Sportweddenschappen: Speeldag 6 van de Jupiler Pro League

Vanwege Europese wedstrijden konden sommige clubs afgelopen weekend uitrusten. Dit is echter geen uitzondering. Dit weekend staan alle clubs uit de Jupiler Pro League weer op het veld. Nog maar een paar dagen te gaan voor de interlandbreak en de vraag is welke clubs aan het langste eind zullen trekken. Onze redacteurs geven je hun sportweddenschappen voor speeldag 6 van de Jupiler Pro League.

OHL – KV Kortrijk, onze sportweddenschappen

Wedstrijddag 6 begint met een ontmoeting onderaan de ranglijst. Het 14e geplaatste OHL neemt het op tegen hekkensluiter KV Kortrijk. Beide ploegen zijn nog steeds op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen.

Deze twee ploegen hebben veel gemeen. Hoewel ze nog geen enkele wedstrijd hebben gewonnen, hebben ze allebei veel tegengoals. In de OHL hebben de netten al 12 keer geschud in slechts 5 wedstrijden. De Kerels zijn niet beter en hebben dit seizoen al 14 doelpunten tegen gekregen.

De voorspelling van de redactie voor OHL tegen KV Kortrijk: Gezien de vorige resultaten kan dit een wedstrijd met doelpunten worden. Er vielen meer dan 2,5 goals in hun laatste 4 ontmoetingen en deze staat genoteerd op 1.47 bij Ladbrokes.be.

Ga niet voor OHL wint onder 2.00, want 3 van de 4 wedstrijden tussen beide ploegen eindigden in een overwinning voor KV Kortrijk. Voor de gekken is ‘Kortrijk of gelijkspel’ genoteerd op 2.10 bij Ladbrokes.

Sportweddenschappen: Cercle Brugge – Westerlo

Na een succesvolle tweede seizoenshelft heeft Cercle Brugge al 9 van de 15 mogelijke punten verzameld. Bovendien hebben de mannen van Miron Muslic nog geen doelpunt tegen gekregen. In feite heeft Cercle slechts 2 tegendoelpunten sinds het begin van het seizoen… 2 eigen doelpunten.

Aan de andere kant is het winnen of verliezen. Na een crisisvergadering moet Westerlo-trainer Jonas De Roeck deze wedstrijd winnen als hij zijn plaats op de bank wil behouden. Campion heeft meer dan €14m uitgegeven op de transfermarkt. Met een record van één gelijkspel en 4 nederlagen zijn de dagen van de coach in gevaar.

De voorspelling van de redactie voor Cercle Brugge-Westerlo: Gezien de aanvallende kracht van Westerlo, zou het de eerste ploeg kunnen zijn die scoort tegen Cercle Brugge. De weddenschap ‘beide teams scoren’ staat op 1.60 op Ladbrokes.be.

Voorspellingen: KV Mechelen – Eupen

Na een moeizame start van het seizoen kwam Mechelen terug en werd het de eerste ploeg dit seizoen die Union Saint-Gilloise versloeg (4-0). Sterker nog, Mechelen kwam terug van een 2-0 achterstand tegen Westerlo en won in de slotminuten. Met 7 doelpunten in 2 wedstrijden, stelden de mannen van Steven Defour zich ook aanvallend gerust.

KAS Eupen daarentegen is het verrassingspakket van het begin van het seizoen. Met 10 op 15 staan de Panda’s op de 4e plaats in het kampioenschap. Ondanks het vertrek van belangrijke spelers, zoals Stef Peeters en Prevljak, heeft KAS Eupen de tweede beste aanval in de Jupiler Pro League na Club Brugge.

De voorspelling van de redactie voor KV Mechelen – Eupen: De wedstrijd zou opnieuw doelpunten moeten opleveren. ‘Meer dan 2,5 doelpunten in een wedstrijd’ gebeurde 4 keer in de laatste 5 wedstrijden.

Voor wie een gokje wil wagen, zou een gelijkspel een verstandige gok kunnen zijn. Beide teams zijn goed bezig en de notering staan op 3.95 bij Ladbrokes.be.

AA Gent – Club Brugge: onze pronostiek

De Europese clubs hervatten deze zondag met een Vlaams gevecht dat om 13:30 uur begint. Gent, nog steeds ongeslagen, neemt het op tegen Club Brugge.

La Gantoise blijft trouw aan zijn vorm. Voortbouwend op het succes van vorig seizoen hebben de mannen van Hein Vanhaezebrouck een perfecte start van het seizoen gemaakt met een 12 op 12. Aan alle records komt echter een einde en de Buffalo’s werden op speeldag 4 op een gelijkspel gehouden door STVV. KAA Gent kan rekenen op zijn topschutter, Hugo Cuypers. Het zal echter belangrijk zijn om de verdediging te versterken.

