Sportweddenschappen: Speeldag 10 van de Jupiler Pro League

Er is geen tijd om te rusten. Na een Europese week voor 5 van onze 16 Belgische clubs volgt speeldag 10 in de Jupiler Pro League. Wat staat er op het programma? De terugkeer van Ronny Deila naar Sclessin. Onze redacteurs geven je hun sportweddenschappen voor deze nieuwe dag van de Jupiler Pro League.

Charleroi – RWDM, onze sportweddenschappen

De dag begint met de wedstrijd tussen RWDM en Charleroi op vrijdag om 20:45. De Carolo’s komen na een zware 3-1 nederlaag tegen Union Saint-Gilloise. Met slechts één overwinning op hun naam heeft Charleroi een rampzalige eerste seizoenshelft achter de rug. Coach Felice Mazzu heeft de noodklok geluid en gedreigd de club te verlaten. Charleroi heeft ook nog steeds moeite om het net te vinden. Met 8 doelpunten in 9 wedstrijden hebben ze naast Standard en Kortrijk de slechtste aanval in ons kampioenschap.

RWDM haalde opnieuw alles uit de kast. De ploeg van Defourny slaagde erin om een punt te pakken tegen La Gantoise. Als we de statistieken mogen geloven, had de Molenbeekse doelman weer een Masterclass. AA Gent vuurde namelijk 19 schoten op doel af. De RWDM-fans kregen echter slecht nieuws te horen. Mickael Biron, de op één na beste spits van de club, zal enkele maanden afwezig zijn.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Charleroi is ongeslagen in 7 thuiswedstrijden;
 • Charleroi heeft 10 doelpunten tegen gekregen in hun laatste 5 wedstrijden;
 • RWDM heeft de 3de slechtste aanval in het kampioenschap (18 doelpunten tegen);
 • RWDM-spits Mickael Biron (3 goals) zal afwezig zijn.

De voorspelling van de redactie voor Charleroi-RWDM: Hoewel RWDM verrassend is, is het de moeite waard om op te merken dat de weinig gepromoveerde ploeg een opeenvolging van wedstrijden heeft gespeeld. In feite spelen ze hun 3e wedstrijd in 15 dagen.

Onze redactie biedt u de overwinning van Charleroi tegen 1.90 bij Ladbrokes. We kunnen een doelpunt van RWDM niet uitsluiten, die in de aanval zijn dankzij nieuwe aanwinst Gueye.

Sportweddenschappen: Cercle Brugge – OHL

Het seizoen begon goed voor Cercle Brugge. We weten echter dat niets vaststaat in het voetbal. Drie wedstrijden later staan de mannen van Muslic op 0-9. Kevin Denkey had al vijf doelpunten gemaakt voor Brugge, maar het is nu twee wedstrijden geleden dat hij voor het laatst het net vond. Iets om in de gaten te houden bij je sportweddenschappen.

OHL verloor opnieuw van een ziekelijk Standard Luik. Het probleem ligt altijd op dezelfde plaats. OHL kan geen clean sheet houden. Zoals de laatste 3 wedstrijden laten zien, hebben ze in 8 van hun 9 wedstrijden dit seizoen doelpunten tegen gekregen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers ons:

 • Cercle Brugge heeft zijn laatste 3 wedstrijden verloren;
 • Kevin Denkey (Cercle) heeft al 2 wedstrijden niet gescoord;
 • OHL heeft in 8 van hun 9 wedstrijden toegegeven;
 • Youssef Maziz (OHL) is nu al de spelbreker van OHL met 2 doelpunten en een assist in 4 wedstrijden;
 • De 2 teams hebben in 3 van hun laatste 5 ontmoetingen gescoord.

Voorspelling van de redactie voor Cercle vs OHL: Geconfronteerd met de druk van Cercle Brugge is de kans groot dat de verdediging van OHL opnieuw zal breken. Daarom ziet onze redactie beide teams scoren tegen 1.52 bij Ladbrokes.

Sportweddenschappen: Westerlo – Kortrijk

De wedstrijd van de angst? Het moet gezegd dat Westerlo en Kortrijk een zeer slechte start van hun seizoen kennen. Na 9 speeldagen in het kampioenschap staat Westerlo (3 punten) onderaan en in de achteruitkijkspiegel van Kortrijk (5 punten).

Moet Westerlo moed putten? Na het 0-0 gelijkspel bij Standard, tekenden de spelers van De Roeck opnieuw voor een deel van de buit tegen Genk (3-3). Lucas Stassin wordt verwacht in het basiselftal na zijn knappe optreden tegen Limburg. De ex-Anderlecht scoorde twee keer en gaf een assist.

Kortrijk won zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Er wordt vaak gezegd dat de komst van een nieuwe coach een elektroshock is. Ze bewezen het. De slechtste verdediging (21 doelpunten) en slechtste aanval (8 doelpunten) van het kampioenschap won met 2-1 van Cercle Brugge.

