Prix De Belgique: de ultieme voorbereidingswedstrijd voor Amerika

Nog twee weken te gaan tot de Grote Prijs van Amerika. De Prix de Belgique is de turfrace van de angst voor diegenen die er nog niet in geslaagd zijn om zich te kwalificeren. Er zijn namelijk nog steeds drie startplaatsen. De kans voor paarden die niet de nodige verdiensten hebben om deel te nemen aan de race van hun levenn. Zoals we vorige week leerden, zal Prix du Bourbonnais-winnaar San Moteur de grote afwezige zijn in de Prix d’Amérique. Dit nadat hij een klap kreeg in zijn paddock. De favoriet op de grote dag zal niet starten in deze laatste voorbereidingswedstrijd. Na een hoestbui aan het begin van de week heeft zijn trainer besloten om geen risico’s te nemen met zijn kampioen. Desondanks zal het veld compleet zijn, met 18 lopers op de 2700 meter van de Grande Piste de Vincennes.

Prix de Belgique: Go on Boy wil zich plaatsen voor de Prix d’Amérique

Romain Derieux en zijn thuisgefokte Go on Boy (11) kunnen goede herinneringen ophalen in deze Prix de Belgique. Zeker nadat ze hun eerste Groep I op Belgische bodem wonnen, in de legendarische Grand Prix de Wallonie. Na het hele jaar door Europa te hebben gereisd en de beste molenaars het leven zuur te hebben gemaakt, maakte Go On Boy zijn debuut op deze meeting in de Prix de Bourgogne.

Een uitstapje om snel te vergeten. Hij was snel ongelukkig op de baan en vond zichzelf in het heetst van de strijd. Hij bleef zich terugtrekken achter paarden die aan hun uiteinden stonden en kon zich nooit uitdrukken. Hail Mary (14), die geen energie meer voor zich had, haalde het paard uit de race op de kruising. Romain Derieux heeft aangegeven dat hij zijn paard geen pijn zal doen. Maar met een goede run lijkt het erop dat hij zich zondag zal kwalificeren.

Wedden op een plaats voor Izoard Vedaquais

Izoard Vedaquais (10), die nogal teleurstelde bij zijn terugkeer in de competitie afgelopen juni, blijft zich met elk optreden verbeteren. Na een uitstekende comebackrace in Le Mans slaagde de kampioen van Philippe Allaire erin om zich te kwalificeren in de Prix du Bourbonnais. Een race waarbij hij San Moteur op het rechte stuk afhield.

Zijn entourage besloot zijn racestrategie niet te veranderen en bleef hem voorwaarts presenteren. Iets wat zijn kracht is en hem in staat zal stellen om over twee weken in perfecte conditie te zijn. Zijn rijder, Benjamin Rochard won zijn eerste twee Groep I-koersen in 15 dagen. Hij zou de volgende kampioen kunnen zijn die schittert in de wereld van de drafsport. Ga naar Ladbrokes.be om in te zetten!

Wedden op een echte sprinter, Inmarosa, voor deze Prix de Belgique

Als tweede geëindigd na Idao de Tillard in het laatste Critérium des 5 ans, zal de toekomstige favoriet voor de Grand Prix d’Amérique haar zondag niet in de weg staan. Inmarosa (5), die regelmatig op het podium staat achter de kampioen van Thierry Duvaldestin, heeft een aantal troeven achter de hand. Een voorbereidende race voor de grote race wordt niet op dezelfde manier verreden als een klassieke race voor vijfjarigen.

Maar met een spaarzaam parcours kan deze formidabele finisher veel warmte geven aan paarden die aan de leiding gaan in de laatste bocht. Het paard van Laurent-Claude Abrivard is een van die paarden die zijn kaarten dicht tegen zich aan zal houden deze zondag, met als enige doel zich te kwalificeren.

De juiste grasmatcombinatie

Hokkaido Jiel (7), die twee keer teleurstelde, zal proberen zich te revancheren om zijn entourage vertrouwen te geven voor de Belle. Italiano Vero (12) heeft een aangename comeback gemaakt. Hij zou opnieuw naam kunnen maken in zijn eerste samenwerking met Matthieu Mottier. Gabriele Gelormini en Hohneck (18) besloten om offensief te gaan in de Prix de Bourgogne. Dit kwam het paard niet goed uit, want hij werd vrij snel geklopt. Hij zal zijn omgeving en de toeschouwers moeten geruststellen op deze langere afstand.

Ideal Ligneries (2) kan voor een kleine verrassing zorgen en deel uitmaken van de winnende combinatie. Great Skills (4) toonde veel talent tijdens zijn eerste optreden in Frankrijk. En het zou riskant zijn om hem af te wijzen gezien zijn kwaliteit en staat van dienst. Hooker Berry (15) en Hussard du Landret (9), die al gekwalificeerd zijn, zullen proberen te profiteren van een zuinige run om in de juiste combinatie te komen in deze laatste kwalificatiewedstrijd.

Rendez-vous aanstaande zondag rond 15:15 uur om erachter te komen wie de laatste drie gekwalificeerden voor de Grand Prix d’Amérique zijn. En ontdek wie paarden als Belina Josselyn en Davidson du Pont, die later in Amerika werden gekroond, zullen opvolgen.