Tegenover hen heeft Club Brugge de stoomwals aangezet. Na een 5-0 overwinning op Eupen, volgde Brugge met een 7-1 overwinning op RWDM. Kortom, Brugge heeft 12 doelpunten gemaakt in zijn laatste twee JPL-wedstrijden. Met Zinckernagel klaar voor de start, Vanaken in topvorm en Skov Olsen sprankelender dan ooit, heb je het wonderrecept van Ronny Deila.

De voorspelling van de redactie voor AA Gent – Club Brugge: Ladbrokes verhoogt voor de gelegenheid de notering ‘beide teams scoren en meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd’.

Sportweddenschappen: Union SG – Antwerp

In het begin van het seizoen was Union verrassend genoeg niet in staat om zich te herpakken in de JPL na de 4-0 nederlaag bij Mechelen. Union kon – net als Antwerp – afgelopen weekend een adempauze nemen om zich voor te bereiden op hun Europese wedstrijd. Ondanks een aantal belangrijke afwezigen, slaagden de Brusselaars erin om iedereen erbij te houden. Het bewijs: Eckert Ayensa en Puertas schitteren aan het begin van het seizoen.

Tegenover hen kan Antwerpen zich opmaken om hun beste speler van vorig seizoen te behouden: Jean Butez. De doelman met 20 clean sheets is voorlopig niet langer het onderwerp van geruchten nu de mercato ten einde loopt. Met 7 op 12 miste Antwerp de boot tegen OHL. Sterker nog, ze hebben dit seizoen in 3 van hun 4 competitiewedstrijden niet meer dan één doelpunt gescoord.

De voorspelling van de redactie voor Union SG tegen Antwerp: De defensieve kracht van beide ploegen kan zorgen voor een spannend treffen. De notering voor ‘minder dan 2,5 doelpunten in de wedstrijd’ is 1.77 bij Ladbrokes.be.

In dezelfde lijn lijkt de weddenschap ‘Union Saint-Gilloise wint of speelt gelijk en minder dan 3,5 doelpunten in de wedstrijd’ op 1.75 een interessante weddenschap.

Voorspellingen: KRC Genk – Anderlecht

Eén seizoen uit twee voor Limburg … Iedereen weet hoe het gaat. Het gebeurt zelden dat KRC Genk zijn vorm bevestigt na een groot seizoen, en dit lijkt opnieuw het geval te zijn. De mannen van Vrancken hebben al heel wat energie verloren in hun Europese wedstrijden. En net als vorig seizoen is de afwezigheid van Paul Onuachu in de voorste linie nog steeds voelbaar. KRC Genk scoorde slechts één doelpunt in zijn laatste drie competitiewedstrijden.

Bij Anderlecht gaat alles goed. Toegegeven, de Mauves zijn traag op gang gekomen op het transferfront. Ze kunnen nu echter rekenen op een solide middenveld met de komst van Rits en Delaney. Na een nederlaag op wedstrijddag 1 staat Anderlecht nu op de 1e plaats met een 12 op 12.

Théo Léoni is er één om in de gaten te houden. De jonge middenvelder komt sterk opzetten aan het begin van het seizoen en heeft al 2 assists gegeven en een doelpunt gescoord in slechts 2 wedstrijden.

Voorspelling van de redactie voor KRC Genk-Anderlecht: Anderlecht kan zijn goede vorm voortzetten en profiteren van de energie die Genk deze week in Europa spendeert. De notering voor Anderlecht wint, staat op 3.75 bij Ladbrokes. De notering voor winst of gelijkspel voor Anderlecht is 1.82.

Sporting Charleroi – STVV, onze pronostiek

Sporting Charleroi heeft het moeilijk aan het begin van het seizoen in de Jupiler Pro League. In de duisternis is er echter licht. De mannen van Felice Mazzu zetten een prima prestatie neer tegen Anderlecht. Het was echter niet genoeg, want de wedstrijd eindigde opnieuw in een nederlaag voor de Carolo’s.

De Kanaries kenden een vliegende start, maar vielen terug naar hun gebruikelijke niveau. Na hun 6 op 6 heeft STVV nu drie wedstrijden niet gewonnen tegen Anderlecht, AA Gent en Cercle Brugge. Het vertrek van Gianni Bruno kan dit jaar een echte leegte achterlaten in de aanval van de Trudonnaires.

De voorspelling van de redactie voor Charleroi – STVV: Nu of nooit? Onze redactie gelooft dat de Carolo’s hun eerste wedstrijd van het seizoen zullen winnen. De prijs op Ladbrokes.be is 2.25.