Jupiler Pro League: De 3 kanshebbers voor de titel dit seizoen

Aanstaande zondag is de derde speeldag in de Jupiler Pro League Play-off 1. Wie van Antwerp, KRC Genk of Union Saint-Gilloise wordt dit seizoen kampioen? Hoewel slechts één punt deze drie teams scheidt, is één ding zeker: de eindstrijd om de Jupiler Pro League-titel wordt uitermate spannend!

Antwerp op weg naar een historische dubbel: de Beker en de Jupiler Pro League-titel?

De mannen van Mark Van Bommel hebben net de Belgische beker gewonnen en kunnen geschiedenis schrijven door ook het kampioenschap te winnen.

De eerste week was meteen cruciaal voor Antwerp, dat met 2-0 kon winnen tegen Union en met 2-1 uit kon winnen tegen KRC Genk. Na de overwinning op KRC Genk nam Antwerp de leiderspositie in in het klassement met nog vier wedstrijden te gaan. De Great Old heeft veruit de beste verdediging in de competitie met slechts 27 tegendoelpunten en heeft zo nu het lot in eigen handen om de langverwachte trofee in de wacht te slepen.

De laatste wedstrijd van de eerste fase van de Champions Play-offs speelt zich af tussen Antwerp en Club Brugge. Alle wedstrijden tussen beide ploegen dit seizoen eindigden steeds in een gelijkspel.

KRC Genk beloond voor zijn seizoen?

Wordt de kampioen van de reguliere competitie kampioen? Hoewel KRC Genk het reguliere seizoen bovenaan eindigde, zijn de Limburgers nu hun leiderspositie kwijt.

Na het vertrek van Paul Onuachu heeft KRC Genk het moeilijk. Toch wist het meteen in de openingswedstrijd van POI met 3-1 te winnen van Club Brugge. De beste aanval in de Jupiler Pro League met 78 gescoorde doelpunten kon opnieuw rekenen op Mike Trésor de man met de meeste assists in Europa (22).

Ondanks een doelpunt in de 20e minuut verloor Genk van Antwerp en stond het toe dat Antwerp de leiding nam in het kampioenschap. Erger nog … De Limburgers zullen het moeten doen zonder hun spelverdeler, Mike Trésor, die zondag tegen Union Saint-Gilloise rood pakte.

Wordt Union Saint-Gilloise beloond na zijn twee ongelooflijke seizoenen?

Union beleeft een wakkere droom. Les Unionistes werden vorig seizoen tweede na Club Brugge en beleefden dit seizoen een buitengewoon epos in de Europa League. Ze zouden hun seizoen op de beste manier kunnen afsluiten door de Jupier Pro League te winnen.

Na het verlies tegen Antwerp kon Union Saint-Gilloise zich meteen herpakken door voor het eerst sinds hun terugkeer naar 1A te winnen tegen Club Brugge. Gecoacht door een sprankelende Karel Geraerts, kon USG zijn vertrouwen opbouwen voor de wedstrijd tegen directe rivaal KRC Genk.

Inderdaad, een overwinning van Les Unionistes tegen de Limburgers op zondag is enorm belangrijk voor Union. Het zou de club toelaten om drie punten voorsprong te nemen op Genk.

Wed op de Champions play-offs van deze zondag bij Ladbrokes.be.