Pro League: Speeldag 9 uitslagen

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de resultaten van het weekend in de Jupiler Pro League. Met uitzondering van Union en Anderlecht bleven alle grote namen in de competitie steken op speeldag 9.

Pro League: Kortrijk – Cercle Brugge 2-1

Wanneer een club beslist om van coach te veranderen, klikt er soms gewoon iets in de ploeg. Dat is wat er gebeurde bij Kortrijk toen Glen De Boeck het overnam. De Kerels trokken aan het langste eind tegen een van de verrassingen van het eerste seizoen, Cercle Brugge. Dion De Neve opende de score in de 58e minuut en Isaak Davies volgde 20 minuten later om de voorsprong te verdubbelen (2-0, 77e). Cercle dichtte de kloof in de toegevoegde tijd en de eindstand was 2-1.

Eupen – Anderlecht 1-3 in de Pro League

De Mauves openden in een mum van tijd de score via Dreyer na een mooie solo op rechts (0-1, 1e). Kort voor rust herstelde Eupen de stand dankzij een mooie treffer van Nuhu (1-1, 68e). In de tweede helft nam RSCA opnieuw de leiding. Thorgan Hazard zette goed door in het strafschopgebied en zette laag voor bij de tweede paal.

Vazquez dacht dat hij afgemaakt had, maar het doelpunt werd uiteindelijk toegekend aan Eupen-verdediger Paeshuyse (1-2, 67′). Na een enorme misser van Nuhu, die alleen voor het Andersen-doel stond, maakte Vazquez er 1-3 van nadat Paeshuyse nog een floche had gemaakt. Onze redacteurs hadden dus gelijk met hun voorspelling dat Anderlecht meer dan 1,5 doelpunten zou scoren.

OHL – Standard 1-2

Standard doet het beter, maar kan nog steeds niet winnen in de Pro League. Na de overwinning tegen Eupen lukte het vorige week niet om te winnen van Westerlo. Tegen OHL opende Kanga, na een ingewikkeld begin van de wedstrijd, de score na een mooie actie van Alzate (0-1). In de tweede helft maakte OHL een doelpunt na een mooie beweging over rechts, waarbij Mendyl één op één kwam met Bodart en het net vond (1-1). Aan het einde van de wedstrijd volleyde Kamal Sowah de winnende treffer binnen voor Les Rouches (1-2). Weer een goede voorspelling van onze redactie.

Pro League: Mechelen – Antwerp 0-0

Antwerp lijkt het maar niet voor elkaar te krijgen. Sinds de klap in het gezicht die ze kregen tegen Barça, is Antwerp bezig aan een reeks doelpuntloze gelijke spelen. Eerst tegen RWDM en daarna tegen AA Gent. Tegen Mechelen wilden de Great Old dus weer winnen. Maar het mocht niet baten, want Antwerp speelde voor de derde keer op rij gelijk in de Pro League en staat nu 5de.

Union Saint-Gilloise – Charleroi 3-1

Na hun buzzer-beater-overwinning tegen RWDM deze week (3-2), komt Union met vertrouwen aan tegen de Carolo’s. Charleroi won vorige week eindelijk. Na een gelijkopgaande start toonde Union zijn superioriteit tegen Sporting. Sykes nam een vrije trap van Puertas om de score te openen. Daarna, ondanks de gelijkmaker van Guiagon, zorgden Burges en daarna Sykes (opnieuw) voor een 3-1 voorsprong voor Union bij de rust. In de tweede helft waren de geel-blauwen tevreden met hun voorsprong.

Genk – Westerlo 3-3

Racing Genk opende al snel de score in deze wedstrijd dankzij een doelpunt van Munoz na een goede inworp van Arokodare (1-0). Stassin luidde de noodklok voor Westerlo (1-1, 19e), maar Kayembe herstelde de voorsprong vlak voor rust (2-1). In de tweede helft nam Limburg de leiding via Paintsil (3-1).

Maar de rode kaart van Bonsu Baah veranderde het verloop van de wedstrijd. Stassin scoorde twee keer om de achterstand te verkleinen (3-2, 59e) voordat Rommens Westerlo onverwacht een punt bezorgde (3-3). Westerlo staat onderaan met drie punten en nog altijd geen overwinning.

Club Brugge – STVV 1-1

Club Brugge domineerde de eerste helft, maar STVV was erg gevaarlijk in de tegenaanval. Skov Olsen opende de score voor Club in de tweede helft. Maar de Trudonnaires hadden karakter en maakten 20 minuten later gelijk via Koita. Er was geen winnaar in deze wedstrijd, 1-1 eindstand.

RWDM – KAA Gent 1-1

RWDM verloor van Union (2-3) en La Gantoise speelde gelijk tegen Antwerp (0-0). Een overwinning voor Gent zou hen in staat hebben gesteld om hun toppositie terug te winnen van Union. Maar de Buffalo’s gingen ten onder tegen een goed georganiseerde RWDM-ploeg. Fofana opende al vroeg de score, maar Gueye antwoordde vlak voor rust (1-1). In de tweede helft haalde Théo Defourny alles uit de kast om zijn ploeg met een punt terug naar de hoofdstad te helpen.