Jupiler Pro League: uitslagen speeldag 10

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de resultaten van de Jupiler Pro League van dit weekend. Standard versloeg Brugge, Anderlecht is terug op het goede spoor en Union blijft bovenaan.

Jupiler Pro League: Charleroi – RWDM – 2-1

Sporting Charleroi had vrijdag geen ruimte voor fouten tegen RWDM. Opnieuw dachten de Brusselaars thuis punten te pakken, maar Dragsnes kwam in de blessuretijd dichtbij en bezorgde de Zebra’s met een prachtige trap de overwinning.

Cercle Brugge – OHL – 3-2

Na drie nederlagen op rij wilde Cercle terugslaan tegen OHL. Kevin Denkey opende al na drie minuten de score, maar Leuven antwoordde meteen met een doelpunt van Shlomo (4′). Op het einde van de eerste helft herstelde Denkey de voorsprong van Cercle, maar OHL antwoordde met een doelpunt van Banzuzi (44′), waardoor het 2-2 stond bij de pauze. In de slotfase bezegelde de onvermijdelijke Kevin Denkey de overwinning voor zijn ploeg, die 6e blijft in de competitie op 15 punten.

Jupiler Pro League: Westerlo-Kortrijk – 1-0

Was dit al een wedstrijd in de overlevingsstrijd? Misschien wel. Voor de wedstrijd stond Westerlo onderaan in de Jupiler Pro League met 3 punten en 0 overwinningen. Westerlo stelde orde op zaken door de Kortrijkers nipt met 1-0 te verslaan dankzij een doelpunt van Erdon Daci.

Anderlecht – KV Mechelen – 3-1

Na een eerbetoon aan Paul Van Himst hield Anderlecht stand tegen Mechelen. Stroeykens opende de score in de eerste helft en Dolberg verdubbelde de voorsprong in de tweede helft. Mechelen verkleinde de achterstand via Storm voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Francis Amuzu scoorde waarschijnlijk één van de doelpunten van het jaar en maakte er 3-1 van.

Topper in de Jupiler Pro League: Standard – Brugge – 2-1

In een kokend Sclessin keken de Rouches reikhalzend uit naar deze wedstrijd tegen hun voormalige coach. Gesterkt door het publiek opende Standard de score dankzij een mooie kopbal van Bokadi. Beetje bij beetje kreeg Club Brugge de overhand in de wedstrijd, maar het lukte niet om de impasse te doorbreken. Skov Olsen dacht dat hij zijn ploeg een punt had bezorgd toen hij in de 85e minuut gelijkmaakte, maar hij was niet opgewassen tegen Isaac Price, die de zigeuners in de blessuretijd de overwinning bezorgde.

Antwerp – KAS Eupen – 4-1

Antwerp had het echt nodig. Na een reeks van 3 doelpuntloze gelijke spelen (0-0) leed the Great Old een zware nederlaag in de Champions League tegen Shahktar Donetsk (2-3) na een 2-0 voorsprong. Tegen Eupen kende Antwerp geen goede start, met een doelpunt in de 11e minuut. Maar Vermeeren bracht zijn ploeg 3 minuten later weer op de rails (1-1, 14′). Balikwisha zette zijn ploeg daarna op voorsprong. In de tweede helft scoorde Paeshuyse een eigen doelpunt en voegde Muja er nog een aan toe om de stand op 4-1 te brengen.

Gent – Genk – 1-1

De andere clash van de dag na Standard-Brugge was Gent-Genk. Maar het spektakel was niet hetzelfde. De Buffalo’s en de Limburgers vielen uit elkaar in een wedstrijd zonder veel entertainment. De eindstand was 1-1, met Samoise voor Gent (84e) en Zeqiri voor Genk (63e).

STVV – Union – 0-4

Na het verlies tegen Liverpool in de Europa League herpakte Union zich. Union maakte korte metten met Sint-Truiden door doelpunten van Castro-Montes (37′), Gusta Nilsson (47′ + 58′) en Mohamed Amoura (86′), wat resulteerde in een eindstand van 0-4. De geel-blauwen heroveren de eerste plaats in de Jupiler Pro League vóór Anderlecht.