar minuten later probeerde dezelfde Dreyer Hazard te vinden in het strafschopgebied, maar zijn voorzet ging onaangeroerd achterin (1-2).

Na rust maakte Dolberg er 1-3 van na een fraaie kopbal van Augustinsson. Mario Stroeykens maakte er 1-4 van na een mooie assist van Leoni, voordat Dreyer zijn hattrick voltooide met nog een mooie treffer van buiten het strafschopgebied. 1-5 eindstand.

JPL: Club Brugge – Antwerpen 2-1

De JPL-Super Sunday begint met de clash tussen Brugge en Antwerp. Na een vrij matte 45 minuten opende Ferran Jutgla de score met een keurige kopbal na wat gegoochel in het strafschopgebied (1-0). Antwerp antwoordde in de tweede helft met Ilenikhena, die net in het veld was gekomen, na goed werk van Corbanie (1-1). Aan het einde van de wedstrijd bezorgde Hans Vankan zijn ploeg de 2-1 overwinning met een schot in het strafschopgebied.

Westerlo – Union Saint-Gilloise 1-3

Na hun laatste overwinning tegen LASK in de Europa League reisde Union af naar Westerlo voor speeldag 12 van de Jupiler Pro League. De wedstrijd begon slecht voor de Sint-Gillis, want Daci scoorde in de 11e minuut. Maar Union had genoeg reserves en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte dankzij een prachtige volley van Loic Lapoussin.

In de tweede helft kwam Sint-Gillis weer op voorsprong via Ayensa, voordat Amoura er aan het einde van de wedstrijd 1-3 van maakte. Union heeft nu de 6e overwinning op rij en 4 punten voorsprong op Anderlecht aan kop van de ranglijst.

JPL: La Gantoise – Standard 3-1

Standard reisde vol vertrouwen naar Gent na hun mooie overwinning in de Clasico vorige week. De Buffalo’s hadden niet meer gewonnen sinds 24/09 en kwamen na een 0-2 nederlaag bij Cercle. Gent kreeg al na drie minuten een penalty, maar Bodart redde op Cuypers. Standard kreeg op zijn beurt een penalty, maar Kanga zag zijn inzet gered door Davy Roef.

De wedstrijd liep uit de hand en La Gantoise scoorde drie keer kort na elkaar: Tissoudali (33e), Cuypers (36e) en opnieuw Tissoudali (40e), waardoor het 3-0 stond bij de rust. Standard werd wakker in de tweede helft en Kanga bracht de achterstand terug tot 3-1. Les Rouches kwamen terug in de wedstrijd en kregen nog een strafschop. Kanga wilde terug in de wedstrijd komen en trok de penalty in, maar Roef redde opnieuw! Uiteindelijk wint Gent met 3-1 en hervatten ze hun opmars naar voren. Een zware tegenslag voor Standard.

Kortrijk – Genk 0-3

Na een knappe 4-0 overwinning tegen Mechelen vorige week, kreeg Genk zondagavond de kans om een vervolg te geven aan de overwinning op Kortrijk. De Limburgers domineerden lange tijd zonder het net te vinden, tot Arokodare de bal met een fraaie kopbal in het net legde (56′). Paintsil verdubbelde daarna de voorsprong na goed voorbereidend werk op rechts, waarna Munoz de zege voor Genk met 0-3 bezegelde (79′).