JPL: Resultaten speeldag 16

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de JPL-uitslagen van het weekend. Anderlecht scoort Westerlo, Genk en Gent spelen gelijk, Brugge neemt revanche op Standard, Union is niet te stoppen.

Westerlo – Anderlecht: 1-3

Anderlecht reisde af naar Kempen om de 16e dag van de Pro League te openen. De Mauves trokken aan het langste eind tegen Westerlo. Dreyer opende de score na een goede servicebeurt van Stroeykens in de eerste helft. Na een paar schrikmomenten aan het einde van de eerste helft verdubbelde Sporting de voorsprong via Delaney, waarna een fraaie solo van Dolberg de eindstand bepaalde. Bos verkleinde de achterstand aan het einde van de wedstrijd tot 1-3.

RWDM – Charleroi: 0-0

De kou op het veld in het Stade Machtens deed beide ploegen bevriezen. Charleroi kreeg de betere kansen, maar Theo Defourny lette goed op voor RWDM. Xavier Mercier kwam dicht bij een achterstand voor RWDM, maar zijn schot ging naast. Het resultaat was een doelpuntloos gelijkspel.

Eupen-Kortrijk: 1-1

Degradatiematch tussen twee ploegen onderaan de JPL-tabel. Na de openingstreffer waren de Panda’s nog maar enkele seconden verwijderd van de overwinning, maar Victore Palsson, de Kortrijkse doelman, schoot in de blessuretijd te hulp en bezorgde zijn ploeg een punt: 1-1.

Antwerp – OH Leuven: 1-0

Na een vijfde nederlaag in de Champions League keerde Antwerp terug om OH Leuven te verslaan. Michel-Ange Balikwisha scoorde kort voor rust (44e) het enige doelpunt van de wedstrijd. Antwerp stelde zich tevreden met het behouden van de voorsprong in de tweede helft, met de eindstand 1-0.

Genk – La Gantoise: 2-2

Een ontmoeting tussen twee speelse ploegen om de zondag goed te beginnen. De wedstrijd kende een vliegende start toen Fofana doorbrak op links en voorzette op Tissoudali, die binnenschoot. Uit de voorzet die volgde, legde Roef de bal voor de voeten van Yira Sor, die in een leeg doel binnenschoot (1-1).

Aan het begin van de tweede helft werd Yira Sor opnieuw vrij gestuurd en zette hij zijn ploeg op voorsprong (2-1). Op het einde miste Genk de pauze en Tissoudali maakte gelijk voor de Buffalo’s, 2-2, een goed punt voor de mannen van Vanhaezebrouck.

Mechelen – STVV: 0-2

Na drie gelijke spelen in de JPL won Sint-Truiden opnieuw op bezoek bij Mechelen. Mechelen van zijn kant had er twee op rij gewonnen onder de nieuwe coach Besnik Hasi. De wedstrijd was in één helft beslist nadat de onvermijdelijke Koita en Ito de Trudonians op voorsprong hadden gezet. 0-2 is de eindstand.

Club Brugge – Standard: 2-0

Na de nederlaag in Luik was Club Brugge uit op revanche tegen Les Rouches. En ze hoefden niet lang te wachten om de score te openen. Thiago opende al na drie minuten de score uit een voorzet van Zinckernagel. Blauw-Zwart drong aan, maar Standard hield stand.

Aan het begin van de tweede helft schoot Zinckernagel na een scrimmage vanaf de penaltystip de 2-0 binnen. Standard verzuimde daarna te reageren en Club Brugge won met 2-0.

Union Saint-GIlloise tegen Cercle Brugge: 2-1

In de laatste wedstrijd van ronde 16 van de JPL speelde Union tegen Cercle Brugge. Cercle ging goed van start en creëerde verschillende kansen, maar slaagde er niet in ze af te maken. Union van zijn kant kreeg de eerste kans toen Vanhoutte Amoura inschakelde, die de bal achter het doel vond. Diezelfde Amoura zette voor op Lapoussin, die zijn schot miste maar er wel een assist van maakte voor Nilsson, waardoor het na vijf minuten 0-2 stond.

Aan het einde van de eerste helft scoorde Denkey een verdiend doelpunt voor Cercle, 2-1. In de tweede helft deed Sint-Gillis er alles aan om zijn voorsprong vast te houden en bleef de stand 2-1. Union blijft 4 punten los van Anderlecht aan de leiding van de Jupiler Pro League.