Djokovic à Wimbledon 2022

Wedden op Wimbledon: de mannenfinale

Zal Novak Djokovic zijn 24e Grand Slam winnen op Wimbledon 2023? Daarvoor moet hij het opnemen tegen het jonge wonderkind Carlos Alcaraz, nu al de nummer 1 van de wereld op slechts 20-jarige leeftijd. Dankzij onze experts kan je moeiteloos wedden op Wimbledon.

Vorm van de finalisten van Wimbledon 2023

Novak Djokovic komt met een goed gevoel het toernooi in. De 36-jarige Serviër lijkt in de vorm van zijn leven te zijn. Hij heeft net zijn 23e Grand Slam gewonnen op Roland Garros en is daarmee recordhouder geworden vóór Rafael Nadal (die er 22 heeft). Zijn record dit seizoen is 33 overwinningen tegen 4 verliespartijen.

Carlos Alcaraz heeft ook een geweldig seizoen. Hij heeft 5 titels op zijn naam staan in 2023: Buenos Aires, Indian Wells, Barcelona, Madrid en onlangs Queens op gras. Zijn record dit jaar is 46 overwinningen en slechts 4 nederlagen. Onder zijn nederlagen was de halve finale op Roland Garros, die hij verloor van Djokovic vanwege spanningskrampen.

Resultaten op de ondergrond

Djokovic heeft sinds 2017 niet meer verloren op Wimbledon en is op weg om zijn 8e Wimbledon te winnen. Het is een ondergrond die hij perfect beheerst, met een carrièrerecord van 118 overwinningen en slechts 18 nederlagen op de ATP Tour.

Het record van Alcaraz op de grasmat is duidelijk minder indrukwekkend, aangezien hij pas ongeveer 2 jaar deelneemt aan het ATP-circuit. Hij won dit jaar echter zijn eerste grastitel in Queens en heeft een record van 15 overwinningen en 2 nederlagen op deze ondergrond. Vorig jaar bereikte hij de kwartfinales van Wimbledon, waar hij verloor van Jannik Sinner.

The road to Wimbledon

Djokovic is al zijn hele carrière erg goed, ondanks een aantal lastige tegenstanders. Hij moest het vooral opnemen tegen Stan Wawrinka voormalig Grand Slam-winnaar), die hij in 3 sets versloeg. Daarna had hij het wat moeilijker tegen Hurkacz en Rublev, waar hij in 4 sets won. Daarna boekte hij een knappe 3-set-overwinning op Jannik Sinner, tegen wie hij vorig jaar op Wimbledon met 2-0 achterstond.

De carrière van Alcaraz nam ook een wending vanaf de 3e ronde, toen hij het moest opnemen tegen Jarry, die hij in 4 sets versloeg. Daarna Berrettini (finalist in 2021), die hij ook in 4 sets versloeg. Nadien had hij het minder moeilijk tegen Holger Rune en Daniil Medvedev, die hij allebei in 3 sets versloeg.

De inzet en ervaring

Novak Djokovic speelt voor geschiedenis. Hij heeft de kans om zijn 24e Grand Slam te winnen en zijn record nog wat verder uit te breiden. Hij mikt ook op een 5e Wimbledon-titel op rij. Het winnen van deze titel zou hem ook de kans geven om de Grand Slam-kalender te voltooien. Dit is het winnen van alle 4 Grand Slams in hetzelfde jaar. Het enige wat hij hoeft te doen is de US Open te winnen in september. Een prestatie die slechts één keer is geleverd bij de mannen, door Rod Lover in 1969.

Carlos Alcaraz mikt op zijn 2e Grand Slam-titel (na de US Open in 2022) en op zijn 1e Wimbledon-titel. Daarnaast zal hij waarschijnlijk denken aan zijn verlies in de halve finale tegen Djokovic op Roland Garros afgelopen juni. Hij zal zeker willen bewijzen dat hij hem kan verslaan in de best of 5-sets.

De head-to-head tussen de beide spelers

Wat head-to-head betreft, staan we gelijk op één overwinning per persoon. Alcaraz versloeg Djokovic in Madrid in 2022 in een krappe 3-set-wedstrijd. Novak Djokovic nam dit seizoen wraak op Roland Garros in 4 sets, ondanks dat Alcaraz krampen kreeg.

Waarop wedden in deze Wimbledon-finale?

Voorspelling

Het is moeilijk om Djokovic zijn 24e Grand Slam niet te zien winnen, omdat hij op dit moment zo onstuitbaar lijkt. Hoewel Alcaraz daar duidelijk iets over te zeggen zal hebben en een van de weinige spelers is die hem momenteel kan verslaan. Op het eerste gezicht heeft Djokovic veel meer ervaring dan Alcaraz, die nog steeds een beginner is op gras. Ervaring is ook in het voordeel van Djokovic, vooral in een Grand Slam-formaat. Het is erg moeilijk om consistenter te zijn dan de Serviër in een 3-set format.

Qua tennis lijkt Djokovic ook superieur in deze omstandigheden, die hij perfect beheerst. Zijn uitstekende opslag en consistentie vanaf de baseline zullen het Alcaraz moeilijk maken. Hij zal zeer gevarieerd en agressief moeten zijn om te proberen de Djoker in de problemen te brengen.

Wedden op Wimbledon: noteringen voor de finale

Novak Djokovic is de winnaar van deze wedstrijd en staat geprijsd op 1.51 bij Ladbrokes.be. Het wordt een echt duel: meer dan 37,5 games aan een notering van 1,60. Djokovic begint zijn wedstrijden vaak erg goed en is gewend aan dit soort evenementen. Hij maakt de eerste break van de wedstrijd tegen een notering van 1.60.

Nu weet je hoe je moet wedden op Wimbledon!