Sportweddenschappen: JPL Speeldag 21

Tot grote vreugde van de fans komt de JPL dit weekend weer in actie. Na een welverdiende pauze staan de spelers weer op het veld. Voor één keer biedt onze redactie je haar sportweddenschappen op alle wedstrijden van het weekend.

Genk spelers vieren na overwinning tegen Antwerp

KRC Genk – Cercle Brugge, onze sportweddenschappen

Aanstaande zaterdag ontvangt KRC Genk Cercle Brugge in een belangrijke TOP 6-wedstrijd. Coach Wouter Vrancken zal het moeten stellen zonder sterren als Joseph Paintsil, Bilal El Khannouss en Alieu Fadera – die allemaal naar de Africa Cup of Nations zijn vertrokken.

Miron Muslic van zijn kant zal worden herenigd met zijn spits Kevin Denkey – momenteel topscorer in de Jupiler Pro League. Cercle zal het nog steeds moeten stellen zonder de geblesseerde Hugo Siquet en Gboho, die naar Toulouse is vertrokken.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • KRC Genk heeft thuis niet meer verloren sinds 5 augustus 2023;
 • Met 41 gescoorde doelpunten heeft KRC Genk de 2e beste aanval in de JPL;
 • Genk heeft 3 opeenvolgende clean sheets thuis;
 • Kevin Denkey is de topscorer van de JPL met 15 doelpunten;
 • Cercle Brugge heeft sinds 2018 niet meer gewonnen tegen Genk.

Voorspelling van de redactie voor KRC Genk tegen Cercle Brugge: Het KRC Genk van Wouter Vrancken zal deze zaterdag heel wat werk voor de boeg hebben. Zonder sleutelspelers aan de Limburgse kant, zullen vervangers als Oyen en Ait El Hadj erop gebrand zijn om hun waarde te tonen. De overwinning van KRC Genk staat op 1.87 bij Ladbrokes.be.

Onze voorspellingen: Standard – Kortrijk

Dit weekend verwelkomt Sclessin Ivan Leko voor zijn grote debuut als coach van Standard Luik. Het stadion aan de oevers van de Maas komt om 18:15 uur tot leven om de 125e verjaardag van de club te vieren.

Net toen Standard dacht het zonder spelers als Djenepo, Kanga en Kawabe te moeten doen … goed nieuws! Geen enkele senior speler is opgeroepen voor de Asian Cup of de Africa Cup of Nations. Alleen de geblesseerden, zoals Nathan Ngoy en Steven Alzate, zullen ontbreken voor dit 1e van 2024.

Tegenover hen zal KV Kortrijk zeker gebrand zijn op een betere start van zijn 2024-campagne. De hekkensluiter van de competitie maakte van de winterstop gebruik om een nieuwe coach te zoeken en de selectie op te schonen.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Standard is al 6 wedstrijden zonder overwinning;
 • Standard heeft thuis niet verloren sinds 19 augustus 2023;
 • Kanga is de man in vorm in vriendschappelijke wedstrijden met 3 doelpunten in 2 wedstrijden;
 • KV Kortrijk heeft niet meer gewonnen in de JPL sinds 21 oktober;
 • KV Kortrijk heeft de slechtste aanval in de JPL (11);
 • KV Kortrijk heeft de slechtste verdediging in de JPL (44).

Onze voorspelling voor Standard tegen KV Kortrijk: Standard moet thuis winnen van de slechtste ploeg in het kampioenschap. De Rouches winnen tegen 1,57 bij Ladbrokes.be. Wie durft, kan wedden op Kanga scoort tegen 2,57.

JPL: Antwerp – Charleroi

De grote wedstrijd deze zondag om 13:30 uur is niemand minder dan de wedstrijd tussen Antwerp en Sporting Charleroi.

Uiteindelijk hoefden de titularissen deze week niet te spelen in de Beker van België. De wedstrijd van Antwerp werd uitgesteld door sneeuwval. Mark van Bommel heeft geen excuses voor deze replay tegen de Carolo’s. Echter… De club kondigde onlangs in een officiële verklaring aan dat hun beste speler sinds het begin van het seizoen, M-A Balikwisha, een tijdje afwezig zal zijn…

Sporting Charleroi zal het moeten stellen zonder doelman Hervé Koffi, die naar de Africa Cup of Nations is vertrokken. Pierre Patron zal hem vervangen in het doel van de Zebra’s. Charleroi staat in punten gelijk met RWDM en heeft geen ruimte voor fouten in de resterende 10 wedstrijden.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Antwerp is thuis nog ongeslagen in de JPL (6W – 4G – 0V);
 • Janssen is Antwerps topscorer met 8 doelpunten;
 • Charleroi heeft slechts één van zijn laatste 5 JPL-wedstrijden gewonnen;
 • Charleroi heeft dit seizoen nog nooit van thuis gewonnen (0W – 3G – 7V);
 • Met 21 doelpunten heeft Charleroi de 2e slechtste aanval in de JPL.

Voorspelling van de redactie voor Antwerp v Charleroi: Ondanks de afwezigheid van Balikwisha ziet onze redactie Charleroi niet winnen. Met een echt aanvallend probleem voor de Carolo’s, zien we Antwerp winnen zonder tegendoelpunten aan 3.60.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • KAA Gent – KV Mechelen: Beide teams scoren – 1.80;
 • Union SG wint zonder tegengoal – 2.05;
 • Anderlecht wint – 1.70;
 • OHL – Anderlecht: Beide ploegen scoren – 1.55;
 • Dolberg (Anderlecht) doelpuntenmaker – 2.40.

Wed op alle wedstrijden van de 21e speeldag van de Jupiler Pro League op Ladbrokes.be.