QATAR PRIX VERMEILLE

Op zondag wordt op de renbaan van Parijs-Longchamp een van de voorbereidende races gehouden. De Qatar Prix de l’Arc de Triomphe. Dit evenement, met de beste drie- en vierjarige merrieveulens, geeft één van hen een plaats in de mooiste race ter wereld. Deze belangrijke kwalificatiewedstrijd wordt gelopen over 2.400 meter. De paarden die deelnemen moeten tonen dat ze in topvorm zijn. Alleen zo kunnen ze een plaats verdienen aan de start van de Arc de Triomphe. Deze uitzonderlijke paarden zullen gereden worden door de beste jockeys ter wereld.

Blue Rose Cen, in de voetsporen van Zarkava bij de QATAR PRIX VERMEILLE

Christopher Heads vorm is onbetwistbaar. In het bijzonder met een Groep III-succes halverwege met Freville. Freville krijgt voor het eerst de kans om Frankrijk te vertegenwoordigen op zondag. De vertegenwoordigster van Ecurie Yeguada Centurion heeft de uitdaging van de afstanden tot nu toe met glans doorstaan. Nadat hij als 2-jarige voornamelijk op 1.600 meter had gelopen, met een opmerkelijke overwinning in de prestigieuze Qatar Prix Marcel Boussac-Critérium des Pouliches (Gr.1), baarde deze nakomeling van Churchill en Queen Blossom vervolgens opzien op 2.100 meter door de Prix de Diane Longines (Gr.1) te winnen.

Ze zou nog verder de geschiedenis in kunnen gaan door kampioen Zarkava te evenaren. En deze drie legendarische evenementen, voorbehouden aan ’s werelds beste, te winnen. Bij haar debuut pakte ze de vierde plaats op een tactisch parcours met pech had in de eindstrijd. Haar trainer is tevreden met haar laatste prestatie. Toch is hij nog onzeker over de afstand, maar hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken hoeveel waarde hij aan zijn kampioene hecht.

Wed op Warm Heart, de beste Britse kans op QATAR PRIX VERMEILLE

Aidan O’Brien presenteert degene die de vertegenwoordiger van Christopher Head een run voor haar geld kan geven, Warm Heart (6). De recente Yorkshire Oaks-winnares op de baan van York is duidelijk in conditie aan het verbeteren. Zeker na een nogal rustige start in Ierland. Dus als ze haar baan begrijpt, blijft ze de rangen beklimmen. Ze zal proberen om een vijfde short in acht outings te winnen. De Ierse trainer, die nog steeds vertrouwen heeft in Ryan Moore, heeft besloten om James Doyle terug te roepen. Die is erg blij om weer met hem geassocieerd te worden na deze meesterzet tijdens zijn eerste optreden op zijn rug.

Joseph O’Brien presenteert Above The Curve (2). Die eindigde derde in de Prix Jean Romanet in Deauville eind augustus. Deze Ierse merrie, die het al goed heeft gedaan in Frankrijk, werd nipt verslagen in de Nassau Stakes toen ze onze favoriet van die dag, Blue Rose Cen (8), voorbleef.

Wedden op Melo Melo voor de QATAR PRIX VERMEILLE

Francis-Henri Graffard presenteert deze zondag een merrieveulen met een atypische achtergrond. Die doet voor het eerst mee aan een Groep I. Dit grote schimmelmerrieveulen met indrukwekkende actie heeft net haar klasse getoond in haar eerste Groep II. Dit was in de Prix de Pomone. We kennen niet echt de limieten van dit merrieveulen. Een veulen dat onregelmatig was aan het begin van haar carrière, maar met elke race beter wordt.

Rue Boissonade (4), heeft net verrast voor haar eerste optreden op hoog niveau. Zij die vierde werd in de Prix de Diane zou opnieuw haar grenzen kunnen verleggen. Crown Princess (5), derde in de Saint-Alary, is in Engeland net regelmatig geklopt door Warm Heart (6), en zal deze zondag op de kleine plaatsen mikken. Pensée du Jour (7) zal de koersbezoekers deze zondag moeten geruststellen om begin oktober op haar te kunnen rekenen. Sea Silk Road (3), over het hoofd gezien door de bookmakers, zal haar best doen om de juiste winnende combinatie te vinden.