Sportweddenschappen: Speeldag 8 van de Jupiler Pro League

De Europese week is net voorbij en het is alweer tijd voor een nieuwe potje Jupiler Pro League-actie. Onze redacteurs geven je hun sportweddenschappen op speeldag 8 van de Jupiler Pro League.

De spelers van Standard tijdens hun overwinning (1-3) tegen Eupen

Standard – Westerlo, onze sportweddenschappen

Vijf wijzigingen in de startopstelling en Standard was weer aan de winnende hand. Dit was niet meer gebeurd sinds 14 april 2023. Door Eupen te verslaan, hebben de Rouches hun fans weer hoop gegeven. Het valt nog af te wachten of ze opnieuw kunnen winnen in Sclessin. Het is nu vijf maanden geleden dat Les Liégeois voor het laatst met een glimlach op hun gezicht het stadion verlieten.

Westerlo heeft het ondertussen nog steeds moeilijk. Met een 3-0 nederlaag tegen Antwerp hebben de Campinezen nu 6 wedstrijden op rij verloren. Toegegeven, het is geen positief record. We moeten de dingen echter in perspectief plaatsen. Westerlo heeft al tegen alle grote namen in ons kampioenschap gespeeld (Brugge, Antwerp, Anderlecht, AA Gent).

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Westerlo heeft 6 wedstrijden op rij verloren;
 • Westerlo heeft minstens 2 doelpunten tegen gekregen in zijn laatste 5 wedstrijden;
 • Westerlo heeft niet meer thuis gewonnen sinds 18 maart 2023;
 • Standard scoorde evenveel goals tegen Eupen als in de laatste 6 wedstrijden;
 • Standard heeft sinds april niet meer gewonnen in Sclessin;
 • Standard heeft dit seizoen nog GEEN ENKELE KLEER de nul gehouden.

Voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd: Wij denken dat Standard goed op dreef is en zijn momentum kan voortzetten tegen het slechtste team van België. Standard wint tegen een notering van 1.90 bij Ladbrokes.be. Voor de gekken: het doelpunt van Djenepo is GEBOOST bij Ladbrokes. In zijn eerste wedstrijd tegen Eupen was de speler alomtegenwoordig.

Sportweddenschappen: Charleroi – Kortrijk

Samen met Westerlo en Kortrijk is Charleroi nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Pech? Misschien. Vorig weekend hoefden de mannen van Felice Mazzu zich nergens voor te schamen in hun 4-2 nederlaag tegen Club Brugge. En wat als de wedstrijd van dit weekend tegen een overlevingskandidaat net dat was?

Kortrijk was dicht bij een verrassing tegen Anderlecht. De Kerels stonden aan het begin van de wedstrijd lange tijd aan de leiding tegen de Brusselaars. In de toegevoegde tijd moest Kortrijk echter het onderspit delven. Anderlecht maakte gelijk in de 97e minuut.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Charleroi moet dit seizoen nog winnen (0W – 4G – 3V);
 • Charleroi heeft thuis 3 keer op rij gelijkgespeeld (1-1);
 • Met 6 doelpunten heeft Charleroi de slechtste aanval in het kampioenschap;
 • Ook Kortrijk moet dit seizoen nog winnen (0W – 2G – 5V);
 • Met 19 tegendoelpunten hebben de Kerels de slechtste verdediging in de JPL;
 • Kortrijk heeft sinds 2018 niet meer gewonnen tegen Charleroi.

De voorspelling van de redactie voor Charleroi-Kortrijk: Een gebrek aan geluk voor de Carolo’s sinds het begin van het seizoen? Onze redactie denkt van wel. Daarom laten we Charleroi deze zaterdag winnen tegen een notering van 1.68 bij Ladbrokes.

Voorspelling: Mechelen – OHL

Mechelen stond op 9-9, maar de interlandsbreak kwam en die vorm ging voorbij. De kakkers verloren met 2-0 tegen STVV. De mannen van Steven Defour konden het net niet vinden.

OHL slaagde er niet in om verder te bouwen op de overwinning tegen Kortrijk. Leuven speelde dit weekend gelijk tegen AA Gent.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Mechelen won zijn laatste 2 thuiswedstrijden;
 • OHL moet dit seizoen nog een thuiswedstrijd winnen;
 • OHL gaf toe in 6 van hun 7 wedstrijden dit seizoen;
 • 16 doelpunten werden gescoord in de laatste 5 ontmoetingen tussen de 2 teams.

De voorspelling van de redactie voor Mechelen tegen OHL: Mechelen zal een andere ploeg zijn voor hun thuisfans dan wanneer ze uit spelen. Wij denken dat Mechelen deze wedstrijd zal winnen. De notering is 1.95 bij Ladbrokes.be.

Antwerp – RWDM: onze voorspellingen

Antwerp heeft een kater na de manita tegen Barcelona. Hoewel Antwerp de allereerste UCL-wedstrijd in hun geschiedenis speelde, kwamen ze maar niet op gang. Gelukkig gaat het beter met de mannen van van Bommel in de competitie. Alleen Anderlecht slaagde erin om Antwerp te verslaan.

Aan de andere kant dachten velen dat RWDM te zwak was voor de Jupiler Pro League. Het is duidelijk dat Molenbeek klaar is om zich dit seizoen te handhaven. Vorig weekend wonnen ze met 2-1 van Cercle Brugge, de ploeg in vorm.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Antwerp is thuis ongeslagen sinds 19 maart 2023;
 • Vincent Janssen heeft 5 doelpunten gemaakt in de Jupiler Pro League;
 • RWDM heeft in 5 van hun 6 wedstrijden verloren;
 • RWDM scoorde in 5 van hun 6 wedstrijden.

De voorspelling van de redactie voor Antwerp-RWDM: Zelfs als RWDM verrast, hebben ze de neiging om te verzuipen tegen de grote teams. Met 4 tegendoelpunten tegen Genk en 7 tegen Club Brugge, moeten we voorzichtig zijn tegen Antwerp. We zien Antwerp winnen met een marge van minstens 2 doelpunten tegen een notering van 1.88 bij Ladbrokes.

Sportweddenschappen: KRC Genk – STVV

“Een derby is niet iets wat je speelt, het is iets wat je wint.” Zondag vindt de Limburgse derby plaats tussen KRC Genk en STVV.

Tot ieders verrassing trok Genk aan het langste eind tegen Union Saint-Gilloise. De uitslag weerspiegelt geenszins de sfeer van de wedstrijd, waarin Union domineerde. We moeten ook de vorm van de Limburgers in de gaten houden. Ter herinnering: deze donderdag staan ze tegenover Fiorentina in de Conference League.

STVV beëindigde een reeks van vier wedstrijden zonder overwinning door KV Mechelen te verslaan. Het zwakke punt van de Limburgse ploeg blijft de aanval. Door het vertrek van Gianni Bruno en Hayashi zit STVV zonder spits. Hoewel ze probeerden Benito Raman te contracteren, ging de transfer niet door aan het einde van de mercato.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Met slechts 2 tegendoelpunten is Vandevoordt de beste keeper van JPL;
 • STVV scoort gemiddeld 1 doelpunt per wedstrijd;
 • Laatste 5 wedstrijden: 2W Genk – 2G – 1V STVV.

Onze voorspelling voor Genk tegen STVV: Verrassingen zijn toegestaan in een derby. Daarom gaat onze redactie voor een groot risico door te wedden op een gelijkspel aan 4.20.