Sportweddenschappen : Wedstrijddag 7 Jupiler Pro League

Het is gelukt! Voetbalfans lachen weer. En de fans zitten weer in de stadions. De interlandbreak is voorbij en het clubvoetbal is weer in volle gang. Onze redacteurs geven je weer hun tips voor sportweddenschappen voor speeldag 7 van de Jupiler Pro League.

Gift Orban na de wedstrijd tussen AA Gent en Club Brugge

Westerlo – Antwerpen, onze sportweddenschappen

Het Belgische voetbal wordt deze vrijdag om 20:45 uur hervat. Titelverdediger Antwerp reist af naar Westerlo. De international break heeft Westerlo misschien de kans gegeven om de balans op te maken van hun start van het seizoen. De Campinezen wonnen in 6 wedstrijden nog geen enkele wedstrijd en hebben nu een record van 1 gelijkspel en 5 nederlagen. Jonas De Roecks dagen, de coach van Westerlo, zijn in gevaar… vooral omdat de club meer dan €14m heeft uitgegeven op de transfermarkt.

Antwerp heeft ondertussen niets te klagen (2W – 2G – 1V). Antwerp zal het echter moeten stellen zonder hun aanvoerder, Toby Alderweireld, die nog steeds uitgeschakeld is met een schouderblessure. Deze afwezigheid resulteerde in een 2-2 gelijkspel met OHL voor de pauze.

Het valt nog te bezien of Antwerp al vooruit denkt aan hun Champions League-ontmoeting met Barcelona…

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Beide teams hebben gescoord in de laatste 4 wedstrijden van Westerlo;
 • Frigan is Westerlo’s man van de wedstrijd met 2 doelpunten in 2 wedstrijden;
 • Met 13 tegendoelpunten heeft Westerlo de 2de slechtste verdediging in de JPL;
 • Antwerp is ongeslagen in hun laatste 5 wedstrijden;
 • Met 4 doelpunten is Janssen de topscorer van Antwerp;
 • 9 doelpunten werden gescoord in de laatste 3 ontmoetingen tussen de 2 ploegen.

De voorspelling van de redactie voor Westerlo tegen Antwerp: Ondanks de komende wedstrijden van Antwerp, zien we de Antwerp winnen aan 1.70 bij Ladbrokes.be.

Westerlo krijgt veel te verduren aan het begin van het seizoen. Antwerp-spits Vincent Janssen staat geprijsd op 1.97.

Sportweddenschappen: RWDM – Cercle Brugge

Veel critici voorspelden een ingewikkelde start van het seizoen voor RWDM. De kleine gepromoveerde ploeg heeft echter de kansen verslagen. De Molenbeekse ploeg staat momenteel 11e met 7 punten uit 6 wedstrijden.

Cercle Brugge, aan de andere kant, heeft zijn positie bevestigd. Met één punt achterstand op koploper AA Gent staat de Brugse ploeg momenteel op de 3e plaats na een 2-1 overwinning tegen Westerlo.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • RWDM heeft in 4 van zijn 5 competitiewedstrijden gescoord;
 • Met 13 tegendoelpunten heeft RWDM de 2e slechtste verdediging in de JPL;
 • Biron (RWDM) heeft 3 van RWDMs 5 doelpunten gescoord;
 • Cercle heeft 3 wedstrijden op rij gewonnen;
 • Denkey (Cercle Brugge) heeft 3 doelpunten gemaakt in zijn laatste 2 JPL-wedstrijden.

De voorspelling van de redactie over deze RWDM – Cercle Brugge: Onze redactie denkt dat Cercle Brugge een 4de opeenvolgende overwinning zal boeken. De kansen op Cercle om te winnen zijn 1.82 bij Ladbrokes.be.

Voorspellingen: Club Brugge – Charleroi

Club Brugge van Ronny Deila verrukt de neutrale fans. Met 17 doelpunten in hun laatste 5 wedstrijden is het duidelijk dat Brugge’s troefkaart dit seizoen hun aanvallende kracht is. Desondanks verloor Blauw-Zwart op speeldag 6 van AA Gent.

Crisis bij Charleroi? We zagen Mehdi Bayat op het veld, in een poging om zijn troepen in de boot te houden. Charleroi heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Met een record van 4G en 2V staan de mannen van Felice Mazzu momenteel 13e in de Jupiler Pro League.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Club Brugge heeft in 5 wedstrijden geen nul gehouden:
 • Met 7 doelpunten in 5 wedstrijden zijn Skov Olsen en Zinckernagel de sterke punten van Club Brugge;
 • Brugge heeft de beste aanval in de competitie (15 doelpunten in 5 wedstrijden);
 • Charleroi heeft niet meer gewonnen sinds 8 april 2023;
 • Met 4 doelpunten heeft Charleroi de 2de slechtste aanval in de JPL;
 • Club Brugge heeft 3 van de laatste 5 ontmoetingen gewonnen (3W – 2G).

De voorspelling van de redactie over deze Club Brugge – Charleroi: De kans dat Club Brugge met minstens 2 doelpunten wint is GEBOOST bij Ladbrokes.be.

