JPL: Het is al tijd om te wedden op de toekomstige Belgische kampioen

Nu het EK ten einde loopt, is het alweer tijd om terug te duiken in de Jupiler Pro League met Ladbrokes. Ontdek onze lange termijn sportweddenschappen tips voor de JPL.

Het lijkt alsof het ademloze en spetterende einde van het laatste kampioenschap in Divisie 1A gisteren was. Net als de overwinning van Union op Antwerp in de Belgische beker. Maar op 20 juli openen de jongens uit het dudenpark het seizoen 2024-2025 met de finale van de Belgische Supercup tegen kampioen Club Brugge.

In dezelfde week beginnen Cercle, in de 2e voorronde van de UEFA Europa League, en La Gantoise, in dezelfde fase van de Conference League, hun seizoen. En op 26 juli heeft Club Brugge de eer om het JPL-seizoen te openen tegen KV Mechelen in wat de eerste grote wedstrijd van het seizoen belooft te worden.

Nu de mercato aan de gang is, kunnen de odds veranderen

En dat op een moment dat de transfermarkt van de JPL nog lang niet de gebruikelijke reeks inkomende en uitgaande transfers heeft opgeleverd. We beginnen eraan gewend te raken om aan het einde van het seizoen compleet andere teams te zien dan aan het begin.

Sommige kunnen er maar niet overheen dat ze elke zomer worden leeggeplunderd door grotere clubs. Anderen lijken er steeds sterker uit te komen. En dus zien de Unionisten voor de derde mercato op rij hun mooiste juwelen vertrekken voor grof geld. Voor de experts van Ladbrokes is deze overheveling niet langer een reden tot bezorgdheid, want Union oogt nog sterk met het oog op een landstitel op 29 mei, met een quotering van 3.75. Maar Club Brugge is favoriet bij de bookmakers met een quotering van 3.00. De bookmakers baseerden hun quoteringen ongeveer op de laatste stand van de Jupiler Pro League, behalve voor Cercle Brugge, die slechts 7e staat met een quotering van 101,00. Voor hen staan Anderlecht (5.50), Genk (6.00), Antwerp (10.00) en La Gantoise (21.00) beter genoteerd.

Mechelen, Sint-Truiden en Standard staan op 151.00. We denken dus op dat de Luikenaren niet voor de rode lantaarn zullen moete vechten. Daarna volgen Westerlo (251,00), OH Leuven en Sporting Charleroi (301,00). Kortrijk staat op 751,00, net als Beerschot. Als je hoopt op een herhaling van Leicester, moet je inzetten op Dender (notering 1001,00).

Krijgen we een stortvloed aan doelpunten te zien?

Nog steeds gebaseerd op het voormalige kampioenschap, maar nu alleen op de klassieke fase, dus exclusief de play-offs, kun je ook een schatting maken van het aantal doelpunten dat jouw team, of zelfs alle teams, zullen maken, telkens met odds gegeven voor ‘+of’ of ‘-of x goals’. Door ze te combineren worden de notering natuurlijk groter. Hetzelfde geldt voor het aantal punten dat elk team zal krijgen aan het einde van de reguliere fase van de JPL.

Je kunt ook bepalen welke teams zich zullen kwalificeren voor de Champions Playoffs, of niet. In het laatste geval zijn de kansen zo groot dat ze niet gewaardeerd worden. Dender staat bijvoorbeeld op 501,00 om zich te kwalificeren voor de Champions Playoffs, maar op ongeveer 1,00 in het tegenovergestelde geval.

Head-to-head

Je kunt ook head-to-head wedstrijden spelen: welke van de twee teams zal voor de andere eindigen aan het einde van de klassieke fase. De kans dat La Gantoise voor Club Brugge eindigt is bijvoorbeeld 7,75, terwijl de kans dat Union beter eindigt 4,70 is.

Ladbrokes heeft de 16 JPL-teams opgedeeld in vier groepen van vier ploegen die op papier ongeveer even sterk zijn. Bijvoorbeeld, in een groep met Antwerp, La Gantoise, Cercle en Mechelen is de kans dat de Kakkers als eerste eindigen 11.00.

Een weddenschap die minder riskant lijkt omdat het een grotere kans biedt op een verrassing, door de ploegen aan te duiden die je Top 3 vormen aan het einde van het reguliere seizoen op 15 maart 2025.

Degradatie voor Beerschot en Dender?

Wat betreft de runners-up lijkt er nog minder spanning te zijn voor de bookmakers: Dender en Beerschot zijn volgens hen rijp voor de 2de klasse met odds van 2.00 en 2.75. Courtai volgt op 3.00. Verder staan OHL en Charleroi op 15,00, Anderlecht en Union op 751,00 en Club Brugge op 1001,00.

De weddenschap welke coaches tijdens het seizoen worden ontslagen is een beetje sadistisch. Riemer of Hayen lijken in de touwen te zitten, maar een slecht seizoen voor hun team kan je veel geld opleveren (notering aan 15.00).

Een laatste weddenschap, deze voor de middellange termijn, is voor de leider in de JPL aan het einde van de eerste vijf speeldagen, d.w.z. net voor het einde van de zomerse transferperiode. Kleine clubs kunnen soms verrassen en hun odds zien stijgen aan het begin van het kampioenschap voordat ze in het gareel lopen…

soortgelijke artikelen

De 5 spitsen die de JPL sinds 2000 hebben gemarkeerd

Challenger Pro League: voorspellingen voor de 7e speeldag

Het team van het moment: Racing Genk

ONZE SOCIALE MEDIA

;