Manchester City – Chelsea: Doku goal, De Bruyne assist?

Met acht doelpunten (4-4) in de heenwedstrijd maakte de clash tussen de Blues en Skyblues alle beloften waar. Deze Premier League-wedstrijd, ooit een clash tussen Hazard en Kompany, draagt nu het stempel van Jeremy Doku, Kevin De Bruyne en Romeo Lavia.

Manchester City – Chelsea: De top van Engeland

Acht Engelse titels in de afgelopen tien jaar. Chelsea en Manchester City hebben samen heel wat titels gewonnen aan de overkant van het Kanaal. Laatstgenoemde heeft misschien een streepje voor, maar dat doet niets af aan het recente prestige van hun ontmoetingen. Zoals veel Engelse teams hebben de Londenaren de laatste seizoenen echter moeite om Manchester City bij te benen.

Voordeel voor Kevin De Bruyne’s Manchester City

Je moet teruggaan tot 29 mei 2021 om een overwinning van Chelsea tegen Manchester City te vinden. Hun laatste thuisoverwinning op Pep Guardiola’s ploeg kwam op 17 april van hetzelfde jaar. Sinds die productieve lente hebben de Blues het moeilijk tegen De Bruyne en co.

De ploeggenoten van de Rode Duivel wonnen zes keer tussen september 2021 en mei 2023. Onlangs stopten de ploeggenoten van Thiago Silva de bloeding echter in een indrukwekkende 4-4 tussenstand begin november. Een prima prestatie die het vermogen bevestigt van een Chelsea ploeg die zo onvoorspelbaar is als ze dit seizoen inconsistent zijn geweest.

Huidige vorm: City in vuur en vlam, Chelsea in vuur en vlam

Met een indrukwekkende reeks van elf overwinningen op rij zijn de City-spelers in vorm. Chelsea, aan de andere kant, is in een warme en koude periode. Maar ze hebben twee mooie uitoverwinningen achter de rug, waaronder een overwinning tegen Aston Villa in de FA Cup. Dit zou ze veel vertrouwen moeten geven als ze het veld betreden in een Etihad Stadium dat steeds moeilijker te bereiken is.

De huurders van het stadion hebben sinds 2022 niet meer thuis verloren in de competitie. Dat laat zien hoe moeilijk de taak voor Londen wordt. Des te meer omdat de thuisploeg op het juiste moment weer op zijn best is.

Kevin De Bruyne vs Hazard in deze clash?

De Bruyne en Hazard zijn de afgelopen tien jaar emblematische figuren geweest voor beide clubs en hebben elkaar in de competitie nog maar één keer ontmoet. Qua statistieken kun je zeggen dat de huidige middenvelder van Manchester United een grotere impact heeft gehad op de rivaliteit tussen de twee clubs. Met vijf doelpunten in dertien wedstrijden heeft de jongste van de twee zijn oudere al voorbijgestreefd.

Aan de andere kant scoorde Eden Hazard een brace tegen de ploeggenoten van Fernandinho. Dat was in 2017. Het is een prestatie die KDB nog nooit eerder heeft geleverd, en hij zou dat dit weekend opnieuw kunnen doen. Sinds zijn terugkeer in competitieverband begin januari heeft de middenvelder vier assists en één doelpunt op zijn naam staan in de competitie.

Belgische jeugd: Doku bij gebrek aan Lavia

Deze wedstrijd had ook twee van de meest veelbelovende spelers van België kunnen laten zien. Romeo Lavia is geblesseerd. Het valt nog te bezien of Jérémy Doku de wedstrijd zal beginnen als vaste waarde of vanaf de bank. De vleugelspeler, die aan het begin van het seizoen in aantal en impact uitblonk, is sindsdien een beetje in het gareel geraakt. Desondanks trekt hij vaak twee verdedigers om zich heen. Dat zou wat druk moeten wegnemen van Erling Haaland, die meer zou kunnen gebruiken.

Wedstrijdvoorspelling

Manchester City is zonder twijfel favoriet. De single-win-notering lijkt echter te laag. Daarom moeten we het proberen met beide teams die scoren (2.60) of met meer dan 2,5 doelpunten (1.70) in de wedstrijd.

In het doelpuntenklassement heeft de terugkeer van Erling Haaland ervoor gezorgd dat zijn noteringen zijn gedaald. De chauvinistische noteringen op Doku of De Bruyne lijken meer van toepassing.

Beleef de spanning van deze wedstrijd bij Ladbrokes.be!