De best betaalde Rode Duivels

Het is geen geheim, maar de salariscijfers van de Rode Duivels zijn onthuld op het moment dat EURO 2024 in Duitsland van start ging. We kijken naar de spelers in ons nationale team en wat ze per jaar verdienen. Sommige spelers die in de Belgische competitie spelen, verdienen ook goed. Maar ze kunnen natuurlijk niet tippen aan de spelers die bijvoorbeeld in Engeland spelen.

Het is ver verwijderd van de salarissen van ’s werelds beste voetballers. Maar sommige spelers van het Belgische nationale elftal verdienen elk seizoen een mooi bedrag. De best betaalde voetballer is Cristiano Ronaldo, die €196 miljoen netto per jaar opstrijkt van zijn club Al-Nassr in Saoedi-Arabië. Dat is 50.000 euro per dag…

13,3 miljoen per jaar voor Kevin De Bruyne

Hij is de best betaalde bij de Rode Duivels. Met een bruto jaarinkomen van €24 miljoen, waarvan bijna 45% Britse belasting wordt afgetrokken, verdient Kevin De Bruyne netto zo’n €13,3 miljoen per jaar. Zijn maandelijkse inkomen wordt verhoogd door verschillende partnerships zoals McDonald’s.

Yannick Carrasco verdient 12,7 miljoen per jaar

Yannick Carrasco eindigde op de tweede plaats. Dit voornamelijk door een hoog belastingstarief. De linkervleugelspeler, die speelt voor Al-Shabab FC, verdiende €12,7 miljoen per jaar sinds hij voor de Saoedische club tekende.

Koen Castels derde best betaalde Rode Duivel

Doelman Koen Casteels strijkt een mooi salaris op bij de Saoedische club Al-Qadisiyah. Zijn nettosalaris zal bijna €10 miljoen bedragen. Dat is bijna vier keer meer dan het salaris dat hij verdiende bij Wolfsburg, waar hij €2,12 miljoen netto kreeg.

Lukaku minder belast in Italië

Het belastingssysteem in Italië is gunstiger voor Romelu Lukaku. De sterspits van de Belgische nationale ploeg verdient elk jaar ongeveer €7 miljoen netto. Hij staat net voor Thibaut Courtois in de ranglijst. De keeper van Real Madrid verdient een bruto jaarsalaris van €15 miljoen, of €7,2 miljoen netto door de Spaanse belasting.

Vijf miljoen euro per jaar voor Tielemans

Youri Tielemans verdient €5 miljoen per jaar. Amadou Onana volgt hem op de ranglijst met een geschat jaarsalaris van €3,3 miljoen. Niet ver achter Onana staan Lois Openda, Michy Batshuay, Dries Mertens, Leander Dendoncker en Leando Trossard, die allemaal rond de €3 miljoen netto per jaar verdienen.

Jérémy Doku wordt niet goed betaald door Manchester City

Zonder sponsorcontracten en partnerschappen met verschillende merken te vermelden, is de laagstbetaalde Rode Duivel ongetwijfeld Jérémy Doku. Met 370.000 euro netto krijgt hij minder salaris dan Koni De Winter of Olivier Deman, wiens inkomen wordt geschat op 400.000 euro. Interne bonussystemen van clubs maken berekeningen moeilijker.

Johan Bakayoko stijgt op de ranglijst

Het geval van Johan Bakayoko is iets anders. In Nederland worden bonussen op een andere manier toegekend. Met de titel op zak zal Bakayoko zijn salaris ongetwijfeld snel zien stijgen. Na een goed seizoen op persoonlijk vlak, zal zijn marktwaarde stijgen. En niets zegt ons dat hij over een paar weken geen lucratiever contract aangeboden zal krijgen.

Le salaire des joueurs évoluant en Belgique

In de Jupiler Pro League kunnen twee spelers een goed inkomen verdienen, maar niet zoveel als wanneer ze in het buitenland zouden spelen. Het is nog niet zo lang geleden dat Belgische clubs besloten hun spelers lucratievere contracten aan te bieden.

Bij Club Brugge verdienen Simon Mignolet en Hans Vanaken een salaris van ongeveer 4 miljoen euro bruto per jaar. Anderlechts Thomas Delaney en Jan Vertonghen en Antwerps Toby Alderweireld ontvangen ook een salaris van €4 miljoen bruto per jaar. Daarmee zijn ze de best betaalde spelers in onze competitie.