Prix d’Amérique: 18 kanshebbers voor een wereldkroon

Het is het moment waar liefhebbers van drafsport het hele jaar naar uitkijken: de Grand Prix d’Amérique. Bekend als ’s werelds grootste draverij. Sinds 2 november, de start van de wintermeeting, zijn er veertien invitatietickets verdeeld over de kwalificatiekoersen. Dit is zeker het jaar te vroeg voor de grote afwezige van de koers, Jushua Tree. Die zal aan de start plaats maken voor een rijkere concurrent. Na wat wikken en wegen en wat angsten van sommige entourages is het veld zondag compleet. Deze editie zijn er 18 starters die over 2.700 meter de baan opgaan in deze drafsporttempel.

Idao de Tillard, de klasse van deze Prix d’Amérique

De familie Duvaldestin presenteert Idao de Tillard (12) voor de tweede keer in een Prix d’Amérique. Een mooi verhaal dat begon op de verkoop in Caen, aangekocht door Cyril Sevestre in oktober 2019. Nadat hij de provinciale renbanen had afgereisd, liet hij, zodra hij in de drafsporttempel aankwam, al snel zien dat hij iets bijzonders was. Hij won de Prix de Sélection en won die dag zijn eerste Groep I.

Sinds zijn mislukking vorig jaar en een galoppadestart heeft hij slechts twee blunders gehad in 11 optredens. Hij is beter dan ooit, wint al zijn races en wordt niet gehinderd door racetactiek. Hij weet hoe hij alles moet doen. Clément Duvaldestin en zijn paard zullen een goede start moeten maken om een goede plaats te veroveren, in een race die nooit op een andere lijkt. We kunnen inderdaad een wedstrijd zien tussen de concurrenten over 2700 meter. En sommigen zullen finishen zonder energie, het is de race van hun leven. Idao de Tillard heeft veel gemak, wat een troef is in een koers, en hij is nu al een van de fenomenen van de 21e eeuw.

Go on Boy klaar voor de strijd

Romain Derieux en zijn partner nemen deel aan hun eerste Prix d’Amérique. Hij kwalificeerde zich op het nippertje in de laatste kwalificatie en liet een geweldige indruk achter. Zijn coureur nam geen enkel risico door als laatste te starten. Maar zijn stints waren niet naar wens. Hij eindigde altijd als laatste in de bocht en was op volle snelheid sneller dan de echte sprinter, Inmarosa, met wie hij ex-aequo eindigde.

Aan het begin van de week hoorden we dat Go On Boy (7) onbeslagen zal lopen op alle vier zijn voeten. Iets wat nog nooit is gebeurd in zijn carrière. Ondanks de kwetsbaarheid van zijn voeten, zullen we aandacht moeten besteden aan deze configuratie. Als het hem uitkomt, zal hij formidabel zijn in het laatste rechte stuk. Want dat is een heel belangrijke parameter in zo’n race. Deze late kwalificatie zal minder druk leggen op zijn ruiter, die zal proberen om een van Europa’s beste leeftijdspaarden de best mogelijke run te geven.

Wedden op Zwedens beste kans, Jovialty

De merrie van Sabine Kagebrant, die niet overtuigde bij haar debuut in Frankrijk, was ziek ten tijde van dit uitstapje. Die moet daarom buiten beschouwing worden gelaten. Sinds deze tegenslag heeft ze een echte race gelopen en werd alleen verslagen door de kampioen van Jean-Michel Bazire, Jushua Tree. Deze zeer moedige merrie zal geen last hebben van een race die van start tot finish snel belooft te zijn. Met een economisch parcours zal ze strijden voor de topplaatsen.

Bjorn Goop zal zich met San Moteur in de sulky van de Zweedse kampioen bevinden, die op vijfjarige leeftijd al meer dan twee miljoen aan prijzengeld heeft gewonnen. De Zweedse crack is al winnaar van de race met Readly Express en zal op zoek zijn om nog een Prix d’Amérique aan zijn erelijst toe te voegen.

De oudsten kunnen het de jongeren moeilijk maken

Ampia Mede SM (11), die vorig jaar heel dicht bij de driepaardenrace kwam, wordt met elke race beter. Deze allrounder belooft formidabel te zijn en zal het nog beter willen doen dan vorig jaar. Titelverdediger Hooker Berry (14) is in Olympische vorm en zal op zoek zijn naar een historische dubbel. Nicolas Bazire kent het paard van Michel Aladenise als zijn broekzak, dus het is belangrijk dat hij het parcours vindt dat hem in staat stelt om zijn formidabele snelheid optimaal te benutten op het rechte stuk.

Hussard du Landret (4) was opnieuw verrassend in de Prix de Belgique. Hij is al een tijdje gekwalificeerd door zijn succes in de Prix de Bretagne, waar hij profiteerde van een gouden koers die dag. Hij toonde zijn vasthoudendheid onlangs door in de laatste 600 meter van de race de bocht van het peloton te maken en pas op het allerlaatste moment te worden verslagen.

Izoard Vedaquais, het minst gecompliceerde paard

Door zijn taaiheid lijkt Izoard Vedaquais (5) het minst gecompliceerde paard om te rijden in een veld, hij zal op de draf moeten blijven om een hoofdrol te spelen. Net als Izoard Vedaquais heeft Gu d’Heripré (6) niet opgehouden te schitteren in de voorbereidingen. Maar hij zal deze zondag nog sterker moeten zijn om in de juiste combinatie te zitten. Teleurstellend sinds zijn uitstekende derde plaats in de Prix de Bretagne, zal Hokkaido Jiel (2) deze zondag iedereen moeten geruststellen. Inmarosa (1) en Emeraude de Bais (3) zullen hun sterke punten moeten uitspelen om in de top vijf van deze Grand Prix d’Amérique te eindigen.

Grand Prix d’Amérique: Rendez-vous op zondag

Tot zondag rond 16:20 uur voor de Grand Prix d’Amérique. We zullen zien wie in de voetsporen treedt van grote kampioenen als Ready Cash, Bold Eagle en Face Time Bourbon. Zondag ontdekken we wie gekroond wordt tot beste paard van het jaar.

Beleef de emotie van dit uitzonderlijke hippische moment met Ladbrokes.be!