EURO 2024: De sterren die voor de laatste keer de baan op gaan

Op 14 juni begint EURO 2024 in Duitsland. Een toernooi dat intens belooft te worden met de aanwezigheid van veel sterren. Maar als de competitie ten einde loopt, zullen velen van hen het voor gezien houden.

Een laatste dans voor vele sterren op EURO 2024

Van 14 juni tot 14 juli is Duitsland gastheer van EURO 2024 in 10 stadions verspreid over het hele land. 24 landen strijden om de opvolger van Italië, dat 3 jaar geleden Engeland versloeg op Wembley. Duitsland, Frankrijk, Engeland, Portugal, Italië en België behoren tot de landen waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

En met hen een groot aantal sterren, van wie sommigen waarschijnlijk met pensioen gaan. Dus wie zijn deze sterren die tijdens EURO 2024 in hun laatste grote Europese toernooi zouden kunnen spelen? Het zijn er veel en we willen er graag een paar bekijken.

Jan Vertonghen

In juni wordt Jan Vertonghen 37 jaar. De Rode Duivel met een recordaantal caps (154) heeft nog niet officieel aangekondigd of hij na EURO 2024 met pensioen gaat. Maar het is moeilijk voor te stellen dat hij doorgaat tot het volgende WK. Tenzij hij bij Anderlecht zodanig blijft presteren dat hij Domenico Tedesco overtuigt?

Romelu Lukaku

In het geval van Romelu Lukaku is de hypothese klein maar reëel. De aanvaller van de Duivels, die 83 doelpunten heeft gemaakt in 114 optredens voor zijn land, had al het idee geopperd om na EURO 2020 een punt achter zijn interlandcarrière te zetten.

Zal hij in juli, op slechts 31-jarige leeftijd, na dit EK een radicale beslissing nemen? De Roma-speler heeft het nog niet laten doorschemeren. Op zijn huidige niveau kunnen we alleen maar hopen dat hij doorgaat.

Cristiano Ronaldo

Het is bijna krankzinnig om je voor te stellen dat Cristiano Ronaldo op EURO 2028 speelt. Met zijn 39 jaar is het ongelooflijk dat de Portugees er nog steeds is en op dit niveau speelt. EURO 2024 zou normaal gesproken zijn laatste Europese toernooi moeten zijn.

Of zelfs helemaal niet? De aanvaller van Al-Nassr zou graag doorgaan tot 2026 om het nog één keer op te nemen tegen Lionel Messi. Met meer dan 200 caps op zijn naam is Ronaldo meer dan ooit een legende en zal zijn pensioen welverdiend zijn.

Pepe

Pepe, die nog steeds bij de Lausitanen is, speelt in Duitsland zijn laatste toernooi. De robuuste verdediger is 41 jaar en is ouder dan Ronaldo. Een uitzonderlijke levensduur die hij op 14 juli in Berlijn met een mooie noot hoopt af te sluiten.

Antoine Griezmann

Speelt de aanvallende middenvelder van Les Bleus deze zomer in zijn laatste EURO? Met zijn 33 jaar zit de speler van Atlético Madrid in de nadagen van zijn carrière en bij het volgende Europese toernooi is hij 37 jaar.

De echte vraag is of hij over 4 jaar nog steeds profvoetballer is. Het is waarschijnlijk dat hij doorgaat tot 2026 en het WK Canada-VS-Mexico. Maar daarna kan het allemaal wat ingewikkelder worden.

Olivier Giroud

Aan de andere kant is zijn teamgenoot bij Frankrijk, Olivier Giroud, het perfecte voorbeeld om te bewijzen dat het kan. De 37-jarige aanvaller van AC Milan wordt met Les Bleus in Duitsland verwacht voor een laatste EK. Daarna is de kans groot dat hij zijn interlandscarrière beëindigt.

Manuel Neuer

Manuel Neuer heeft misschien de laatste kwalificatiewedstrijd van de Mannschaft in maart gemist, maar hij zal er in juni nog wel bij zijn. De doelman van Bayern München is gegarandeerd de nummer 1 van zijn team. Het doel van de 38-jarige doelman is om nog een laatste keer uit te blinken voor zijn land.

Neuer hoopt zijn recente internationale mislukkingen goed te maken. Als Duitsland Europees kampioen wordt, kan hij 14 jaar na de wereldtitel met opgeheven hoofd vertrekken.

Robert Lewandowski

Bijna hadden we Robert Lewandowski helemaal niet gezien op EURO 2024. Zijn land wist zich te kwalificeren via de play-offs, dus de aanvaller van Barça doet mee.

Op 35-jarige leeftijd (36 in augustus) wil de productieve Pool zijn land aan een geweldig toernooi helpen. Lewy wil ook zichzelf helpen om eindelijk te presteren op een groot toernooi.