JPL sportweddenschappen: voorwoord voor speeldag 28

Elke donderdag brengt Ladbrokes News je een voorbeschouwing van de actie van de speeldag in de Jupiler Pro League. Op de agenda: de race om de PO1’s, maar ook onderhoud voor Standard Luik. Onze redactie presenteert haar JPL sportweddenschappen voor speeldag 28.

Cercle Brugge – Mechelen: onze JPL sportweddenschappen

Zaterdag begint met de ontmoeting tussen Cercle Brugge en KV Mechelen. Cercle heeft zijn lot in eigen handen, maar Mechelen niet. Met respectievelijk de 5e en 8e plaats maken beide ploegen nog steeds kans op een plaats in de play-offs om het kampioenschap.

Net als vorig seizoen kan Cercle nog steeds hopen om bij de beste 6 ploegen van het kampioenschap te eindigen. Met 10 punten op een totaal van 12, heeft Brugge het goed gedaan tegen hun directe rivalen. De mannen van Miron Muslic versloegen Gent en speelden gelijk tegen Club Brugge.

Dit weekend zullen ze het echter moeten stellen zonder enkele van hun belangrijkste spelers. Kevin Denkey, topscorer van JPL, is geschorst. Met zijn 22 doelpunten was hij verantwoordelijk voor 58% van de doelpunten van de club. Middenvelder en aanvoerder Hannes Van der Bruggen zal ook op de tribune zitten.

Tegenover hen is KV Mechelen ongetwijfeld de ploeg om in de gaten te houden aan het begin van 2024. Met 17 van de 21 mogelijke punten zijn de Mechelaars 7 wedstrijden ongeslagen in de competitie. De nieuwe coach Besnik Hasi lijkt de sleutel te hebben gevonden om zijn ploeg om te vormen.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Cercle Brugge is ongeslagen in hun laatste 4 wedstrijden
 • Beide teams hebben gescoord in 6 van Cercle’s laatste 7 wedstrijden
 • Cercle Brugge zal het moeten doen zonder Kevin Denkey, scorer van 22 doelpunten.
 • KV Mechelen heeft 17 punten uit 21 behaald in 2024
 • Mechelen heeft nog niet verloren in 7 JPL wedstrijden

Voorspelling van de redactie voor Cercle Brugge-KV Mechelen: Cercle Brugge had favoriet kunnen zijn zonder de afwezigen. Maar met de geschorste thuisspits geeft onze redactie de voorkeur aan de weddenschap “Mechelen verliest niet” tegen 1.87 op Ladbrokes.

JPL sportweddenschappen: Standaard – KAA Gent

De ontmoeting van deze zaterdag om 20.45 uur belooft een thriller te worden. Standard en Gent zijn twee van de slechtste ploegen aan het begin van het kalenderjaar, maar ze zullen allebei wanhopig op zoek zijn naar punten.

Standard liet een nieuw gezicht zien tegen Union Saint-Gilloise – zoals ze vaak doen tegen de grote jongens in de competitie. De lang verguisde Moussa Djenepo maakte eindelijk zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer. Een bevrijdende goal? Misschien. Eén ding is zeker: Standard zal zijn aanvallers nodig hebben. Met slechts 25 gescoorde doelpunten zijn ze de slechtste aanval van de JPL. Verdedigend staat het team echter solide voor de eigen supporters. Het is dan ook niet verrassend dat ze de 3de beste verdediging hebben.

KAA Gent heeft het moeilijk zonder hun sterspelers. De mannen van Vanhaezebrouck hebben slechts één wedstrijd gewonnen sinds het begin van het jaar. Ze volgden hun overwinning op Eupen echter op met een gelijkspel tegen directe rivalen Antwerp.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Standard blijft met een 0 op 6 in de Jupiler Pro League
 • Standard heeft de 2e beste thuisverdediging (10 doelpunten tegen)
 • Met 25 gescoorde doelpunten heeft Standard de 3de slechtste aanval in de JPL
 • KAA Gent heeft slechts één wedstrijd gewonnen in 2024
 • De Buffalo’s hebben 6 van hun laatste 7 JPL wedstrijden verloren

De voorspelling van de redactie voor Standard tegen KAA Gent: Alles is mogelijk op Sclessin. Standard kan winnen. Wij gaan voor de “beide teams scoren” weddenschap tegen 1.68 op Ladbrokes.

KRC Genk – Club Brugge, onze voorspellingen

Niets gaat goed voor Club Brugge. Met een achterstand van 20 punten op Union SG in de JPL zijn ze nu ook uitgeschakeld voor de Belgische beker. Veel fans zetten vraagtekens bij de positie van coach Ronny Deila.

Het zijn een paar turbulente weken geweest in het Venetië van het Noorden. Een storm heeft de club geteisterd. Na het gelijkspel in de derby werd er in de topper verloren van Anderlecht. Een nederlaag in Jan Breydel was sinds 2018 niet meer voorgekomen. Bovendien werd Brugge, ondanks een 2-0 voorsprong, uit de Belgische beker geknikkerd door Union Saint-Gilloise.

En omdat slecht nieuws nooit alleen komt, is Club Brugge Simon Mignolet mogelijk enkele weken kwijt. De doelman viel geblesseerd uit tegen de Brusselaars.

Tegenover hen heeft KRC Genk een ingewikkelde start van het jaar achter de rug. Op zoek naar overwinningen moesten ze wachten op wedstrijden tegen RWDM en Charleroi om de 3 punten te pakken. Zonder Paintsil, Munoz en Arteaga – die allemaal vertrokken zijn – zijn de Genkies niet in de beste vorm.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Genk heeft slechts 2 van de 7 wedstrijden in de JPL gewonnen
 • Genk heeft 6 van de laatste 7 wedstrijden verloren
 • Genk presteert thuis minder goed en staat slechts op de 10e plaats.
 • Club Brugge heeft in hun laatste 3 wedstrijden verloren
 • Club Brugge heeft slechts één van hun laatste 5 JPL wedstrijden gewonnen.

Onze voorspelling voor KRC Genk tegen Club Brugge: Slechts twee punten scheiden deze twee ploegen. Club Brugge en KRC Genk zijn nog ver verwijderd van hun gouden ticket naar PO1.

Hoewel het moeilijk is om een winnaar te voorspellen, verwachten we wel enkele doelpunten. De “meer dan 2,5 doelpunten in een wedstrijd” weddenschap staat geprijsd op 1.68 bij Ladbrokes. Wij verwachten dat beide teams scoren tegen 1.57.

JPL sportweddenschappen in bulk :

 • Westerlo wint – 2.05
 • OHL vs Union SG : Beide teams scoren – 1.70
 • Antwerpen winnen – 1.65
 • Koita doelpunten (STVV) – 3.75
 • Anderlecht wint met 2 doelpunten of meer – 1.82
 • KV Kortrijk vs RWDM : Beide ploegen scoren – 1.67

Wed op alle wedstrijden van de 28e dag van de Jupiler Pro League op Ladbrokes.be.