Voetbalstats: De race om de Europese gouden schoen 2023-2024

Het seizoen 2023-24 markeert een nieuw tijdperk in het Europese voetbal. Een tijdperk zonder de iconen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo op het veld. Deze twee legendes domineerden bijna twee decennia lang de doelpuntenlijsten, maar nu is het tijd voor een nieuwe generatie om te schitteren. Hieronder een lijst van de beste Europese spitsen op dit moment:

(Opmerking: wanneer twee spelers evenveel doelpunten hebben gescoord, hebben we ze gerangschikt op basis van hun doelpunten-per-minuut verhouding. Jarrod Bowen, Jonas Wind, Son Heung-Min en Antoine Griezmann halen de top 10 niet vanwege deze reden)

10. Voetbalstats: Leroy Sane – 8 doelpunten

Sane, eens bekend om zijn explosieve spel bij Manchester City, lijkt nu zijn ware potentieel te tonen bij Bayern München. Het seizoen 2023-24 blijkt zijn terugkeer naar topvorm te zijn en dit tonen de voetbalstats. Naast zijn doelpunten heeft hij zich ook gevestigd als een meesterlijke dribbelaar op het Europese toneel, waarbij zijn samenwerking met Harry Kane onder Thomas Tuchel opmerkelijk goed verloopt.

9. Gerard Moreno – 8 doelpunten

Villarreals Moreno had een wat trage start, maar is nu weer in zijn element. Zijn recente reeks van vijf opeenvolgende doelpunten in LaLiga is een indrukwekkende prestatie, vooral gezien de wisselende resultaten van zijn team. Een recente blessure zorgde ervoor dat hij afwezig was in de nationale selectie van Spanje.

8. Lois Openda – 9 doelpunten

RB Leipzig staat bekend om hun goede aanvallers en de 23-jarige Belgische aanvaller Openda past naadloos in dit plaatje. Zijn overgang van Lens in de zomer heeft zich al snel uitbetaald met opvallende prestaties. Zijn recente opeenvolgende tweemaal scoren tegen Darmstadt en Koln hebben zijn klasse benadrukt. Het lijkt erop dat hij de volgende grote verkoop van Leipzig kan worden als hij deze vorm vasthoudt.

7. Mohamed Salah – 10 doelpunten

De Egyptische koning van Liverpool, Salah, blijft een constante kracht op het veld sinds zijn komst naar Anfield in 2017. Met 10 doelpunten in 12 Premier League-wedstrijden toont hij opnieuw opmerkelijke consistentie in zijn prestaties.

6. Jude Bellingham – 10 doelpunten

De jonge Engelse speler heeft in zijn eerste optredens in LaLiga voor Real Madrid indruk gemaakt door in zijn eerste vier wedstrijden te scoren. Zijn impact op het team is enorm, en hij lijkt een sleutelfiguur te zijn in Carlo Ancelotti’s zijde die bovenaan de ranglijst staat.

5. Lautaro Martínez – 12 doelpunten

De Argentijnse spits van Inter Milan, Martínez, begon het seizoen sterk door cruciale doelpunten te maken in meerdere wedstrijden. Zijn vermogen om te scoren en zijn dreigende aanwezigheid in het veld maken hem tot een geduchte aanvaller in de Serie A. Dit is zichtbaar in zijn voetbalstats.

4. Erling Haaland – 13 doelpunten

Haalands buitengewone doelpuntengemiddelde van één doelpunt per wedstrijd wordt vaak als normaal beschouwd, wat zijn ongelooflijke kwaliteit benadrukt. Met 13 doelpunten in 12 wedstrijden voor Manchester City in de Premier League, lijkt hij op weg om opnieuw de topscorer van de competitie te worden. Deze voetbalstats zijn spectaculair!

3. Kylian Mbappe – 13 doelpunten

Mbappe, een van de beste aanvallers ter wereld, heeft nog nooit de Europese Gouden Schoen gewonnen. Dit seizoen lijkt hij echter vastberaden om daar verandering in te brengen. Met 13 doelpunten in 11 wedstrijden voor Paris Saint-Germain, laat hij zien dat hij het team kan dragen na het vertrek van Messi en Neymar.

2. Serhou Guirassy – 15 doelpunten

De naam Guirassy is misschien minder bekend, maar hij heeft zich op indrukwekkende wijze laten gelden bij Stuttgart. Met 15 doelpunten in slechts 9 wedstrijden heeft de 27-jarige Guinea-international zijn waarde voor het team overduidelijk bewezen, en zijn productiviteit is opvallend hoog.

1. Harry Kane – 17 doelpunten

De Engelse spits, overgekomen van Tottenham naar Bayern München, heeft een sensationele start gemaakt in Duitsland met 17 doelpunten. Zijn verbazingwekkende scorend vermogen en impact op het veld hebben hem aan de top van de doelpuntenlijst van Europa gebracht, wat laat zien waarom hij een van ’s werelds beste aanvallers is.