Alamy

EURO 2024-voorspellingen: België en Frankrijk ontmoeten elkaar opnieuw

De 8ste finales gaan vandaag verder met Frankrijk-België en Portugal-Slovenië. Wie zal het avontuur van Euro 2024 voortzetten? Onze voorspellingen.

Frankrijk tegen België (18:00)

Frankrijk en België, beide teleurstellend sinds het begin van het toernooi, ontmoeten elkaar bij de laatste 16 van Euro 2024. Kunnen beide teams hun spel verbeteren? Wij hopen van wel. Zo niet, dan krijgen we waarschijnlijk een saaie wedstrijd te zien, net als in 2018 toen Frankrijk met 1-0 won dankzij een doelpunt in de blessuretijd.

Onze voorspellingen: Het is moeilijk te zeggen wat we van deze wedstrijd kunnen verwachten, gezien de teleurstelling van beide teams in de eerste ronde. De redactie verwacht een spannende wedstrijd met minder dan 1,5 doelpunten (2.85 notering).

Voor nieuwe spelers hebben we een speciale aanbieding: Win € 50 extra cash als België scoort!

Portugal vs Slovenië (21:00)

Net als Spanje is Portugal een van de weinige teams die zich min of meer staande hebben gehouden in de eerste ronde. En dan hebben we hun laatste wedstrijd nog niet meegerekend, toen ze met 2-0 verloren van Georgië. Met 5 gescoorde doelpunten staan de Portugezen er goed voor in de afwerking. Slovenië heeft op Euro 2024 laten zien dat er, net als Slowakije, geen kleine ploegen meer zijn. Met 3 gelijke spelen tegen Servië, Denemarken en Engeland zullen de Slovenen het de mannen van Roberto Martinez waarschijnlijk moeilijk maken.

Onze voorspellingen: Cristiano Ronaldo, die sinds het begin van het toernooi niet meer heeft gescoord, zou zijn rekening moeten openen tegen de Slovenen (1.87 notering).