Voor de gekken: er zijn veel interessante doelpuntenmakers in deze wedstrijd. Antonio Nusa (2.60) heeft zijn stempel gedrukt tijdens de rust, Hans Vanaken (2.25) kent een vliegende start en Zinckernagel (2.05) en Skov Olsen (2.25) zijn de topscorers.

Eupen – Standard: onze voorspellingen

Het Waalse voetbal is duidelijk niet goed bezig aan het begin van het seizoen. Charleroi moet nog een wedstrijd winnen in het seizoen 2023-2024, maar hetzelfde geldt voor Standard Luik. De fans luidden de noodklok tijdens de laatste wedstrijd. Ze eisten een mercato die naam waardig van hun management.

Met slechts 3 van de 18 mogelijke punten lijkt het voor Standard een lang- en moeilijk seizoen te worden. Het management reageerde echter op de laatste dag van de mercato door de komst van Djenepo en Alzate officieel te maken.

Wat de Panda’s betreft, was het een verrassing. KAS Eupen stond vorig seizoen in de play-offs en begint het seizoen 2023-2024 met 10 van de 18 mogelijke punten. Ondanks dit goede palmares verloor de Duitstalige club op speeldag 6 van KV Mechelen (1-0).

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • KAS Eupen heeft 6 doelpunten gemaakt in hun laatste 3 wedstrijden;
 • Standard heeft al 16 wedstrijden niet gewonnen;
 • Standard heeft 4 van 5 gewonnen bij Eupen;
 • Standard heeft al 14 wedstrijden geen nul gehouden.

Onze voorspelling voor Eupen – Standard: Wat als de pauze Standard een adempauze had gegeven? Onze redactie gaat voor de grote overwinning van Standard tegen 2.35 bij Ladbrokes.

Het is mogelijk dat beide teams scoren tijdens de wedstrijd (1.57).

Sportweddenschappen: Kortrijk – Anderlecht

KV Kortrijk, dat gekocht is door Burnley, heeft het moeilijk in de Jupiler Pro League. Kortrijk staat na zes speelronden onderaan. Geen overwinningen, slechts 4 doelpunten gescoord en 17 tegendoelpunten. Met andere woorden, de Kerels hebben één van de slechtste aanvallen in de JPL en de slechtste verdediging.

Deze zondag nemen ze het op tegen Anderlecht. Zou dit het jaar van de titel kunnen worden voor de Mauves? Ze zijn niet Europees en ze hebben vooral een enorme zomer achter de rug. Na de komst van Rits, Dolberg en Delaney is de Brusselse directie erin geslaagd om Rode Duivel Thorgan Hazard te contracteren.

Na een overtuigende seizoensstart (4W – 1G – 1V) staan alle lichten op groen voor een mooi seizoen bij RSC Anderlecht.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers:

 • Kortrijk heeft niet gewonnen sinds 18 maart 2023;
 • Kortrijk heeft 17 doelpunten tegen gekregen in 6 wedstrijden dit seizoen;
 • Als Anderlecht dit seizoen won, was dat altijd met één doelpunt verschil;
 • Anderlecht is ongeslagen in 5 wedstrijden;
 • De 2 ploegen hebben gescoord in de laatste 3 onderlinge ontmoetingen.

De voorspelling van de redactie voor Kortrijk-Anderlecht: Werven is allemaal goed en wel, maar nu is het tijd om het waar te maken. Onze redactie gelooft dat Anderlecht niet al te veel moeite zal hebben om te winnen van Kortrijk.

Als je graag wedt op spitsen, dan is Dolberg de man voor de job en zal hij zijn kansen krijgen tegen de slechtste verdediging in de Jupiler Pro League.

OHL – AA Gent: onze voorspellingen

Voor de pauze maakte OHL van de gelegenheid gebruik om zichzelf gerust te stellen. Hoewel ze dit seizoen nog niet hadden gewonnen in de JPL, versloeg Leuven KV Kortrijk. Nu moeten ze het opnemen tegen kampioenschapsleider La Gantoise.

Verrassend, op zijn zachtst gezegd. We dachten allemaal dat Gift Orban deze zomer van het schip zou springen. Maar de aanvaller van de Buffalo’s blijft, in ieder geval tot januari. Met hun 2-1 overwinning in de Slag om Vlaanderen blijft Gent de enige ongeslagen ploeg in het kampioenschap.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers:

 • OHL heeft slechts één clean sheet in 6 wedstrijden;
 • Leuven won slechts één wedstrijd in 6 wedstrijden;
 • Hugo Cuypers heeft dit seizoen al 10 doelpunten gemaakt met AA Gent;
 • La Gantoise is ongeslagen in het kampioenschap (4W – 1G – 0V);
 • Met 11 gescoorde doelpunten hebben de Buffalo’s de 2e beste aanval in de JPL;
 • La Gantoise heeft 4 van hun laatste 5 wedstrijden tegen OHL gewonnen.

De voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd OHL – La Gantoise: Onze redactie ziet een open wedstrijd tussen 2 aanvallende ploegen. Beide teams scoren, staat geprijsd aan 1.50 bij Ladbrokes.be.

Het meest ingewikkelde zal zijn om te kiezen tussen Hugo Cuypers scoort aan 1.95 of Gift Orban scoort aan 2.20.