Sportweddenschappen: Speeldag 15 van de JPL

Donderdag betekent onvermijdelijk de terugkeer van de sportweddenschappen van onze redactie. Voor speeldag 15 van de JPL kijken we naar alle wedstrijden die dit weekend op het programma staan. Bekijk onze voorspellingen!

Standard – KRC Genk, onze sportweddenschappen

Standard staat in de schijnwerpers op wedstrijddag 15. Les Rouches vieren hun 125ste verjaardag voor een bijna vol huis in Sclessin. Maar dat is niet alles wat de Luikse fans nodig hebben om opgewonden te raken over Sclessin. Standard is thuis ongeslagen sinds augustus.

Ondanks het verlies van KAA Gent en Antwerp, zijn ze erin geslaagd om punten te pakken in deze fenomenale competitie. Overwinningen tegen Brugge en Anderlecht brachten de mannen van Hoefkens tot op vijf punten van de play-offs 1. Dit hoewel ze het zaterdag zonder kapitein en voornaamste man Zinho Vanheusden moeten stellen door schorsing en blessures.

KRC Genk is gerustgesteld na de 3-2 nederlaag bij Antwerp. De Limburgers speelden thuis tegen OHL en de mannen van Vrancken wonnen de wedstrijd relatief comfortabel. Vergeet niet dat het altijd moeilijk is om te wedden op de doelpuntenmakers van dit team. Verdediger Daniel Munoz en middenvelder Bryan Heynen zijn de huidige topscorers in de JPL.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Standard is thuis ongeslagen sinds 19 augustus 2023;
 • Standard heeft 13 doelpunten tegen gekregen in zijn laatste 5 JPL-wedstrijden;
 • KRC Genk heeft de 3e beste aanval in België;
 • Beide teams hebben gescoord in de laatste 3 wedstrijden van Genk;
 • Laatste 5 ontmoetingen: 1W Standard – 1 gelijkspel – 3W Genk.

Voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd Standard – KRC Genk: Les Rouches moeten reageren na hun 1 op 9 nederlaag, en hoe kan dat beter dan thuis tegen Sclessin? We bieden je de kans op Standard verliest niet aan 1.80 bij Ladbrokes.be.

We kennen allemaal de aanvallende kracht van KRC Genk. Met 28 doelpunten gescoord in 14 wedstrijden, heeft de Limburgse ploeg het geluk om talloze aanvallende spelers in hun ploeg te hebben. Beide teams kunnen scoren in deze wedstrijd.

Onze voorspellingen: KAA Gent vs Union Saint-Gilloise

En wat als de titel in het Belgisch kampioenschap zou gaan naar deze twee teams? Sinds het begin van het seizoen heeft La Gantoise laten zien dat ze kunnen jongleren tussen de JPL en de Conference League. Bovendien kan Hein Vanhaezebrouck naast Gift Orban nu ook rekenen op Tarik Tissoudali, een speler uit de goede oude tijd. Eén ding is zeker: de reis naar de Ghelamco Arena zal ingewikkeld worden. De Buffalo’s hebben daar dit seizoen nog niet verloren.

Les Bruxellois van hun kant blijven schitteren. Ze hebben nu voor de negende keer op rij gewonnen in de competitie. Dankzij de rust hebben de spelers zich kunnen herstellen en Union zal Mohamed Amoura weer in vorm hebben.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • KAA Gent heeft zijn laatste 6 wedstrijden niet verloren;
 • KAA Gent is thuis ongeslagen dit seizoen (4W – 3G);
 • Union SG heeft zijn laatste 8 JPL-wedstrijden gewonnen;
 • Met 34 doelpunten heeft Union de beste aanval in de competitie;
 • Mohamed Amoura heeft 8 doelpunten gemaakt in de JPL;
 • Union heeft nog nooit verloren van Gent sinds zijn terugkeer naar 1A.

Onze voorspelling voor KAA Gent – Union SG: Welke reeks eindigt als eerste? Onze redactie verwacht een spektakel tussen deze twee teams. De weddenschap ‘beide teams scoren’ staat op 1.55 bij Ladbrokes. Als je de grote noteringen wilt proberen, zien we de wedstrijd eindigen in een gelijkspel.

JPL: Anderlecht – RWDM

Je speelt geen derby, je wint ze… Het is een zin die de Anderlechters misschien vergeten zijn sinds Union Saint-Gilloise terugkeerde naar 1A. Inderdaad, de Mauves hebben al maanden geen derby meer gewonnen.

Hun doel dit seizoen is duidelijk: de Jupiler Pro League winnen. De Brusselaars hebben misschien niet het meest aantrekkelijke voetbal in de JPL, maar ze winnen wel hun wedstrijden. Ze kunnen nu rekenen op getalenteerde nieuwe spelers zoals Dolberg, Hazard en Dreyer, die dit seizoen een comeback maakt.

RWDM zal het van hun kant nog steeds moeten doen zonder belangrijke spelers als Alexis De Sart, Kylian Hazard, Florian Le Joncour en Mickael Biron. Na een vliegende start heeft Molenbeek het wat rustiger aan gedaan. Ze hebben zelfs maar één van hun laatste 8 wedstrijden in de JPL gewonnen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Anderlecht heeft slechts één van zijn laatste 10 wedstrijden verloren;
 • Kasper Dolberg heeft dit seizoen al 9 doelpunten gemaakt;
 • Anderlecht heeft slechts één nul gehouden in zijn laatste 10 JPL-wedstrijden;
 • RWDM heeft gescoord in zijn laatste 8 wedstrijden;
 • RWDM heeft slechts één van zijn laatste 6 uitwedstrijden gewonnen.

Onze voorspelling voor Anderlecht-RWDM: De krachtsverhoudingen lijken in deze wedstrijd de andere kant op te wijzen. In voetbal is natuurlijk alles mogelijk… maar deze keer niet. Onze redactie biedt u de overwinning van Anderlecht aan 1.47 bij Ladbrokes.be.

Als je de notering wilt verhogen, is de overwinning met de meeste 1,5 doelpunten in de wedstrijd beschikbaar tegen 1,67. Kasper Dolberg is de man in vorm voor de Mauves.

JPL sportweddenschappen in bulk:

 • Antwerp wint – 1.95;
 • Cercle Brugge wint – 1.40;
 • Cercle Brugge wint en +1,5 doelpunten – 1.57;
 • Denkey doelpuntenmaker (Cercle Brugge) – 1.83;
 • Westerlo of gelijkspel – 1.95;
 • Charleroi vs Westerlo: beide teams scoren – 1.60;
 • Club Brugge wint en beide teams scoren – 2.85.

Wed op alle wedstrijden van de 15e dag van de Jupiler Pro League bij Ladbrokes.be!