UFC 306-kansen en sportweddenschappen: de UFC komt naar de ‘Sphere’ van Las Vegas!

Historisch evenement dit weekend voor UFC 306: voor het eerst komt MMA naar de beroemde Sphere in Las Vegas. Dit bolvormige entertainmentcomplex, dat concerten en sportevenementen organiseert, onderscheidt zich door de 54.000 m² aan LED-schermen die het oppervlak bedekken, en biedt zo een visueel spektakel zoals alleen Las Vegas dat kan bieden.

Het was Dana White’s grote ambitie om de UFC naar deze locatie te brengen, gezien het feit dat het hoofdkantoor zich in Sin City bevindt. Ter ere van de “Noche UFC”, een avond gewijd aan de Mexicaanse nationale feestdag, zal UFC 306 hier plaatsvinden. De line-up belooft spektakel: Sean O’Malley, bantamgewicht kampioen en ster van de organisatie, neemt het op tegen de nummer 1 uitdager Merab Dvalishvili. De Mexicaanse vlieggewicht kampioene Alexa Grasso zal haar rivaliteit met Valentina Shevchenko beslechten in hun derde gevecht. En de Mexicaans-Amerikaanse vechter Brian Ortega, de nummer 3 in het vedergewicht, treedt aan tegen rijzende ster Diego Lopes.

Dana White belooft een ongeëvenaarde show

In een recent interview met Sportico beloofde Dana White dat dit UFC-evenement in de Sphere “het meest ongelooflijke zal zijn wat iemand ooit in de sportwereld heeft gedaan.” Dit is een ambitieuze uitspraak van een voorzitter die nooit terugdeinst voor een uitdaging. We herinneren ons dat de UFC de eerste internationale sportorganisatie was die zijn activiteiten hervatte te midden van de COVID-19-pandemie door een “bubbel” te creëren in de Verenigde Arabische Emiraten. De NBA, onder andere, werd geïnspireerd door dit idee om haar finales in DisneyWorld te spelen.

Dana White heeft er een gewoonte van gemaakt om te verrassen en te imponeren. Het budget voor deze “Noche UFC” bedraagt 20 miljoen euro. Naast het visuele spektakel zullen de aanwezige toeschouwers een unieke sensorische ervaring beleven, met onder andere sensoren in de stoelen die reageren op de actie in de octagon. Volgens White zal dit evenement ook het verkooprecord voor tickets voor een UFC-evenement verbreken.

Sean O’Malley vs. Merab Dvalishvili: een van de meest verwachte gevechten van het jaar

De hoofdpartij van deze UFC 306 belooft vuurwerk: Sean O’Malley is de afgelopen jaren door de UFC gepromoot om de nieuwe ster te worden. Een puur product van de organisatie, zijn spectaculaire vechtstijl en zijn “McGregor-achtige” bravoure hebben onvermijdelijke vergelijkingen met de voormalige Ierse kampioen opgeroepen.

O’Malley heeft tegenslagen gekend in zijn carrière: een schorsing voor cannabisgebruik en meerdere beenblessures, waarvan een hem zijn eerste nederlaag in 2020 tegen Marlon Vera bezorgde. Maar Sean O’Malley, geholpen door een strategisch traject, bereikte uiteindelijk de top. Zijn spectaculaire overwinning op kampioen Aljamain Sterling in augustus 2023 — een KO die hem de supersterstatus opleverde — is daar het bewijs van. Voor zijn eerste titelverdediging nam O’Malley wraak op Vera, die hem eerder had verslagen — een nederlaag die hij als een ongelukje beschouwt.

Aan de andere kant brengt de Georgiër Merab Dvalishvili een compleet andere stijl in de octagon: er zijn maar weinig vechters die zoveel druk en uithoudingsvermogen uitoefenen als de nummer 1 uitdager in de bantamgewicht divisie. Hij bezit het huidige record voor het aantal takedown-pogingen in een enkel gevecht. Het wordt een clash van stijlen: O’Malley is een van de beste strikers in de UFC, terwijl Dvalishvili misschien wel de beste worstelaar is. Maar de kampioen beschikt ook over een zeer onderschatte takedown-defensie die hem hielp om Aljamain Sterling te verslaan.

Sterling, een goede vriend van Merab Dvalishvili, heeft de sfeer in de aanloop naar dit gevecht doen escaleren. Hoewel de Georgiër misschien niet de meest “fanvriendelijke” stijl heeft, heeft hij een groeiend aantal volgers dankzij zijn atypische persoonlijkheid, zijn actieve aanwezigheid op sociale media en zijn humor. Maar in de octagon is het een ander verhaal: velen verwachten dat de uitdager de kampioen kan overklassen, want Dvalishvili is nog nooit knock-out geslagen … en dat lijkt de enige manier te zijn waarop O’Malley kan winnen.

Ladbrokes voorspelling: Sean O’Malley sloeg Aljamain Sterling knock-out en hoopt dit op 14 september te herhalen. Maar Merab Dvalishvili heeft strikers van het kaliber van José Aldo en Petr Yan zonder aarzeling bevochten: zijn ritme, druk en fysieke kracht zouden hem in staat moeten stellen de titel te veroveren. Dvalishvili via beslissing!

Grasso vs. Shevchenko: het einde van een tijdperk

Alexa Grasso verraste iedereen door in maart 2023 de titel van Valentina Shevchenko te veroveren. In de vierde ronde van een spannend gevecht maakte de Mexicaanse vechter gebruik van een zeldzame fout van de kampioene om haar met een achterwaartse verwurging te onderwerpen. Een echte sensatie, een van de grootste verrassingen in de UFC-geschiedenis.

En de revanche bevestigde dat Valentina Shevchenko, kampioene sinds 2018, wellicht haar evenknie had gevonden. Na vijf zeer spannende rondes werd er een gelijkspel aangekondigd: dit betekende dat Grasso haar titel behield, na een gevecht waarin ze nauwelijks in gevaar was geweest.

De trilogie was onvermijdelijk en zal plaatsvinden aan het einde van seizoen 32 van “The Ultimate Fighter”, een realityshow waarin twee vechters elk een team leiden voordat ze zelf tegen elkaar vechten. Grasso en Shevchenko hebben de spanning opgevoerd en hun rivaliteit versterkt voor dit gevecht tijdens UFC 306.

Voor Alexa Grasso is het een historisch moment: haar titel verdedigen op de Mexicaanse nationale feestdag, tijdens de allereerste UFC-avond in de Sphere, is een unieke kans om haar status te bevestigen. Een uitstekende bokser die erin geslaagd is de analytische en precieze stijl van haar tegenstander te neutraliseren, is favoriet tegen de voormalige kampioene Valentina Shevchenko.

Ladbrokes voorspelling: Kan Shevchenko het feest bederven?

Dat is in feite onze weddenschap. Zelfs vóór hun revanche kwam de Kirgiziër met een aangepast plan en dwong de kampioene tot een gelijkspel. Deze derde partij biedt haar de kans om haar troon terug te winnen en een nieuwe impuls te geven aan een divisie die vol talent zit. Shevchenko via beslissing!

soortgelijke artikelen

Zien we Conor McGregor ooit nog terug in de UFC?

UFC 304 odds en sportweddenschappen: Manchester viert zijn kampioenen Tom Aspinall en Leon Edwards!

UFC 303: Alex Pereira keert terug om Conor McGregor te vervangen!

ONZE SOCIALE MEDIA

;