les joueurs d'anderlecht sur le terrain

Anderlecht: Hoeveel is het waard zijn na de mercato?

Terwijl een aantal Belgische clubs al actief waren op de transfermarkt, heeft Anderlecht tot nu toe nog geen enkele inkomende deal afgerond. Zorgwekkend? Vergelijken is geen reden. En al helemaal niet in de voetbalwereld. Maar het blijft een feit dat de Mauves er langer over doen om hun transfermarkt te lanceren dan hun rivalen. Aan dit tempo is het moeilijk om Anderlecht voor te stellen als een (bijna) veilige keuze wanneer de competitie hervat wordt.

Vaarwel Refaelov en Trebel, hallo… niemand?

Het zorgwekkende aan de transfermarkt van Anderlecht is niet zozeer het gebrek aan inkomende transfers, maar eerder het grote vertrek. Zonder Refaelov en Trebel heeft Anderlecht twee van de beste Pro League-spelers van het afgelopen decennium verloren. Tenminste, toen ze nog speelden en in vorm waren. Behoudens een enorme ommekeer in het spelritme, zal Slimani ook niet bij Anderlecht blijven. De voormalige aanvaller van Leicester wist in zestien wedstrijden negen keer het net te vinden. Zeggen dat de aanval van Anderlecht zwaar op hem steunde, zou een understatement zijn. Met Raman en Stassin als enige opties is het niet zeker dat de sportweddenschappen interessant zullen zijn wat betreft gescoorde doelpunten.

Anderlecht: van verdedigingsmuur tot doordringbare achterhoede

Dit is ongetwijfeld het grootste verlies voor Anderlecht deze zomer. Bart Verbruggen zal volgend seizoen niet langer het doel van de Mauves verdedigen. Als je bedenkt dat de laatste verdedigingslinie soms eigenhandig wedstrijden heeft gewonnen of op zijn minst heeft voorkomen dat ze verloren, is de kloof die overblijft aanzienlijk. Zeker nu Feyenoord de optie heeft gelicht om zijn voormalige vervanger, Timon Wellenreuther, te kopen. Een andere belangrijke speler van Anderlecht, Zeno Debast, zou wel eens op weg naar de uitgang kunnen zijn. Meer dan zijn intrinsieke kwaliteiten, is het datgene waar hij voor staat cruciaal voor Anderlecht. Een talentvolle jonge verdediger, opgeleid bij Neerpede en nu al international. Een Kompany-verhaal dat Anderlecht maar beter kan voortzetten.

Anderlecht mist ervaring, beslissend in tweede helft

Op dit moment zijn we benieuwd hoe Anderlecht deze wedstrijden kan beheren. Zoals we allemaal weten, is het Purple-project gericht op de jeugd. Feit blijft echter dat een flinke dosis ervaring vaak essentieel is om het enthousiasme en de roekeloosheid van bepaalde talenten te compenseren. Slechts twee spelers van Anderlecht zijn ouder dan 30: Van Crombrugge en Vertonghen. Logischerwijs is het onwaarschijnlijk dat eerstgenoemde weer een basisplaats tussen de sticks krijgt. Dat laat het gewicht van een wedstrijd over aan Sterke Jan alleen. Het is dus moeilijk voor te stellen dat de Mauves hun wedstrijden met een gerust hart kunnen leiden. En al helemaal niet als de zaken na de pauze niet in hun voordeel keren. Daarom moeten de bestuurders van Anderlecht kijken naar enkele ervaren spelers. Zelfs als dat betekent dat ze de basis van hun recente project moeten vergeten.

Sportweddenschappen: op wie moet je wedden als assistgever?

Nu Refaelov weg is en Verschaeren geblesseerd is tot 2024, zou de creatieve last wel eens alleen op de schouders van Amuzu kunnen komen te liggen. Dat is een hele opgave als je bedenkt dat Les Mauves een aantrekkelijke voetbalstijl willen ontwikkelen op basis van kansen en inspiratie. Olsson, uitgeleend aan Midjtylland, zou kunnen helpen bij deze taak, maar de Zweed zou wel eens in Denemarken kunnen blijven. In dit tempo zal het moeilijk worden om aan assists te komen bij de Brusselse ploeg.

Kortom, Anderlecht moet koste wat kost op zoek naar een doelman en een spits. Tussen die twee moeten ze een mix van creativiteit en ervaring zien te vinden. Als je van sportweddenschappen houdt, is het misschien een goed idee om meer tegen de Mauves te spelen als het seizoen hervat wordt.