Dagboek van Remco 3: een race tegen de klok in de Vuelta

Van 26 augustus tot 18 september staat de Vuelta a Espana 2023 centraal in het wielernieuws. In dit dagboek van Remco 3 kijken we onder het oog van Remco Evenepoel naar de sleutelmomenten van elke etappe.

DAGBOEK VAN REMCO 1

DAGBOEK VAN REMCO 2

Dinsdag 5 augustus 2023: Valladolid – Valladolid of de kleine overwinning

15:09: Filippo Ganna, één van de twee grote favorieten voor de etappe van vandaag, gaat van start. Zijn tijd zal een referentie zijn voor Remco Evenepoel.

15:37: Niet verrassend pakt Ganna de beste voorlopige tijd. 27’39” voor de 25,8 kilometer van de tijdrit. Een fantastische tijd die moeilijk te kloppen zal zijn. De Italiaanse renner van Ineos Grenadiers heeft een gemiddelde snelheid van net onder de 56 km/u.

15:52: Primoz Roglic gaat van start. Zal de Sloveen erin slagen om de zaken om te draaien? Kan hij het verlies op rouleur Remco Evenepoel beperken?

15:56: Remco Evenepoel start en voor de Belg is het D-Day. Op zijn eigen terrein moet de kopman van Soudal Quick Step zoveel mogelijk tijd winnen op zijn rivalen.

17:02: Sepp Kuss vertrekt, de rode trui is laatste in deze tijdrit.

17:06: Primoz Roglic bevestigt zijn status als favoriet. De Sloveen van Jumbo-Visma heeft slechts 10 seconden achterstand op Filippo Ganna in de eerste tussenetappe.

17:11: Teleurstelling voor Remco Evenepoel, de Belg heeft geen seconde voorsprong op Primoz Roglic bij de eerste tussenetappe.

17:18: De Belg versnelt. Op het tweede punt is Evenepoel de tweede snelste, 18 seconden achter Pippo.

17:20: Primoz Roglic kan tevreden zijn. De Sloveen heeft 36 seconden achterstand op een stratosferische Ganna. Naar alle waarschijnlijkheid zal de drievoudig winnaar van de Vuelta a España tevreden zijn.

17:24: Remco Evenepoel wordt tweede in deze tijdrit. Een lichte teleurstelling gezien het feit dat hij slechts 20 seconden van Primoz Roglic afnam.

Woensdag 6 augustus 2023: Lerma – La Laguna Negra of het wachten op de Tourmalet

13:32: Het echte begin van een dag vol spanning. Zullen de vluchters of de leiders in het algemeen klassement het uitvechten voor de overwinning? Juan Ayuso kwam ten val bij de valse start. Dit is slecht nieuws met nog 48 uur te gaan voor de koninginnerit in de Tourmalet.

14:37: Na een uur van intense strijd, breken 26 renners weg uit het peloton en krijgen het akkoord van het peloton. De voorsprong loopt al snel op tot 4 minuten. In deze groep zit ook Geraint Thomas.

16:20: De voorsprong is opgelopen tot bijna 6 minuten. Het peloton zal niet vechten voor de overwinning.

16:41: Op de slotklim gaat Paul Ourselin in de aanval. De Fransman krijgt een voorsprong van ongeveer dertig seconden.

16:50: Filippo Ganna, omgetoverd tot luxeploegmaat, haalt de Total Energies-renner in. De Italiaan zet een razendsnel tempo in.

16:58: Net voor de Flamme Rouge plaatst Jonathan Caicedo de eerste banderillas. Zijn tweede aanval wordt een bloedige.

17:01: Jesus Herrada zet zijn aanval in vlak achter de Colombiaan. De Spanjaard wint voor Romain Grégoire en Andreas Kron.

17:03: In het peloton van de leiders heeft Cian Uijtdebroeks besloten om eruit te gaan. Soudal Quick Step vormt een gordijn in het peloton. De ploeg van Remco Evenepoel heeft besloten het peloton te neutraliseren.

17:08: In de laatste meters heeft de Belgische renner besloten om zijn stoot te laten zien. Maar het had geen effect, Sepp Kuss bleef aan zijn wiel plakken.

Donderdag 7 augustus 2023: Olvega – Zaragoza of de stilte voor de storm

14:13: Jetse Bol en Abel Balderstone breken weg vooraan in de wedstrijd. Het is een sprintersdag.

16:52: De kopgroep is eindelijk gegrepen. Wat staat er op het spel voor het klassement? Overleef eventuele valpartijen en waarom geen bonussen in de tussensprint van vandaag.

17:14: Primoz Roglic wordt tweede in de sprint achter Kaden Groves. Een van de drie leiders van Jumbo-Visma wint 4 seconden in het algemeen klassement.

17:16: Vergeefse poging van Bahrain Victorious om weg te rijden.

17:34: Juan Sebastian Molano wint voor Kaden Groves en de Belg Boy van Poppel van Intermarché Circus Wanty.