De US Open 2023: 5 Intrigerende feiten over deze grandslam

De laatste grand slam van het jaar staat voor de deur. Deze belooft alweer een spektakel van formaat te worden. De US Open 2023, die van start gaat in New York op maandag 28 augustus, belooft weer enkele boeiende verhaallijnen vol grote namen op te leveren. Wij geven je alvast 5 feiten die je een kijkje achter de schermen geven en dus inzicht verschaffen in het verloop van dit prestigieuze toernooi:

1. Titelverdedigers op post en in uitstekende vorm

De ogen zijn ongetwijfeld gericht op de verdedigende kampioenen Carlos Alcaraz en Iga Swiatek. Beiden willen ze natuurlijk hun overwinningen op de US Open 2022 herhalen. Alcaraz verraste dit jaar iedereen. De jonge Spanjaard versloeg Novak Djokovic op Wimbledon. De Poolse Swiatek schreef haar derde Roland-Garros titel op haar naam. Onnodig te zeggen dat beide topspelers in de vorm van hun leven verkeren. Ze zijn vastbesloten om de trofeeën opnieuw omhoog te houden en geschiedenis te schrijven. Twee topfavorieten met erg goede papieren dus!

2. De terugkeer van Novak Djokovic

Een andere opvallende speler is Novak Djokovic, die voor het eerst sinds 2020 naar New York City terugkeert. Zijn recente epische strijd tegen Alcaraz in Cincinnati belooft een spannende voortzetting op de US Open. Deze ontluikende rivaliteit heeft alles van een thriller over de aflossing van de wacht in de top van het wereldtennis. De dynamiek tussen deze twee getalenteerde spelers houdt dan ook iedereen in spanning. En dat leidt ons tot het derde feit…

3. Een epische strijd: Alcaraz vs Djokovic

De rivaliteit tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic belooft een herhaling te worden van hun krachtmeting op Wimbledon. Alcaraz, met zijn indrukwekkende prestaties, gaat de strijd aan met de ervaren Djokovic. Deze confrontatie zou het hoogtepunt kunnen worden van het heren enkelspel.

4. Intense strijd bij de vrouwen en een spectaculaire wildcard

Ook bij de vrouwen belooft de competitie uitzonderlijk intens te worden. De regerende kampioene Iga Swiatek zal, zoals gezegd, te maken krijgen met verrassend sterke concurrentie, waaronder Coco Gauff. Coco, de nieuwe ster van het Amerikaanse tennis, brengt een grote dosis zelfvertrouwen mee naar de Big Apple. De 19-jarige won recentelijk haar grootste titel door Karolina Muchova te verslaan in Cincinnati. De rijzende ster voegt een extra element van opwinding toe aan dit toernooi, niet in het minst omdat ze als Amerikaanse het thuisvoordeel geniet.

5. Een ronduit spectaculaire wildcard

Er is echter nog een andere, ronduit historische topspeelster die het de jongere garde meer dan moeilijk kan maken. Niemand minder dan Venus Williams kreeg een wildcard en zal dus ook deelnemen aan deze US Open 2023.  De strijd tussen deze historische tennis grootheid en de nieuwe garde belooft een adembenemend schouwspel te worden.

De US Open 2023 is dus helemaal klaar om je te verrassen met verbazingwekkende punten, intense rivaliteiten en onvergetelijke momenten. Bereid je alvast voor op enkele superspannende wedstrijden en volg je favoriete spelers terwijl ze tegen elkaar strijden om deze mythische grandslam. Een tennisfeest dat je als liefhebber absoluut niet mag missen!