Gras – Twee Emirates-kwalificatiepoules op Paris-Longchamp

Met nog een maand te gaan voor het prestigieuze evenement voor driejarige paarden, vinden er twee gerenommeerde voorbereidingswedstrijden plaats op de renbaan van Parijs-Longchamp. Deze races bieden ook een kans om veulens en merrieveulens te zien die naam maakten als tweejarigen. Maar die deze zondag hun comeback zullen maken. De traditionele Prix Noailles vindt plaats aan het begin van de meeting. Het is de Prix de La Grotte die de beste driejarige merrieveulens in de schijnwerpers zet. Dertig minuten later zullen slechts zes reuen van uitzonderlijke kwaliteit strijden voor de overwinning om een voorsprong te nemen in de aanloop naar D-Day.

Paris-Longchamp – Prix de la Grotte met Candala, een primeur tegen de elite

Het driejarige merrieveulen dat de kansen van de Aga Khan zal verdedigen, maakt deze zondag haar comeback. Na een goede start in de Prix de la Cascade bewees ze al snel wat haar trainer van haar vond. Een maand later liet ze haar rivalen staan in de Prix de la Mare aux Oiseaux. Ze had snel de leiding en voelde zich zeer comfortabel op een zeer zachte ondergrond. Hierdoor liet ze een zekere Cetera, die ze deze zondag opnieuw zal ontmoeten, op meer dan vier lengten achterstand.

Francis-Henri Graffard, die hoog aangeschreven staat, gaf haar rust na haar twee optredens. Het merrieveulen is zeker volwassen geworden en is fysiek gegroeid. Ze zal zeven maanden later haar rentree maken. Met haar deelname aan de Poule d’Essai en de Diane, zal deze comeback Candala’s entourage en het publiek dat vertrouwen in haar heeft, in staat stellen om verder vooruit te kijken.

De tegenstand…

Rose Bloom werd voor 320.000 euro gekocht door de China Horse Club. Ze won afgelopen zomer meteen de Arqana Series des Pouliches in Deauville. Rose werd alleen verslagen door de zeer goede Opera Singer in haar derde optreden. Deze comeback zal heel belangrijk zijn om te zien hoe het merrieveulen van Nicolas Clément zich heeft ontwikkeld. Op haar gemak op de voor zondag aangekondigde bodem is ze de belangrijkste tegenstander van Candala.

Als tweejarige heeft Monteille interessante lijnen. Ze racet met een zekere Tamfana, die zich aan het begin van de week onderscheidde. Tulipa Chope, een adept van de lay-out, won vorig jaar het Critérium du Fonds Européen de l’Élevage. Iets wat haar een zeer goede kans geeft op een podiumplaats. Julica werd als tweejarige snel ingeschat en bewees in Toulouse dat ze geruststellend was. Net als Nevercry zal ze meedingen naar plaatsen.

Prix de Fontainbleau: Zabiari keert terug

De S.A. Aga Khan Stable is goed gewapend in de categorie hengstveulens en merrieveulens en presenteert een veulen dat talent toonde toen hij 2 was. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de vijfde plaats in de Prix Jean-Luc Lagardère voor zijn comeback. Het veulen van Jean-Claude Rouget, dat op tweejarige leeftijd zeker te weinig kracht had, zal deze rustperiode goed hebben gedaan. Zabiari, die een 100% succespercentage heeft in de eerste twee races op de baan, zal voor het eerst proberen te winnen op het parcours van 1.600 meter van Deauville.

Zabiari toonde zich op zijn gemak over deze afstand en op zachtere ondergrond. Hierdoor kreeg hij zijn allereerste kans. Hij wordt nog steeds zeer gewaardeerd door zijn mentor en zal Beauvatier zondag opnieuw ontmoeten met hoge verwachtingen. Het belooft een intense wedstrijd te worden tussen de twee hengstveulens die elkaar voor het eerst als driejarige ontmoeten.

De tegenstanders hier in deze tweede race in Paris-Longchamp

Het veulen van Yann Barberot zal het te kloppen paard zijn voor onze favoriet. Hij is al van jongs af aan berucht en zal moeten bewijzen dat hij zich goed heeft ontwikkeld op zijn derde jaar. Derde in de Prix Jean-Luc Lagardère, zijn rechte lijn was indrukwekkend achter de ongenaakbare Rosallion. Beauvatier is ongeslagen op de baan van Deauville en zal voor het eerst de 1.600 meter ontdekken. De langere afstand zou geen probleem moeten zijn. Beauvatier, die de status van beste tweejarige in Frankrijk had, zal proberen dit te bevestigen.

Ramadan, die zijn comeback afrondde in Saint-Cloud, liet de fans van PMU sprakeloos achter. Hij passeerde de post in een galop. Hierbij gebruikte hij alleen zijn arm en bevestigde daarmee de waardering die zijn trainer voor hem had als tweejarige. Hij heeft het voordeel dat hij zijn comeback al heeft gemaakt. Dit in tegenstelling tot de twee favorieten. De taak van Metropolitan ziet er minder gemakkelijk uit, maar hij zal mikken op een kleine plaats.

Tot aanstaande zondag voor wat een spannende meeting belooft te worden in Parijs-Longchamp. De twee voorbereidende races van die dag zullen helpen om een hiërarchie te bepalen een maand voor de Emirates Poules d’Essai.