JPL-sportweddenschappen: speeldag 29

Zoals elke donderdag brengt Ladbrokes News je de voorbeschouwing van de nieuwe speeldag van de Jupiler Pro League. Op het programma: de Brusselse derby en de langeafstandswedstrijd tussen KRC Genk en KAA Gent. Onze redactie presenteert zijn JPL-sportweddenschappen voor speeldag 29.

RWDM – Anderlecht: onze JPL-sportweddenschappen

Aanstaande zaterdag reist RSC Anderlecht af naar RWDM. De Brusselse derby wordt waarschijnlijk spannender dan ooit. Terwijl RWDM zo goed als zeker is van een plaats in de play-offs, speelt Anderlecht een hoofdrol in de strijd om de titel.

Niets gaat goed bij RWDM. De ploeg is nog steeds op zoek naar een overwinning. Molenbeek heeft sinds december niet meer gewonnen. Vorig weekend verklaarde de nieuwe coach – Bruno Irles – dat hij te maken had met een zieke ploeg …

Aan de andere kant van de hoofdstad is Anderlecht kerngezond. Anderlecht heeft 5 wedstrijden gewonnen in de Jupiler Pro League. Niets kan hen stoppen. Toegegeven, ze laten soms gaten vallen in de verdediging. Maar in de aanval genieten Thorgan Hazard en Anders Dreyer wedstrijd na wedstrijd.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • RWDM heeft al 11 wedstrijden niet gewonnen;
 • RWDM heeft 13 doelpunten tegen gekregen in zijn laatste 5 JPL-wedstrijden;
 • Met 60 tegendoelpunten staat RWDM gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd toe;
 • Anderlecht heeft zijn laatste 5 wedstrijden gewonnen (15 op 15);
 • Thorgan Hazard is in de vorm van zijn leven (4 goals – 2 assists in 7 wedstrijden).

Onze voorspelling voor RWDM-Anderlecht: Alle factoren lijken aanwezig voor een nieuwe Anderlecht-overwinning in deze derby. Wees echter op je hoede… RWDM heeft dit seizoen laten zien dat derby’s een speciale waarde hebben. Onze redactie biedt je de weddenschap ‘beide teams scoren in de wedstrijd’ aan aan 1.70 bij Ladbrokes.

JPL-sportweddenschappen: KRC Genk – Standard

Op zondag beginnen KRC Genk en Standard om 13:30 aan de wedstrijd.

Genk staat in punten gelijk met Cercle Brugge en KAA Gent en is niet verzekerd van een plaats in PO1. De Limburgers hebben moeite om terug op het goede spoor te komen in 2024. Ondanks hun twee overwinningen op Charleroi en RWDM zijn ze één van de slechtste ploegen aan het begin van het kalenderjaar.

Standard daarentegen stelde al zijn fans gerust met een overwinning tegen KAA Gent. Met deze overwinning zijn Les Rouches zo goed als zeker om degradatie te vermijden. Verdedigend zijn er nog enkele vragen te stellen, maar aanvallend waren de spelers op hun taak berekend. Met de brace van Yeboah en de huidige vorm van Kawabe scoorden Les Rouches 4 doelpunten. Dat is voor het eerst in maanden.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Genk heeft slechts één van zijn laatste 5 thuiswedstrijden gewonnen;
 • Kawabe heeft 1 doelpunt en 3 assists in zijn laatste 3 JPL-wedstrijden;
 • Standard heeft thuis niet meer gewonnen sinds 30 september;
 • Standard heeft geen van zijn 3 trips naar Genk gewonnen.

Voorspelling van de redactie voor Genk tegen Standard: Standard heeft de verloren tijd zeker ingehaald. Ze hebben echter al sinds september niet meer gewonnen in eigen huis. Thuis kunnen ze opnieuw verliezen. Onze redactie biedt ‘beide teams scoren’ aan aan 1.70 bij Ladbrokes. Voor de gekken kun je spelen op ‘Genk of gelijkspel en beide teams scoren’ aan 2.05.

Union SG – KAA Gent, onze voorspellingen

Wie houdt Union Saint-Gilloise tegen? Altijd aanwezig op de 3 tafels, lijken de Unionisten onaantastbaar in België en Europa. De mannen van Blessin spelen om de drie dagen en toch winnen ze altijd evenveel. Zal de vermoeidheid zijn tol eisen? Zal Alexander Blessin opnieuw roteren? Er zijn genoeg vragen om over na te denken in de aanloop naar deze wedstrijd.

Aan de andere kant van de tafel staat KAA Gent er slecht voor. De kansen van de club om een hoofdrol te spelen in de titelrace zijn verkeken door een reeks vertrekken. Zowel spelers als de coach lijken zelfs het management los te laten. “De kern van ons probleem ligt bij het transferbeleid van KAA Gent. Naar mijn mening heeft de club gefaald op dit gebied”, zegt spits Tarik Tissoudali. De Marokkaan is na het vertrek van Orban, Fofana en Cuypers verweesd achtergebleven voorin.

KAA Gent moet deze wedstrijd winnen als ze in de jacht willen blijven en zich willen plaatsen voor PO1. De club staat momenteel 7e en heeft slechts één wedstrijd gewonnen in 2024.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Union heeft sinds 16 september niet meer verloren in de JPL;
 • Met 61 gescoorde doelpunten heeft USG de beste aanval in het kampioenschap;
 • KAA Gent heeft slechts één wedstrijd gewonnen in 2024;
 • KAA Gent heeft 6 doelpunten tegen gekregen in zijn laatste 2 wedstrijden.

De voorspelling van de redactie voor Union Saint-Gilloise-KAA Gent: Union mag dan wel goed zijn in scoren, maar ze hebben sinds het begin van het seizoen ook de gewoonte om veel tegen te krijgen. De weddenschap ‘beide teams scoren’ staat aan 1.62 bij Ladbrokes.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • Overwinning voor KV Mechelen – 1.87;
 • Antwerp wint & minstens 2 doelpunten in de wedstrijd – 1.67;
 • Cercle Brugge of gelijkspel & minder dan 4 doelpunten – 1.72;
 • Club Brugge wint & beide teams scoren – 2.60;
 • Koita doelpuntenmaker (STVV) – 2.75.

Wedden op alle wedstrijden van de 29e dag van de Jupiler Pro League doe je bij Ladbrokes.be!