Massimiliano Allegri heeft de Oude Dame nieuw leven ingeblazen

Terug aan het roer van Juventus in 2021. Bianconeri-coach Massimiliano Allegri heeft een recept gevonden om een hele club nieuw leven in te blazen.

Juve herboren dankzij Allegri

Met slechts twee punten achterstand op Inter Milan is Juventus herboren door ambitie. Sinds de 4-2 nederlaag tegen Sassuolo heeft de Oude Dame een reeks positieve resultaten geboekt in de Serie A. Ze hebben nu zes van hun laatste zeven wedstrijden gewonnen. De huidige goede vorm is geen toeval.

Coach Massimiliano Allegri is geen onbekende in de goede resultaten van de Bianconeri. Sinds zijn terugkeer heeft hij het vertrouwen in de ploeg uit Turijn duidelijk hersteld. Toegegeven, de spelers van Juve spelen niet altijd spectaculair voetbal. Maar wat de fans het liefst willen, is zo snel mogelijk weer trofeeën winnen. En in dat opzicht is Juventus zeker op de goede weg.

Massimiliano Allegri, een coach die zijn boodschap overbrengt

Wat degenen die de Oude Dame volgen het meest opvalt, is het management en de communicatie van de trainer uit Turijn. Hij brengt zijn boodschap over en stelt zijn spelers gerust. Zijn mentale management van de Turijnse formatie is echt zijn grootste troef. Een van de vele voorbeelden? Zijn coaching in de wedstrijd tegen Verona. Kort na het uur haalde hij zijn spits Moise Kean eraf, die twee keer was afgekeurd door video-assistentie. Niemand begreep de wissel, maar hij legde het na de wedstrijd rustig uit. “Hij verdiende het niet om eraf te gaan, maar als twee doelpunten worden afgekeurd en hij een waarschuwing krijgt, dacht ik dat het echt niet zijn avond was.”

Massimiliano Allegri is betrokken bij alles wat er gebeurt bij de club. Het is niet ongewoon om hem te zien praten met jongeren van de club. De Bianconeri-coach is ook zeer geïnteresseerd in de opleiding van jonge Turijnse spelers.

Juventus komt uit een ingewikkeld seizoen

Zoals elke Bianconeri-fan je zal vertellen, is er geen twijfel mogelijk dat niemand dit afgelopen gecompliceerde seizoen beter had kunnen manage. Met de geschiedenis van de club van verliezen en punten terugwinnen. Beschuldigd van boekhoudfraude en dubieuze transfers, werd de Oude Dame gestraft en vervolgens vrijgesproken. Deze problemen hadden een ploeg kunnen verstoren die op zijn coach kon vertrouwen voor geruststelling. Masssimiliano Allegri’s mentale management van de ploeg stelde de spelers in staat om een bepaald niveau van sereniteit te behouden tijdens deze moeilijke tijden.

Als gevolg daarvan is Juve in staat geweest om vooruit te komen en vooruitgang te boeken. Al deze ups en downs hebben gevolgen gehad in de vorm van financiële beperkingen. De club heeft haar aanpak van werving moeten heroverwegen. De coach heeft ook altijd een oogje gehouden op de goudklompjes van de club, de getalenteerde spelers uit de jeugdopleiding. En met hen zet hij in op de toekomst.

Allegri nog steeds hongerig

Tijdens zijn eerste periode bij de Oude Dame won Masssimiliano Allegri vijf competitietitels en vier Italiaanse bekers. Hij bracht Juve ook twee keer naar de Champions League-finale, in 2015 en 2017. Beide keren verloren de Bianconeri. Hij heeft ook twee keer de Italiaanse Supercup gewonnen.

De finale van 2015, die hij verloor van Barcelona nadat hij Real Madrid had uitgeschakeld in de halve finale, blijft zijn bitterste teleurstelling. Sinds zijn terugkeer in Turijn is de coach erin geslaagd om de Italiaanse bekerfinale in 2022 tegen Inter te bereiken. Het is de eerste keer dat Juventus een leeg seizoen heeft sinds 2010-2011. Maar zoals de zaken er nu voorstaan, zal de terugkeer van de Oude Dame op het hoogste niveau nog lang op zich laten wachten.

De fans van Bianconeri geloven in hun coach en hun team. De Oude Dame is dit seizoen door de UEFA uitgesloten van Europese competitie vanwege het niet naleven van de Financial Fair Play en kan zich nu concentreren op de Italiaanse titelrace, die ze voor het laatst wonnen in 2020.