Prix Gaston Brunet: Zaterdag in Vincennes

Nog maar veertien dagen te gaan voor het grote criterium op 17 september. Daarom vindt aanstaande zaterdag de Prix Gaston Brunet plaats. De beste drie-, vier- en vijfjarigen zullen het een laatste keer tegen elkaar opnemen op het 2700 meter lange hoofdparcours.

Prix Gaston Brunet – Wedden op Jushua Tree

Maak kennis met Jushua Tree, de nieuwe ster van Jean-Michel Bazire. Onbedreigd winnaar van de Prix Jules Thibault en Raymond Fouard is deze zaterdag opnieuw een vogelverschrikker. De laatste tijd lijkt de aanloop naar de race echter ingewikkelder dan normaal. Foutief bij Heat en lastig in zijn laatste galopsprongen, kwam het niet vooruit in de race. Jean-Michel Bazire liet zijn paard de helling afracen zonder zich zorgen te maken over de tegenstand. Nadat hij hem had ingesloten op de klim, plaatste Jushua Tree (10) een sterke aanval in de laatste bocht. Het zette zijn rivalen vast en bewees opnieuw dat het de leider is van de generatie vierjarigen. Alle ogen zullen gericht zijn op de kampioen die nog lang niet klaar is met naam te maken.

Wedden op een tweede plaats voor Jack Tonic

De leerling van Thierry Duvaldestin zal voor de vierde keer zijn pad kruisen met de nieuwe ster van Vincennes. Théo Duvaldestin was onlangs twee keer een goede tweede voor Jushua Tree (10). Hij was wanhopig op zoek naar een opening voordat zijn partner een fout maakte in zijn tempo bij het uitkomen van de laatste bocht. Jack Tonic (7) zal deze zaterdag proberen het record recht te zetten, ook al zal Jushua Tree (10) opnieuw heel moeilijk te verslaan zijn.

Justin Bold – een goede pokerzet voor de Prix Gaston Brunet!

De eerste twee plaatsen lijken naar Jushua Tree (10) en Jack Tonic (7) te gaan. De strijd om de voet van het podium zou zwaar moeten zijn met Justin Bold als de perfecte kandidaat. Snelheidsparcoursen zijn inderdaad geen troef voor hem. Hij zal zich veel meer op zijn gemak voelen op de 2700 meter van het grote parcours. Iets waar hij in uitstekende stijl in schitterde tijdens zijn laatste poging op dit parcours. Na vier zeer interessante optredens, waaronder een succes in de Prix de Milan, zou de zoon van Bold Eagle, met zijn nogal indrukwekkende lichaamsbouw, snel op de been moeten zijn om zijn plaats tussen de toppaarden in te nemen en mee te doen in de eindstrijd.

Outsiders om naar uit te kijken!

Jag Stryck

Jag Stryck (9) heeft net de afstand gewonnen op de baan van Meslay-du-Maine. En dit in zijn tweede optreden met Alexandre Abrivard. Hoewel hij vijftig meter achteraan startte op een baan die niet erg gunstig is voor paarden die de afstand afleggen, toonde het speerpunt van de stal van Cyrille Buhigne zijn klasse om de paarden in het eerste echelon te verslaan. Na een vijfde plaats in een Prix Jules Thibault zal Alexandre Abrivard voor de derde keer zijn sulky rijden.

Juninho Dry

Een jaar geleden won Juninho Dry (11) de voorbereidingswedstrijd voor het Critérium des 3 ans. De leerling van Sébastien Guarato lijkt iets minder slagvaardig dan vorig jaar. Vooral wanneer hij zijn eindsnelheid bepaalt met een afwachtende koers. Hij zal echter terug zijn op een parcours waar hij van geniet en met een zuinig parcours zou hij er meer dan één tegen kunnen komen in het laatste rechte stuk met zijn trouwe partner, Paul Ploquin.

Just a Gigolo

Just a Gigolo (12), de rijkste van de generatie, was opnieuw teleurstellend tijdens zijn laatste optreden toen hij op het verkeerde been begon. Zijn trainer, Philippe Allaire, heeft besloten om hem aanstaande zaterdag volledig beslagen ten ijs te laten komen in deze laatste voorbereidende race voor het grote evenement, in de hoop dat hij zijn entourage en het publiek gerust zal stellen.

Jakartas des Près

Jakartas des Près (6), die veel moed toonde in de Prix Jules Thibault om de derde plaats te behouden achter Jushua Tree (10) en Jack Tonic (7), zou niet verbaasd zijn om te strijden voor een derde of vierde plaats, vooral omdat de stal van Maxime Bézier in topvorm is, met twee successen op woensdag in de draftempel.

Deze laatste voorbereidende koers voor het Critérium des 4 ans vindt aanstaande zaterdag plaats om ongeveer 16:25 uur en zal het mogelijk maken om de hiërarchie in deze generatie nog een laatste keer vast te stellen voordat de koers plaatsvindt op 17 september.