JPL: Uitslagen van speeldag 14

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de JPL-uitslagen van het weekend. Antwerp verplettert Standard, de Brugse derby stelt teleur, Gent en Anderlecht spelen gelijk, Union neemt een voorsprong.

JPL: Westerlo – STVV: 3-3

Wedstrijddag 14 van de JPL kende een vliegende start met een levendig duel tussen de Campinois en de Trudonnaires. STVV opende al na vijf minuten de score via Bocat. Maar Bayram maakte tien minuten later gelijk. Westerlo kwam nog voor rust op voorsprong dankzij Madsen (33e). Aan het einde van de wedstrijd dacht de onvermijdelijke Koita dat hij Sint-Truiden de overwinning had bezorgd met een brace in 10 minuten (77e, 88e). Maar Frigan maakte in blessuretijd gelijk en maakte er 3-3 van.

Antwerp – Standard: 6-0

Terwijl in de wedstrijd van vrijdag de netten van beide partijen trilden, was de eerste wedstrijd van zaterdag eenrichtingsverkeer. Antwerp maakte korte metten met Standard. Bij de rust stond het al 4-0 (Janssen 2x, Ekkelenkamp, Muja). In de tweede helft deelden Ilenikhena en Balikwisha een verpletterende klap uit aan de Rouches, die nu drie wedstrijden zonder overwinning zijn.

JPL: Eupen – RWDM: 1-3

Een duel tussen Eupen en RWDM. Na een aantal punten te hebben laten liggen in blessuretijd, boekte de Brusselse ploeg een knappe zege tegen de Panda’s. Nuhu had de score geopend voor Eupen, maar Mercier maakte vijf minuten later gelijk. In de tweede helft zorgden Shuto Abe en Del Piage voor een 1-3 overwinning voor RWDM, dat sinds 16 september niet meer had gewonnen tegen Cercle.

KV Mechelen – Charleroi: 1-0

Mechelen, dat sinds 2 september niet meer gewonnen had, versloeg Charleroi met 1-0 dankzij een penalty van Hairemans in de 49e minuut. Niets gaat goed voor de Carolo’s, die nu hun 3de nederlaag op rij lijden.

Club Brugge – Cercle Brugge: 0-0

Een mooi duel op papier tussen de 6de en 7de geplaatste ploegen in de Pro League eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

JPL: Genk – OHL: 3-1

Ondanks het verlies tegen Antwerp vorige week zit Racing Genk de laatste weken in de lift. En dat lieten de Limburgers zondag opnieuw zien. Bryan Heynen opende de score in de 25e minuut. Op het einde van de wedstrijd maakte Braut Brunes gelijk (85e) en dacht hij OHL een punt te hebben bezorgd. Maar Heynen en Munoz bezegelden de overwinning voor Genk in blessuretijd: 3-1.

Gent-Anderlecht: 1-1

De clash op speeldag 14 van de JPL maakte zijn belofte niet waar. Na een goede eerste helft waarin beide ploegen scoorden (Samoise en Dolberg), liep de wedstrijd geleidelijk uit. Gent domineerde, maar werd verslagen door een goede Anderlecht-verdediging.

Union-Kortrijk: 3-0

Na het gelijkspel tussen zijn twee naaste rivalen, breidde Union in een mum van tijd zijn voorsprong aan de top van de JPL uit met een gemakkelijke 3-0 overwinning tegen Kortrijk. Kevin Rodriguez scoorde twee keer en Lapoussin zorgde vroeg in de tweede helft voor de eindstand. Union staat nu 6 punten los van Anderlecht aan kop van de Jupiler Pro League.