PMU: Een groepszondag bij Vincennes

Met nog een week te gaan voor de voorlaatste voorbereidingskoers voor de Grand Prix d’Amérique, zoals elk weekend van de Winter Meeting het geval is, zal er deze zondag een kwalitatief hoogstaand programma zijn in de tempel van de PMU. Vanaf 15:50 uur volgen de Turfkoersen elkaar op. Te beginnen met de traditionele Prix Charles Tiercelin, gereserveerd voor vierjarige paarden. De Prix du Calvados geeft de liefhebbers van gras een beetje meer informatie 15 dagen voor de Prix de Cornulier. Tot slot zal de Prix Gélinotte de hiërarchie bepalen voor 3-jarige merrieveulens.

Katinka Du Mouchel, de rijzende ster onder de 4-jarigen in de PMU

Hoewel de 13 paarden die starten in de Prix Charles Tiercelin een extra jaar op het programma hebben gekregen, is de hiërarchie nog niet volledig vastgesteld. Dit met nog maar een paar maanden te gaan voor het Criterium. Het merrieveulen van Thierry Duvaldestin is degene die de laatste tijd de meeste indruk heeft achtergelaten. Als verrassende winnares van een Groep II voor merrieveulens midden november, liep ze vervolgens op een vreemd rechte stuk in de Prix Ready Cash. Ze finishte op aangename wijze met een ongelukkig nummer 15 achter de autostart.

Als ze zich inzet, zou ze zondag een hoofdrol moeten spelen. PMU-fans verwachten een verlossing van Koctel du Dain (13), die 10 keer succesvol was in 17 outings en veel beter zal zijn op deze baan. De gelukkige winnaar na de fout van King Opera (10), Kana de Beylev (12), was uitstekend in de Prix Ready Cash. Kana zal alleen op herhaling moeten om op het podium te eindigen. Krack Time Atout (11) zal goed moeten starten om deel uit te maken van de juiste combinatie. Tot slot zal Karlito (2) profiteren van zijn vorm om te strijden met de besten van de generatie.

PMU: Wedden op Ideal du Chêne tegen zijn oudsten

Met nog twee weken te gaan voor de mooiste draverij ter wereld, lijkt deze Prix du Calvados zijn armen te openen voor het merrieveulen van Julien Le Mer. Terwijl we grote kampioenen als Bilibili en Bellissima France hebben zien schitteren in deze koers, zal het veld dit jaar veel minder sterk zijn. Idéale du Chêne (9) zal deze keer geen hinder ondervinden van Ina du Rib. Ze zal proberen te schitteren in deze Groep II tegen haar oudere rivalen. Dit om in perfecte conditie aan te komen bij de ‘belle’.

Na een omleiding in Italië ziet Vaprio (6), die vorig jaar 4e werd in de Prix de Cornulier, er deze zondag op 10-jarige leeftijd formidabel uit. De rijkste deelnemer, Blackflash Bar (10) heeft serieuze titels in tuigdraverijen. Ze zal proberen haar klasse te tonen voor een eerste plaats in de specialiteit. Dynasty Péjy (4) is even onvoorspelbaar als altijd en zal ijverig moeten zijn om kans te maken op een goede plaats.

Een PMU-primeur in Frankrijk voor Filadonna

Het merrieveulen van Philippe Allaire wordt ongeslagen gepresenteerd na drie optredens op snelheidsparcoursen in Italië. Deze dochter van Muscle Hill toont een echt vermogen om te racen op deze snelheidsparcoursen. Ze krijgt de kans om te starten in een race waar de generatie van driejarigen nog niet gevestigd is. Toen ze zich afgelopen mei kwalificeerde, verbaasde ze velen.

Bovendien lijkt haar trainer haar hoog in het vaandel te hebben staan. Ze zal deze zondag beslaan. Foxylady (7) zal ook de romp van Philippe Allaire vertegenwoordigen. Maar voor de training van Alessandro Gocciadoro, die al heel dicht bij Filadonna (12) is geëindigd, dus de strijd zou wel eens levendig kunnen zijn in de slotfase. Levrette (4), die voor haar eerste optreden op het hoogste niveau met zilver is verpletterd, is turfisten een verlossing schuldig. Ze heeft Jean-Michel Bazire als partner. Die maakt dit weekend zijn rentree na een rustperiode van een paar dagen. In het geval van een snelle race zullen merrieveulens als Let Me Shine Gio (11), Little Strawberry (9) en La Fée du Noyer (3) duidelijk in het voordeel zijn.

Tot zondag rond 15:50 uur voor een opeenvolging van groepen en een kwalificatie voor de Prix de Cornulier. Die belooft een echte wedstrijd tussen Frankrijk en Italië. Een duel dat een paar minuten later herhaald zou kunnen worden in de Prix Gélinotte. Beleef het allemaal op Ladbrokes.be!