Voetbalvoorspelling: wie haalt de finale van EURO 2023?

Deze week begint de laatste rechte lijn van het EURO 2023. De jonge sterren van het voetbal van morgen ontmoeten elkaar deze woensdag om 18.00 uur voor de laatste vier van de competitie. Wie van Engeland of Israël, Spanje of Oekraïne zal zich plaatsen voor de grote finale? Onze redacteuren geven je hun voetbalvoorspellingen.

Israël U21 – Engeland U21: onze voorspellingen

Samen met Georgië was Israël een van de verrassingen van deze EURO 2023. Het team onder leiding van voormalig Standard-coach Guy Luzon zorgde voor een sensatie voor meer dan 44.000 fans door Georgië, een van de gastlanden, uit te schakelen op strafschoppen. In de groepsfase speelden de Israëli’s gelijk tegen Duitsland (1-1), verloren ze van Engeland (2-0) en klopten ze Tsjechië (1-0).

Engeland daarentegen had een perfect record en won alle wedstrijden. Bovendien slikten ze nog geen enkel tegendoelpunt. Engeland wordt gezien als favoriet voor deze EURO 2023 en vertrouwt op hun defensieve soliditeit. Aanvallend hebben ze nog niet meer dan 3 doelpunten in een wedstrijd gemaakt.

Onze voorspelling: Engeland moet hun favorietenrol respecteren en winnen van de minnetjes van het toernooi. Wij stellen voor dat Engeland wint tegen 1.38 bij Ladbrokes.be.

Voor de minder voorzichtigen is het niet gek om te wedden op “Engeland wint zonder tegengoal”, verhoogd naar 2.36 bij Ladbrokes.be. De defensieve soliditeit van Engeland zou wel eens de sleutel tot deze wedstrijd kunnen zijn.

Spanje U21 tegen Oekraïne U21: waarop wedden?

Spanje, halve finalisten vorig jaar versloegen Zwitserland met 2-1 dankzij weer een goede prestatie van Sergio Gomez. De voormalige speler van Anderlecht is de man om in de gaten te houden met 2 doelpunten en 2 assists op zijn naam.

De Spanjaarden hebben nog geen wedstrijd verloren (3V – 1N) en kunnen rekenen op hun aanval om voor een verrassing te zorgen. Met 8 doelpunten in 4 wedstrijden heeft Spanje een van de beste aanvallen in deze competitie. Ze zullen echter hun verdediging moeten aanscherpen, want in hun laatste 2 wedstrijden hebben ze 3 doelpunten tegen gekregen.

Oekraïne profiteerde van weer een Frans fiasco en won met 1-3. Ze hadden in de groepsfase gelijkgespeeld met Spanje. De Oekraïners kunnen echter rekenen op de terugkeer van Chelsea’s spits Mukhailo Mudryk, die afgelopen winter voor €70m werd getekend.

Daarom bieden wij u de overwinning van Spanje aan tegen 1.68 op Ladbrokes.be.

Ladbrokes.be zal ook het doelpunt van Oekraïne BOOSTEN van 1.47 naar 1.60!