Voetbalwedden: Union nog steeds even verrassend?

Union Saint-Gilloise was de afgelopen twee seizoenen een van de grote namen in onze competitie. Union zou wel eens dé verrassing bij online voetbalwedden kunnen worden. De Brusselse ploeg voert een weloverwogen mercato. Undav, Vanzeir, Teuma, Boniface… Hun prestaties trekken zeker de aandacht en dwingen de bestuurders van Union om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Nu ze zich hebben gekwalificeerd voor het Europese podium, willen de geel-blauwen het succes van vorig seizoen herhalen. Toen haalden ze de kwartfinales van de Europa League. Om dit te bereiken, is de diepte van de kern een van de belangrijkste elementen.

Wedden op voetbal: een knallende tweede seizoenshelft?

Vorig jaar kwam Union Saint-Gilloise soms in de problemen als bepaalde belangrijke spelers niet beschikbaar waren. Van een elftal van hoge kwaliteit tot een kern die over het algemeen goed stand hield, ontbraken er soms een paar spelers. Om verdere (kleine) tegenslagen te voorkomen, onderneemt de club uit Brussel actie. Met zes reeds aangekondigde transfers is de kern aanzienlijk versterkt. Aan de andere kant zijn op dit moment alleen Adingra en Vertessen teruggekeerd naar Brighton en PSV na hun respectieve uitleningen. Hoewel ze waarschijnlijk nog een paar spelers zullen verliezen, zouden de bewoners van het Stade Joseph Mariën genoeg moeten hebben voor een probleemloos seizoen. Bovendien zouden de Unionisten, met een selectie van bijna dertig spelers, het kampioenschap wel eens heel sterk kunnen afsluiten, vooral dankzij hun grote aantal opties op de bank.

Wedden op voetbal: een toekomstige Gouden Schoen-winnaar?

Zoals hierboven uitgelegd, is Union een van die teams die de voorkeur geven aan goede keuzes boven flitsende namen. Natuurlijk, het is goedkoper, maar soms zijn de verwachtingen te hoog voor spelers die hun volledige potentieel al hebben bereikt. Onder de nieuwkomers is het moeilijk om er één uit te pikken die waarschijnlijk het gesprek van de dag zal worden. De door PSV opgeleide jongeling Fedde Leysen begint nochtans met veel kansen in zijn voordeel. De 19-jarige Belgische jeugdinternational zou zijn lengte en kalmte moeten kunnen inbrengen in de Brusselse achterhoede.

Charles Vanhoutte, vorig seizoen een van de drijvende krachten achter Cercle Brugge, tilt zijn spel naar een hoger niveau door naar Union te komen. De verdedigende middenvelder is betrouwbaar en consistent en heeft een lange weg afgelegd (misschien zelfs te laat op 24-jarige leeftijd) om zich te vestigen in de Pro League. Aangename verrassing is misschien wel Rasmussen. De Noor, die voor Brann in de eerste divisie van zijn land speelde, is een potentiële starter. Bovendien heeft hij de hoogste marktwaarde van alle nieuwe aanwinsten.

Een nieuwe coach die nieuwe spelers wil?

Karel Geraerts gaat eruit, Alexander Blessin komt erin. De Duitse coach, die woensdag aan de pers werd voorgesteld, zou wel eens een paar wijzigingen in zijn kern kunnen aanbrengen. Union heeft aangekondigd dat het nog niet klaar is met rekruteren. De Duitse tacticus zou dus zijn zegje kunnen doen over de volgende aanwinsten. Binnenkomende transfers zullen waarschijnlijk worden gekoppeld aan uitgaande. Teuma, Boniface en Van der Heyden, waarvan het gerucht ging dat ze zouden vertrekken, zitten momenteel nog bij de bond. In ieder geval stellen de directeurs geen transferlimieten. Het is aan hen om hun neus vooraan te houden en te blijven verrassen.