Voetbaltip: Anderlecht vs Charleroi, wie wint het duel?

De Mauves ontvangen de Carolo’s met de bedoeling om een vierde overwinning op rij te boeken. Realistisch? Laten we eens kijken naar de trends in de aanloop naar de wedstrijd tussen beide clubs. Laten we eerlijk zijn, hoe belangrijk deze wedstrijd ook is, hij maakt geen deel uit van een historische rivaliteit. Dit is geen Topper, Clásico of Waalse derby. Maar het laat wel zien in welke vorm de twee groepen verkeren. We geven je alvast onze voetbaltip voor deze wedstrijd.

Voetbaltip voor de Pro League: Anderlecht doet het goed, Charleroi minder

Anderlecht staat op de vierde plaats in de competitie met negen punten. De Brusselse club heeft een weinig vleiende start van het seizoen gehad. De protégés van Brian Riemer zijn niet altijd dominant. Toch hebben ze wel de lijm gevonden om het een aantal wedstrijden vol te houden. Hun laatste drie overwinningen bevestigen dit. Allemaal dingen om in het achterhoofd te houden als voetbaltip voor je weddenschappen.

De vorm van Anderlecht – Voetbaltip

Meteen op voorsprong tegen Westerlo na 1 minuut. De thuisploeg hield controle over de wedstrijd en het werd bijna nooit lastig. De ploeggenoten van Anders Dreyer zagen er de week ervoor niet bijzonder goed uit in Sint-Truiden. Toch wisten ze om te gaan met de rode kaart van de Deen en behaalden een zwaarbevochten overwinning. Tegen Antwerp, de eerste overwinning van het seizoen, voorkwamen de Mauves dat hun tegenstanders kansen creëerden. Vervolgens wist Anderlecht Antwerp af te straffen met een van hun zeldzame kansen. Het was ver verwijderd van het sprankelende voetbal dat ooit in het Astridpark werd gespeeld, maar meer dan genoeg om snel punten en vertrouwen op te doen.

Voetbaltip- Het zwakkere Charleroi

Het is een model dat de andere Sporting-clubs in ons land maar beter kunnen navolgen. De Zebra’s hebben hun draai nog niet gevonden sinds het begin van het seizoen. Ze kunnen zich troosten met het feit dat ze nog maar één keer verloren hebben, maar met gelijke spelen kom je nergens. In ieder geval niet snel genoeg. De Carolo’s speelden thuis gelijk tegen OHL en verloren daarna tegen Cercle. Ondanks een over het algemeen positievere prestatie tegen Standard, dankten ze hun redding alleen aan een penalty in de blessuretijd. Een klein puntje dat misschien wel het keerpunt was. Uit tegen Genk konden de jongens van Felice Mazzu een moedig front vormen. Als ze zondag in Lottopark de onzelfzuchtigheid van Limburg kunnen evenaren, wordt het een wedstrijd om niet te vergeten.

Pro League-weddenschappen: onmogelijke loting?

Het is moeilijk te zeggen welk team zal proberen de wedstrijd bij de nekvel te pakken. Logischerwijs zou het Anderlecht zijn. De laatste tijd heeft de thuisploeg echter niet altijd de overhand gehad in het eindresultaat. De fans van Anderlecht herinneren zich ongetwijfeld nog de 1-0 nederlaag van hun ploeg vorig seizoen. Eén statistiek springt eruit in deze duels met Sporting. Zelden delen de teams de inzet. In de afgelopen tien jaar is dit in de competitie slechts drie keer gebeurd. De laatste twee keer was bij Anderlecht.

Een spannend duel tussen? Geen rode kaarten meer sinds 2017

De twee clubs delen weliswaar een deel van hun naam, maar hun duel is niet doortrokken van agressie. Hoewel de twee ploegen dit seizoen al eens met tien man kwamen te staan, is het sinds 2017 niet meer voorgekomen dat ze in een onderlinge wedstrijd met tien man kwamen te staan. Dat was op 10 december en het was Carolo Badji die rood zag voordat hij werd geïmiteerd door Teodorczyk. Anderlecht had toen een zekere Adrien Trebel in de gelederen. De roodharige speler sloot zich deze week aan bij Charleroi en zou wel eens meteen tegen zijn oude kleuren kunnen spelen.

Voetbalvoorspelling: de Charleroi-verrassing

Op papier lijkt geen van beide ploegen een duidelijk voordeel te hebben. De Mauves hebben misschien een betere balans, maar hun indruk op het veld weerspiegelt niet hetzelfde verschil in normen. Wat als Charleroi eindelijk een vliegende start maakt, tot grote vreugde van Mazzu en Trebel?