Europa League 2023: Sevilla vs AS Roma, wie wint de finale?

De Europa League-finale van 2023 belooft een kleurrijke aangelegenheid te worden! In vijf gespeelde Europese finales heeft the Special One, José Mourinho, er evenveel gewonnen. Hij zal het opnemen tegen een Sevilla dat speelt in zijn favoriete competitie. Met zes overwinningen op hun naam is Sevilla veruit de meest succesvolle ploeg in de Europa League.

Sevilla, solide leiders in de Europa League-finale van 2023

Laten we eens kijken hoe de twee teams het hebben gedaan in de Europa League. AS Roma moest genoegen nemen met de tweede plaats achter Real Betis, dat met slechts één gelijkspel en geen nederlagen een solide koppositie innam. Daarna schakelden ze respectievelijk RB Salzburg, Real Sociedad, Feyenoord en Bayer Leverkusen uit om hun plaats in de finale te reserveren.

Sevilla eindigde derde in hun Champions League-groep. En dat is achter het onverwoestbare Manchester City en het ongelukkige Borussia Dortmund. Die laatste opnieuw runners-up van Bayern München in de Bundesliga. José Luis Mendilibars mannen hadden hun werk uitgesneden. PSV, Fenerbahce, Manchester United en uiteindelijk Juventus stonden hen allemaal te wachten.

Paulo Dybala vs En-Nesyri: het duel

Er zal ook een doelpuntenduel zijn tussen de twee teams. AS Roma-spits Paulo Dybala heeft vier doelpunten op zijn naam staan. En-Nesyri heeft ondertussen ook vier keer gescoord in de Europa League. Wij bieden u onze DEALS “Dybala OF En-Nesyri doelpuntenmaker aan 2.15”.

Zes Europa League-overwinningen voor Sevilla

Met zes gespeelde finales en zes overwinningen in de Europa League heeft Sevilla de meeste trofeeën in deze competitie. Als we de traditie respecteren, staat de prijs van de Andalusiërs op 1.90 om de trofee te winnen.

Een andere traditie wordt vanavond in ere gehouden, want José Mourinho heeft vijf Europese finalewedstrijden gespeeld en ze alle vijf gewonnen. Zijn team wordt ook gewaardeerd op 1,90 voor een eindzege.

Een op papier prikkelende Europa League 2023-finale staat vanavond op het programma voor alle voetbalfans!

Bekijk nu al onze DEALS voor de Europa League-finale.