JPL: Speeldag 18 resultaten

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de JPL-resultaten van het weekend. De Waalse derby stelt teleur, Brugge wint de slag om Vlaanderen, Anderlecht houdt Antwerp bijna op afstand en Union pakt de buit.

Westerlo – Eupen 2-0

Na vorige week Kortrijk te hebben verslagen, boekte Westerlo opnieuw een belangrijke overwinning tegen Eupen. Door de overwinning stegen de Kampenaren van de 15e naar de 13e plaats, dankzij zes belangrijke punten. Nicolas Madsen maakte beide doelpunten in de wedstrijd.

OHL – Cercle 1-2

Net als Westerlo heeft OHL punten nodig om terug te klimmen op de ranglijst. Leuven opende al snel de score via Thorsteinsson in de 2e minuut. Maar Cercle werd wakker in de 2e helft. Somers maakte gelijk en Denkey bezorgde zijn ploeg in de blessuretijd de overwinning. De eindstand van 1-2 betekent dat Cercle 2 punten verwijderd blijft van de top zes, terwijl OHL 15e staat in de JPL met 13 punten.

RWDM – Sint-Truiden 3-0

Na de 4-0 afstraffing in Gent wilde RWDM zich tegen STVV revancheren voor hun thuisfans. Nadat de Trudonnaires de beginfase van de wedstrijd domineerden, trok Molenbeek de stand gelijk en creëerde het twee glorieuze kansen. De eerste was een schot van dichtbij van Mercier, dat werd gekeerd door de doelman van de tegenpartij, en de tweede was een volley van Dwomoh, die op de lijn werd gered door een verdediger.

Makhtar Gueye brak uiteindelijk de rust toen hij na een goede service van Camara de 1-0 maakte. In de tweede helft verdubbelde dezelfde Gueye de voorsprong uit een goede voorzet van Mboup. Mboup kwam goed door en maakte er een paar minuten later 3-0 van.

Standard – Charleroi

Na het gelijkspel bij Anderlecht verwachtten we een overwinnend Standard tegen Charleroi, zeker thuis. Maar de Rouches konden de moedige Carolo’s niet breken. 0-0 eindstand.

Club Brugge – AA Gent 2-0

De defensieve stabiliteit van Brugge is verbeterd sinds het begin van het seizoen. Dat lieten ze zondag tegen Gent opnieuw zien. La Gantoise zag er vaak aantrekkelijk uit in de wedstrijd, maar kon niet hun gebruikelijke voetbal produceren. Na 25 gelijkopgaande minuten kreeg Brugge een penalty die door Thiago perfect werd omgezet in 1-0.

Een paar minuten later stuurde Vanaken Thiago richting doel, de Braziliaan omspeelde Roef en schoot in een leeg doel… maar Kandouss keerde de bal opzettelijk met zijn hand. De voormalige Union-man werd van het veld gestuurd en Thiago scoorde zijn 2e penalty in een paar minuten tijd. In de tweede helft wist Brugge de voorsprong vast te houden en werd de eindstand 2-0.

Union Saint-Gilloise – Mechelen 1-0

De ene week volgt op de andere voor Union Saint-Gilloise. Na hun prestigieuze overwinning op Liverpool bleven de Unionisten geconcentreerd om niet in de val van Mechelen te trappen. De onvermijdelijke Mohamed Amoura hielp zijn ploeg opnieuw aan de overwinning met zijn 12e roos van het seizoen in de JPL. Union staat nu 8 punten los van Anderlecht in de stand.

JPL: Genk – Kortrijk 4-0

Net als Union bovenaan de ranglijst, gaat het ook Kortrijk een week voor de wind onderaan de JPL. Na de nederlaag tegen Westerlo verloor Kortrijk zwaar bij Genk, 4-0.

Joseph Paintsil opende de score na een mooie aanval. Yira Sorr scoorde daarna zijn vierde doelpunt in drie wedstrijden, waarna Paintsil twee keer scoorde en de stand op 3-0 bracht. Bryan Heyenen scoorde ook om er 4-0 van te maken.

Hier is de stand na speeldag 18 van de JPL: