NBA: Plaats voor Toumani Camara bij de Suns?

Toumani Camara is de tweede Belgische speler in de geschiedenis die naar de NBA gaat. Camara zal hard moeten werken om zijn stempel te drukken op de Phoenix Suns. De Suns trappen hun seizoen af op 24 oktober in Golden State. Hoewel de 23-jarige Brusselaar in juli in de NBA Summer League al geruststellende signalen heeft laten zien, is het op dit moment moeilijk te zeggen wat zijn rol precies zal zijn.

De Suns hebben hun zinnen gezet op de NBA-titel

Wat wel zeker is, is dat Toumani Camara dit seizoen goed omringd zal zijn op het veld. De Belgische vleugelspeler zal dagelijks in aanraking komen met sterren als Devin Booker, Kevin Durant en Bradley Beal, die het sterke trio van de Suns zullen vormen. Naast hen staan andere gerenommeerde spelers, zoals veteraan Eric Gordon en Terrence Ross.

Phoenix heeft ook vijf andere spelers gecontracteerd die op dezelfde positie kunnen spelen als Toumani Camara. De concurrentie zal dus groot zijn binnen de kern. Die bestaat momenteel uit ongeveer twintig spelers. De Suns hebben duidelijk een team samengesteld om dit seizoen voor de titel te gaan. En ze zijn een van de meest serieuze kandidaten als we afgaan op de weddenschappen.

Suns leider bij Summer League 2023

Toumani Camara is het gesprek van de dag. Hij sloot de NBA Summer League in Las Vegas af met een gemiddelde van 16 punten, 7 rebounds en 2 assists. Amerikaanse volgers hebben het al over hem als een ‘steal draft‘, verwijzend naar zijn 52e positie in de NBA Draft 2023. Volgens hen heeft Phoenix een zeer goede deal gemaakt door de Brusselse speler aan te trekken.

De Belgische rookie heeft in ieder geval zijn vertrouwen kunnen opbouwen tijdens de Summer League. “Ik denk dat ik heb laten zien dat ik in deze competitie thuishoor”, zei hij tegen de Amerikaanse media. En de staf was blij met zijn prestaties: “Hij was geweldig, hij deed alles wat we van hem vroegen. We hebben hem gebruikt als een Zwitsers zakmes. Hij kan veel verschillende dingen. Hij gaat een lange carrière tegemoet.”

Belangrijke voorbereiding voor het nieuwe basketbalicoon van België

Toumani Camara wordt veel gebruikt op de sociale netwerken van de club. Zijn imago zal ook een boost geven aan het basketbal in België. Hij maakt er geen geheim van dat hij het basketbal in België wil helpen groeien. Door Didier Mbenga op te volgen als tweede Belgische speler in de NBA, wordt hij ook een soort ambassadeur voor het Belgische basketbal. Alle basketfans in België hopen natuurlijk Toumani Camara zo vaak mogelijk op de NBA-borden te zien om zijn verrichtingen te volgen.

De in Brussel geboren speler zit al een paar weken midden in zijn individuele voorbereidingen in Phoenix en is vastbesloten om er alles aan te doen om er het beste van te maken. En hij wil zo scherp mogelijk zijn als de Suns beginnen aan hun trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit kamp zal al belangrijk zijn voor de rookie om zijn stempel te drukken en zichzelf te laten zien aan de coaches.