Carlo Ancelotti lors de la Champions League

Champions League: voorbeschouwing – Terugronde kwartfinales

“Die Meister! Die Besten! Les grandes équipes! The champions!” – Die prachtige muziek krijgen we deze week opnieuw te horen met de terugronde van de kwartfinales van de Champions League. Slechts vier ploegen mogen het tegen elkaar opnemen in de halve finales in mei.

De koning van de Champions League tegen een ritmeloze Blues

“We wisten niet dat Real Madrid zó goed was!”, klonk Frank Lampard in de persconferentie na Chelsea’s 2-0 nederlaag in het Bernabéu. En dat terwijl Real Madrid niet eens op 100% speelde, wat ook niet hoefde tegen een zwak Chelsea. Zelfs na €600 miljoen te hebben uitgegeven tijdens de wintermercato lukt het de Blues niet om tot voetbal te komen. In de Premier League doen ze het slecht met meer nederlagen dan zeges. In hun laatste vijf wedstrijden scoorde Chelsea slechts één keer. Bovendien verloor het vier keer en speelde het één keer gelijk. Alles wijst erop dat Real Madrid ook de terugronde in Londen wint.

NAPOLI VS AC MILAN: Derde keer scheepsrecht voor Napoli?

In de heenronde in deze Italiaans-getinte kwartfinale tussen Milan en Napoli wisten de Rossoneri met 1-0 thuis te winnen. Twee weken geleden wist AC Milan met 4-0 uit te winnen tegen Napoli in het Stadio Diego Armando Maradona. Dit kwam mede dankzij een ijzersterke Brahim Díaz en Rafael Leão. Toch mag Napoli trots zijn op zijn prestaties dit seizoen: Napoli lijkt comfortabel op weg naar de Scudetto. En Napoli’s belangrijkste speler – Victor Osimhen – zou terug fit zijn volgens trainer Spalletti. Krijgen we in Napoli een ‘rimonta’ te zien of viert Milan voor een derde keer op rij?

BAYERN VS MANCHESTER CITY: Een nieuwe Haaland-show?

Het Manchester City van Pep Guardiola maakte vorige week korte metten met Bayern in het Etihad door 3-0 te winnen, een resultaat dat niemand zag aankomen. En niemand minder dan Erling Haaland stal de show in die wedstrijd met een ongelofelijke assist en een doelpunt. De Spaanse middenvelder Rodri scoorde zijn eerste Champions League-doelpunt en wat voor doelpunt: een afstandsschot à la Robben perfect in de winkelhaak gekrult.

Bij Bayern was de beste speler ongetwijfeld doelman Yann Sommer, die enkele belangrijke reddingen maakte en zo het eindresultaat tot 3-0 wist te beperken. Na afloop van de wedstrijd was er drama in de kleedkamer van Bayern, want Sadio Mané deelde een klap uit aan ploegmaat Sané.

Een Champions League-comeback van Benfica?

LISSABON, PORTUGAL – APRIL 11: Romelu Lukaku van FC Internazionale viert een doelpunt tijdens de heenronde van de kwartfinale in de UEFA Champions League-wedstrijd tussen SL Benfica en FC Internazionale in Estadio da Luz op 11 april 2023 in Lissabon, Portugal.

Voor de heenronde tussen Internazionale en Benfica was Inter zes wedstrijden op rij zegeloos. Toch lukte het Inter om uit in Benfica met 2-0 te gaan winnen tegen een ploeg die dit seizoen geen enkele match had verloren in de Champions League, waaronder twee wedstrijden tegen PSG. Dat Benfica had trouwens negen wedstrijden op rij gewonnen. Zo zie je maar dat in het voetbal alles mogelijk is, dus ook een comeback van Benfica in Milan.

Wie van deze ploegen stoot door naar de halve finales van de Champions League?