De ploeg van het moment in de JPL (2): Union mikt op de titel

Union Saint-Gilloise was de afgelopen twee seizoenen een aangename sensatie, maar telkens zakte het weg in de ranglijst. Zo miste Union de kans op een titel. Dit seizoen lijken ze hun lesje geleerd te hebben en zijn ze de afgelopen weken blijven imponeren. Laten we eens kijken naar het team dat op dit moment in vorm is.

Union onverwacht op kop

Geconfronteerd met een Antwerps team dat op zoek is naar een dubbel en een Brugge-armada die zint op revanche, hadden niet veel mensen gedacht dat een team halverwege het seizoen bovenaan zou staan. De weinige optimisten hadden ongetwijfeld gewezen naar andere teams dan Union. Het zijn echter de Brusselaars die van de beste seizoenshelft genieten. Als ze dit tempo volhouden tot aan de play-offs, gaan Lapoussin en co met een kleine voorsprong het einde van het seizoen in.

Solide voor hun eigen fans

Een van hun sterke punten in de afgelopen weken was het Duden-park. Sinds 16 september zijn de Unionisten thuis ongeslagen in een officiële wedstrijd. Onlangs, na een 3-0 nederlaag tegen LASK in de Europa League, konden de geel-blauwen een paar dagen later in ‘hun’ Marien rekenen op de steun van hun fans. Hoewel het tegen Kortrijk was, konden de protégés van Alexander Blessin een andere kant van zichzelf laten zien door met 3-0 te winnen. Tot grote vreugde van hun fans.

Union: Lapoussin, Amoura, Puertas bevestigen of onthullen zichzelf

Het is elk jaar hetzelfde. Volgers vragen zich af hoe Union de vele belangrijke vertrekken zal kunnen goedmaken. Zonder Adingra, Teuma en Boniface leek de aanvallende creativiteit van de Unionisten in gevaar. En toch, enigszins in de schaduw van de eerder genoemde spelers, is Loïc Lapoussin bezig om al zijn talent te bevestigen in een hybride rol op links. Verderop bij Blessin explodeert Mohamed Amoura letterlijk. De kleine Algerijn, die een paar maanden geleden nog onbekend was, is een van de revelaties van de afgelopen weken. De verrassende- en vooral doortastende speler die eind augustus overkwam van Lugano, heeft iets gebracht waar het zijn team misschien aan ontbrak. Tot slot is Cameron Puertas, die het voorheen moest doen met restjes, de belangrijkste man van het team geworden. De middenvelder, die verantwoordelijk is voor het opzetten van aanvallen en het drukken, floreert en zijn hele team profiteert ervan.

Alexander Blessin de bankverwarmer bij Union

Nadat hij drie jaar geleden wonderen verrichtte met Oostende, is er geen reden waarom hij niet hetzelfde zou kunnen doen met Union. Alexander Blessin heeft zich snel aangepast aan zijn nieuwe club. De tacticus verstopt zich niet en treedt in de voetsporen van zijn voorgangers. Op Sint-Gillis verstopt niemand zich, noch in de aanval, noch in de verdediging. De Duitser slaagt erin het beste te halen uit spelers die niet altijd zelfverzekerd zijn. Een ander sterk punt is dat hij iedereen erbij betrekt. Na verloop van tijd zal dat ongetwijfeld een verschil maken. Of dat kan hij in ieder geval proberen.

Een ander sterk punt van de Duitse coach is dat zijn aanpak de spelers lijkt te overstijgen. In Gent was Union bijvoorbeeld onherkenbaar tijdens de eerste helft. Na de pauze kwam de ploeg uit St. Gallen met een compleet andere uitstraling terug, maakte gelijk en had de wedstrijd zelfs kunnen winnen. Union heeft ook verschillende wedstrijden in de blessuretijd gewonnen (tegen RWDM uit en LASK thuis). Een bewijs dat de spelers koste wat het kost willen winnen en deze mentaliteit wordt vaak door de coach teweeggebracht.

Verandert het geluk van Union Saint-Gilloise?

De afgelopen twee jaar is Union heel dicht bij het winnen van de competitie gekomen. Vorig seizoen duurde het maar een paar minuten voordat Antwerp kampioen werd. Maar wat als de rollen omgedraaid waren voor Union Saint-Gilloise? Onze ploeg van het moment zal het de komende weken ontdekken.

Deze donderdagavond speelt Union Saint-Gillois hun Europese toekomst uit in Toulouse. Beleef de spanning van deze wedstrijd bij Ladbrokes.be!