Een paar interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Westerlo moet nog winnen in de JPL;
 • Lucas Stassin (Westerlo) heeft al 4 doelpunten gemaakt en één assist gegeven;
 • Kortrijk heeft in al zijn wedstrijden verloren (9 op 9);
 • Kortrijk heeft dit seizoen nog niet gescoord in de uitwedstrijden (0 uit 3);
 • Westerlo heeft zijn laatste 3 wedstrijden tegen Kortrijk gewonnen.

Onze voorspelling voor Westerlo-Kortrijk: Westerlo wint met 1.85 bij Ladbrokes. Aan alle streaks komt een einde. Tegen het op één na slechtste team in het kampioenschap kan Westerlo wat vertrouwen terugwinnen voor hun thuispubliek. De man in vorm is Lucas Stassin. Geconfronteerd met de slechtste verdediging in de competitie kan hij zijn vorm bevestigen nadat hij twee keer scoorde tegen Genk en zijn notering staat op 2.60.

Anderlecht – Mechelen: onze voorspellingen

Slechts één punt scheidt Anderlecht van de top van het kampioenschap. Anderlecht heeft een voorsprong op hun rivalen in de titelrace. De mannen van Riemer spelen niet in Europa, in tegenstelling tot AA Gent, Brugge, Antwerp en Union Saint-Gilloise. De Mauves konden daarom deze week rusten na hun 3-1 overwinning op Eupen.

Ze moeten het opnemen tegen een ploeg uit Mechelen die weinig vertrouwen heeft. Mechelen heeft al drie wedstrijden niet gewonnen. Ze stelden zichzelf vorig weekend echter gerust door Antwerp op 0-0 te houden dankzij een knappe prestatie van doelman Coucke.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Anderlecht is ongeslagen in 8 wedstrijden;
 • Anderlecht heeft thuis nog nooit verloren dit seizoen (3V – 1N – 0D);
 • Anderlecht heeft in zijn laatste 6 wedstrijden verloren;
 • Mechelen heeft in zijn laatste 3 wedstrijden niet gewonnen;
 • 21 doelpunten werden gescoord in de laatste 5 ontmoetingen tussen de 2 ploegen.

Voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd Anderlecht – Mechelen: Als we afgaan op de vorige ontmoetingen, zal deze wedstrijd waarschijnlijk veel doelpunten opleveren. Wij bieden je de weddenschap ‘meer dan 2,5 doelpunten en beide teams scoren’ aan 1.80.

Sportweddenschappen: Standard – Club Brugge

Alle voetbalfans zullen hun ogen gericht houden op Standard tegen Club Brugge. Standard mag dan een slechte seizoensstart hebben, zondag 8 oktober staat al maanden op de kalender. Dan keert Ronny Deila (ex-Standard) terug naar Sclessin. De fans bereiden een speciaal welkom voor hem voor.

Na een rampzalige start van het seizoen, hebben Les Liégeois zichzelf gerustgesteld met 7 op 9 tegen Eupen, Westerlo en OHL. De nieuwe aanwinsten drukken nu al hun stempel op de club. Kijk maar naar de statistieken van Kanga, Alzate en Sowah sinds hun aankomst aan de oevers van de Maas. Standard vindt misschien zijn draai in de verdediging, maar aanvallend hebben ze het nog steeds moeilijk. De fans hebben maar één doelpunt gezien in hun 4 thuiswedstrijden.

Ze moeten het opnemen tegen een twijfelende ploeg van Club Brugge. De mannen van Ronny Deila hebben tot nu toe alle drie hun competitiewedstrijden gelijkgespeeld. Bovendien is er geen tijd voor zelfgenoegzaamheid. De Bruggelingen spelen de ene wedstrijd na de andere en gaan met nog drie dagen te gaan op bezoek bij Bodo/Glimt in de Conference League.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Standard is ongeslagen in 5 wedstrijden;
 • Standard heeft sinds 14 april 2023 niet meer gewonnen in Sclessin;
 • Standard heeft slechts één doelpunt gescoord in 4 wedstrijden op Sclessin;
 • Club Brugge heeft al 3 wedstrijden niet gewonnen in de JPL;
 • Club Brugge heeft verloren in zijn laatste 6 wedstrijden in het kampioenschap;
 • Standard heeft zijn laatste 10 wedstrijden op Sclessin tegen Brugge niet verloren.

De voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd Standard – Club Brugge: Les Liégeois zijn vaak waar je ze het minst verwacht. In het kader van deze wedstrijd gaat onze redactie voor de voorspelling ‘Standard verliest niet’ op 2.15 bij Ladbrokes.

Sportweddenschappen in bulk

 • Antwerpen wint met 2 doelpunten of meer – 1.62;
 • AA Gent – Genk: Beide teams scoren – 1.48;
 • STVV of gelijkspel – 1.93;
 • STVV – Union SG: Beide teams scoren – 1.62.