Inter Miami, Barça met een Amerikaans tintje

In navolging van Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba heeft Inter Miami zich met Kerstmis verzekerd van de diensten van Luis Suarez. De Uruguayaanse spits is de vierde oud-speler van Barça die de Amerikaanse uitdaging aangaat.

Suarez van Brazilië naar Inter Miami

Zijn komst naar Inter Miami heeft misschien minder ophef veroorzaakt dan die van Lionel Messi destijds. En toch biedt Luis Suarez zichzelf ongetwijfeld nog een laatste grote uitdaging aan. Er gingen al een tijdje geruchten dat Suarez gezondheidsproblemen had en waarschijnlijk zijn carrière zou beëindigen. Maar de Uruguayaan liet snel van zich horen toen de club uit Florida zijn komst aankondigde. Luis Suarez is 36 en heeft het einde van zijn contract in Brazilië bereikt. Hij verzette zich niet lang tegen de club van David Beckham.

Een hereniging met Messi, Alba en Busquets.

Inter Miami werd in 2023 tot kampioen gekroond, slechts een paar weken na de komst van Lionel Messi. Luis Suarez komt niet op onbekend terrein aan, want hij wordt herenigd met drie van zijn voormalige ploeggenoten van Barcelona. Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba hebben geen geheim gemaakt van hun vreugde over de hereniging met hun voormalige teamgenoten in Miami. De voormalige speler van Liverpool en Barça legde uit dat hij hun club wilde helpen haar doelstellingen te bereiken. Samen met de andere sterren en zijn nieuwe teamgenoten heeft de Uruguayaan niet al zijn ambities opgegeven. Verre van dat…

Luis Suarez beloond in Brazilië

Voordat hij Brazilië verliet, voegde Luis Suarez nog een individuele onderscheiding toe aan zijn erelijst. De televisiezender ESPN Brasil bekroonde hem met de ‘Bola de Ouro’ voor de beste speler van het seizoen in het Braziliaanse kampioenschap. Tweede topscorer van het seizoen met 17 doelpunten en mede-leider in assists met elf, droeg hij de prijs op aan zijn vrouw en dochters, van wie hij vervreemd was geraakt tijdens zijn Braziliaans avontuur. Nu hij bijna 37 is, heeft hij niet minder dan 54 optredens voor Brazilië gemaakt.

Blij om herenigd te zijn met Busquets, Alba en Messi bij Inter Miami

Na zijn aankomst in Miami hield de Uruguayaan zijn eerste persconferentie. Luis Suarez gaf toe dat hij nooit had gedacht dat hij nog eens met zijn voormalige teamgenoot zou spelen. Zo overtuigd was hij ervan dat Messi zijn carrière bij Barcelona zou beëindigen. De Uruguayaanse aanvaller was ook blij om herenigd te worden met Sergio Busquets en Jordi Alba, met wie hij voor de Blaugrana speelde.

De man met de bijnaam ‘El Pistolero’ wil er alles aan doen om zijn nieuwe club naar de Major League Soccer-titel te leiden. In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen op 21 februari speelt Inter Miami een aantal vriendschappelijke wedstrijden. Dit is een kans voor de spelers om hun nieuwe teamgenoten te leren kennen en hun draai te vinden met Messi, Busquets en Alba.

Eerste training met Inter Miami

Luis Suarez trainde dit weekend voor het eerst in Miami. De twee spelers hadden niet meer samen getraind sinds 2020, toen Suarez Barça verliet. Voor zijn komst naar Miami speelde de Uruguayaan voor Nacional Montevideo in zijn thuisland. En nadien ook voor Gremio Porto Alegre in Brazilië, een club die hij deze winter besloot te verlaten. Messi en Suarez weken nauwelijks van elkaars zijde tijdens de sessie. Glimlachen en een goed humeur waren ook te zien bij de Spanjaarden Jordi Alba en Sergio Busquets, die vorig jaar ook werden gerekruteerd door Inter Miami.

Major League Soccer-titel een prioriteit

Gezien het rekruteringsrecord van Inter Miami bestaat er geen twijfel over dat ze kanshebbers zijn voor de MSL-titel. De Amerikaanse club wil ook naam maken in andere competities zoals de CONCACAF Champions League, de US Open Cup en de League Cup. Nog voordat de competitie in februari wordt hervat, komen de fans al massaal naar de wedstrijden. Het gerucht gaat dat voor het duel tussen Miami en Los Angeles Galaxy, dat gepland staat voor 25 februari, alle kaarten binnen 6 minuten waren uitverkocht. Sommige kaarten voor dit VIP-duel waren zelfs voor meer dan €800 uitverkocht.