Sportweddenschappen: Speeldag 19 van de JPL

Zoals we elke donderdag doen, heeft de Ladbrokes-redactie een analyse gemaakt van de grootste wedstrijden op speeldag 19 van de JPL. Op de agenda: de trip van Club Brugge naar Brussel en de clash tussen Anderlecht en KRC Genk. In dit artikel vind je al onze sportweddenschappen-tips voor deze wedstrijddag.

Abner en Florian Le Joncour na de wedstrijd tussen Club Brugge en RWDM.

RWDM – Club Brugge, onze sportweddenschappen

Aanstaande vrijdag ontvangt RWDM Club Brugge in het Edmond Machtens-stadion om revanche te nemen voor de 7-1 nederlaag.

Molenbeek keerde afgelopen weekend terug naar winst met een overwinning tegen STVV. Het moet gezegd worden dat de Brusselaars succesvoller zijn voor hun thuisfans. Sinds 28 september hebben ze niet meer verloren in hun stadion. Ondanks enkele blessures in de defensie kan RWDM nog steeds rekenen op hun eigen spits: Makhtar Gueye. Met 8 doelpunten op zijn naam speelde hij zich opnieuw in de kijker tegen de Trudonnaires met een brace.

Club Brugge van zijn kant blijft vooruitgang boeken. Igor Thiago, die lang werd bekritiseerd, heeft zijn draai gevonden in het Venetië van het Noorden. De aanvaller heeft 8 doelpunten gemaakt in zijn laatste 6 wedstrijden. Naast hun aanvallende kracht, heeft Brugge geen tegendoelpunten meer in de Jupiler Pro League. Simon Mignolet hield in zijn laatste 5 wedstrijden de nul.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • RWDM heeft geen van zijn laatste 6 thuiswedstrijden verloren;
 • Makhtar Gueye (RWDM) is RWDM’s topscorer met 8 gescoorde doelpunten;
 • Club Brugge heeft zijn laatste 9 thuiswedstrijden niet verloren;
 • Brugge heeft niet verloren in zijn laatste 5 JPL-wedstrijden;
 • Igor Thiago (Club Brugge) scoorde 8 goals in zijn laatste 6 wedstrijden;
 • In de eerste wedstrijd won Club Brugge met 7-1.

Voorspelling van de redactie voor RWDM tegen Club Brugge: In de eerste wedstrijd won Brugge met 7-1 van een jong gepromoveerd team. Onze redactie denkt niet dat RWDM in staat zal zijn om stand te houden voor hun thuispubliek. Club Brugge wint tegen 1.48 bij Ladbrokes.

Om de notering te verhogen staat Club Brugge’s overwinning zonder tegengoal op 2.55. Als je graag wedt op doelpuntenmakers, dan is Igor Thiago momenteel de man in vorm.

Onze voorspellingen: Anderlecht – KRC Genk

Ter afsluiting van speeldag 19 reist Limburg af naar Anderlecht.

De wedstrijd van Anderlecht tegen Antwerp was ongetwijfeld de beste wedstrijd van speeldag 18. Nadat ze al vroeg scoorden dankzij een fout van Jean Butez, verloren de Mauves de controle in de tweede helft en sleepten een gelijkspel uit het vuur. Ondanks dit ene punt heeft Brussel in 9 wedstrijden niet verloren.

KRC Genk van zijn kant had weinig moeite om het onderaan staande KV Kortrijk te verslaan. Genk heeft soms problemen met lage bloks, maar dit was niet het geval. Wouter Vrancken lijkt zijn aanvalstrio gevonden te hebben met Fadera, Yiro Sor en Paintsil. Genkies zal het echter moeten doen zonder de laatste twee, die afwezig waren op de vorige trainingen.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Anderlecht heeft niet meer verloren sinds 22 oktober 2023;
 • Anderlecht heeft in de laatste 5 competitiewedstrijden verloren;
 • Anders Dreyer is de topscorer van Anderlecht met 11 doelpunten;
 • KRC Genk heeft de 2e beste uitploeg;
 • Yira Sor (Genk) heeft 4 doelpunten gemaakt in zijn laatste 3 JPL-wedstrijden.

Voorspelling van de redactie voor Anderlecht-KRC Genk: Dit kan een interessante wedstrijd worden voor de neutrale fan. Beide teams weigeren niet om te spelen en kunnen ons een vlaag van doelpunten bieden. Daarom ziet onze redactie beide teams scoren tegen 1.52 bij Ladbrokes.

Terwijl Genk het misschien moeilijk vindt om een doelpuntenmaker aan te wijzen, vertrouwt Anderlecht sterk op het Deense duo Dolberg en Dreyer. Aan jou om de juiste keuze te maken!

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • Union Saint-Gilloise wint met 2 doelpunten of meer – 1.67;
 • Amoura doelpuntenmaker (Union SG) – 1.95;
 • Antwerpen – Westerlo: beide ploegen scoren – 1.82;
 • STVV wint – 2.20.

Wed op alle wedstrijden van de 19e speeldag van de Jupiler Pro League bij Ladbrokes.be!