Jupiler Pro League: Uitslagen speeldag 7

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de resultaten van het weekend in de Jupiler Pro League. Antwerp wint, Genk houdt Union af, Standard boekt eindelijk een overwinning en Anderlecht verliest in Kortrijk.

Westerlo – Antwerp 0-3

Na twee gelijke spelen ging Antwerp weer met de overwinning aan de haal bij Westerlo, dat het dit seizoen duidelijk moeilijk heeft en de zesde nederlaag op rij leed. De Great Old opende de score via Janssen in de 16e minuut (zoals we hadden voorspeld), Bataille verdubbelde de voorsprong in de 68e voordat Arbnor Muja er 3-0 van maakte (84e). Antwerp staat 5e in de Jupiler Pro League, terwijl Westerlo onderaan staat met slechts één punt.

RWDM – Cercle Brugge 2-1

Cercle was hét verrassingspakket van het begin van het seizoen. Maar de ploeg uit Brugge viel dit weekend op een bot. Een bot met de naam RWDM. Ondanks de openingstreffer van Cercle-spits Kevin Denkey in de 6e minuut, wist de Brugse ploeg de wedstrijd om te draaien.

Makhtar Gueye maakte gelijk in de 17e minuut en centrale verdediger Luis Segovia scoorde de tweede in de 57e minuut. Molenbeek hield daarna stand om de voorsprong vast te houden in de Jupiler Pro League. Derde overwinning van het seizoen voor RWDM.

Union – Genk 0-2

De clash tussen Union en Genk deed bijna wat het had moeten zijn. Er waren genoeg kansen in deze wedstrijd, vooral voor de Geel-Blauwen, maar het waren alleen de Limburgers die scoorden. Seqiri (17e) en Galarza (90+2) waren de twee doelpuntenmakers.

Union probeerde van alles, maar faalde. De mannen van Blessin waren niet nauwkeurig genoeg in de laatste driehoek en troffen het doel met slechts 4 van de 25 schoten. Een gecompliceerde start van het seizoen voor Union (9e), dat ingehaald is door tegenstander Genk (6e).

Club Brugge – Charleroi 4-2

Charleroi is nog steeds op zoek naar hun eerste overwinning in de Jupiler Pro League. De Carolo’s gingen perfect van start en openden de score in de 6e minuut via Parfait Guiagon. Maar Brugge antwoordde in de 27ste minuut via Thiago. De mannen van Felice Mazzu namen kort voor rust (42e) opnieuw de leiding door een doelpunt van Vtle Dragnes, maar Blauw-Zwart trok een doelpunt terug (Mechele 45e).

In de tweede helft had het tij voor beide partijen kunnen keren, maar zoals wel vaker sinds het begin van het seizoen, ontbrak het de Carolo’s aan een beetje geluk en gingen ze ten onder aan een knappe prestatie van Mignolet. Brugge van zijn kant wist zijn kansen te verzilveren en won met 4-2 dankzij twee laatste doelpunten van Nusa en Jutgla.

Eupen – Standard 1-3

Na een rampzalige start van het seizoen bracht Standard vier spelers over om het niveau van de ploeg op te krikken: Hayden, Alzate, Djenepo en Sowah. Alle vier begonnen ze en hun aanwezigheid leek het team te helpen, want de Rouches scoorden back-to-back goals vlak voor rust (Kanga 45+3 en Kawabe 45+5).

In de tweede helft behield Standard zijn voorsprong en gooide het de wedstrijd definitief op slot dankzij Kamal Sowah (0-3, 75e). Eupen verkleinde de achterstand via Finnbogason (1-3), maar Standard hield stand voor de eerste overwinning van het seizoen.

Kortrijk – Anderlecht 2-2

Thorgan Hazard, die op het einde van de zomerse transferperiode naar Anderlecht kwam, zat op de bank voor zijn eerste wedstrijd bij Les Mauves. RSCA ging goed van start, maar werd ten val gebracht door een grote fout van Sardella. De Neve liep naar het doel en kruisigde Dupé, 1-0. Dolberg probeerde vervolgens van afstand de gelijkmaker te maken, waardoor het 1-1 stond bij de rust.

In de tweede helft nam Maxime Dupé risico’s in de opbouw en miste hij een pass op Vertonghen. Avenatti kreeg de bal en probeerde te scoren met zijn knie, maar Debast rommelde de bal weg, wat resulteerde in een penalty met rode kaart. Avenatti zette om, 2-1 voor de Kerels. In de laatste minuut van de wedstrijd redt Dreyer een punt voor de Mauves, 2-2.

OHL – Gent 1-1

Leuven ging perfect van start met Brunes die de score opende in de 7e minuut. Gent moest reageren en dacht op gelijke hoogte te komen via Hjulsager en Orban, maar beiden werden afgevlagd voor buitenspel.

In de tweede helft vond Kums eindelijk het hoofd van Kandouss uit een corner, 1-1. De Buffalo’s drukten naar voren tegen het einde van de wedstrijd, maar slaagden er niet in om de leiding te nemen. 1-1 is de eindstand.

Sint-Truiden – Mechelen 2-0

De twee ploegen hadden totaal verschillende vormcurves: STVV was al sinds de tweede speeldag op zoek naar een overwinning, terwijl Mechelen net drie keer had gewonnen. Mechelen leek beter in vorm gezien hun recente resultaten, maar het was Sint-Truiden dat met 2-0 zegevierde dankzij doelpunten van Hashioka (33e) en Ryotaro Ito (63e).